Opakované neudržení těhu - Utrogestan nebo klinika?

loreley1
10. říj 2014

Ahoj holky,
prosím o radu a vaše názory, kdo už máte zkušenosti. Od dubna se snažíme, otěhotněla jsem hned, ale mimi se neudrželo, 32.DC bylo HCG 66, 34.DC přišla MS a bylo po všem. V květnu se to opakovalo téměř na vlas stejně. Potom to vyšlo zase v září - stejný scénář. Změnila jsem gynekologa - nová doktorka mi řekla, že mám asi sníženou funkci žlutého tělíska a doporučila Utrogestan. Cyklus mám pravidelný 26 - 28 dní, ovulaci 14. den, pouze pár dní před MS špiním (z toho usoudila na to tělísko). Pak mi ale kvůli věku (je mi už 37) doporučila jít rovnou na kliniku na vyšetření. Mé dotazy: jakou máte zkušenost s Utrogestanem a je pro tento případ vhodný? (přikládám svůj poslední graf). A případně jaké máte zkušenosti s kterou klinikou (dobré i špatné), kterou kliniku byste doporučily? Díky moc...

78marcela
10. říj 2014

@loreley1 na nic bych nečekala a šla hned na kliniku. Ani tam nemusíš otěhotnět okamžitě. A věk svou roli bohužel hraje. Já jsem jen o rok mladší jako ty a fakt to jde znát, reaguji hůře na léky než před čtyřmi lety kdy jsem na klinice začínala.
Tady na koni si pročti recenze na různá centra. Snad každé tu má svoji stránku. Jsi z Prahy, v těch pražských centrech se nevyznám. Ale vzhledem k tomu, že se ti okamžitě po založení tehu embryo přestane vyvíjet, viděla bych to na nějaký genetický nebo imunologicky problém. V tom Utrogestan zase až tolik nepomůže.Takže někam kde ti udělají komplet vyšetření.
Takže pročíst recenze pražských center. Držím pěsti.

veruska007
11. říj 2014

Mně utrogestan pomohl. Zkusila bych ho jako "menší zlo" a když to nepomůže, šla bych na kliniku.

loreley1
autor
13. říj 2014

Děkuju, holky, i těm, co jste mi napsaly do soukr. zpráv. Rozhodla jsem se jít do Pronatalu a mezitím zkusit ten Utrogestan (četla jsem, že ty čekací doby a všechny vyšetření jsou dost na dlouho)...

adryska25
13. říj 2014

Já jsem na tom podobně jako ty. Snažíme se od března, utrogestan beru taky od te doby, se spinenim jsem na tom stejně, mimi se taky 3x neudrželo. Jediný rozdíl máme ve věku - mně je 25. Ve čtvrtek se chystám k mudr, tak jsem zvědavá...

loreley1
autor
13. říj 2014

@adryska25 Aha, no jestli taky špiníš před MS, tak to může být tou sníženou funkcí žlutýho tělíska, ale na to by měl právě Utrogestan zabrat... Pokud ne, tak bych asi po gynekoložce chtěla nějaký bližší vyšetření, i když jsi mladá a stává se to, 3x za půl roku mi přijde dost - právě proto, že těch špatných vajíček bys neměla mít tolik... Já kvůli tomu měnila doktora, ten můj původní to vůbec neřešil 😢 Tak dej potom vědět, držím palce!

adryska25
14. říj 2014

@loreley1 jsem na to sama zvědavá. Pravda je, že je to opravdu dost na nervy...mám příznaky, těším se a pak najednou tohle. MS se mi furt zpozdovala, tak jsem začala pít kontryhelovy čaj a poprvé po dlouhé době jsem měla ms přesně, ale zase to spineni par dnů předem....což mě trápí od srpna. Jsem na ten čtvrtek zvědavá, ale zároveň se bojím. Tobě držím moc palce, snad Ti to vyjde.o kolikráte mimi se snažíte?

kofik.h
14. říj 2014

@loreley1 já jsem taky špinila před MS, tak jsem ve skupině snažilky četla, že na to je dobrý pyridoxin (B6), brala jsem 4 tb. denně (2 ráno a večer). a pak už jsem nešpinila. první měsíc, asi tak jen den dva a pak jsem to dostala, pak už jeden den a pak jsem otěhotněla. Od začátku potvrzení těhu mi doktor dal utrogestan, jelikož jsem první těhu potratila. Tak aby se to ted neopakovalo.....Musím si to zavádět, jelikož mi při polykání nebylo ok. No a stále ho beru a zatím je vše ok, teď půjdu na 1. screening, tak doufám, že to bude takhle pokračovat dále.
Držím palce, aby se co nejdříve zadařilo a bylo fajn 🙂

jo a ten pyridoxin je i na zkvalitnění vajíček 🙂

loreley1
autor
14. říj 2014

No vidíte, tak Pyridoxin na vajíčka jsem taky neznala 😉 Vyzkouším. Kontryhel jsem teď taky začala pít, uvidíme, co to všechno udělá...
@kofik.h Držím moc palce na screening, ať je všechno v pořádku, no to nejrizikovější období už máš snad za sebou!
@adryska25 Snažíme se teprve o první mimi, což je v mým věku už holt náročnější. Dobře, že jste začali brzy 🙂 To těšení se a zklamávání je hrozný, že? Minule jsem měla příznaky dost silný, pak MS několik dní nic, velká (i když opatrná) naděje a zase nic... ☹ Tak už prostě vím, že se tomu musí pomoct, no... Jsem zvědavá, co ti v ten čtvrtek řekne a budu ráda, když dáš vědět...

vlajka1
14. říj 2014

Taky uzivam Pyridoxin a spineni ustalo. Jen chci dodat, ani Utrogestan nezaruci, ze se tehotenstvi udrzi. Ja ho brala uz po ovulaci a 3x denne, dale pak v tehotenstvi a stejne jsem potratila. Kazdopadne pomoci muze, to rozhodne. Jinak ja mam zkusenost pouze se Sanusem v HK, docela spatnou, utekla jsem tam odsud a zkousime to prirozene.

adryska25
15. říj 2014

@loreley1 přesně jak píšeš! Ta nejistota mě zničí....zítra ti dám určitě vědět.

adryska25
17. říj 2014

@loreley1 tak včerejší vyšetření: dostala jsem silnější dávku utrogestanu a domluvily jsme se s paní doktorkou na hormonalnim profilu až budu mít ms. Příští týden jdu znovu, měla by nastat ovulace, tak to chce zkontrolovat.

loreley1
autor
20. říj 2014

@adryska25 Jo, tak to vypadá, že doktorka je pečlivá, ten hormonální profil leccos napoví. Mně ho taky budou dělat v Pronatalu. Koupila jsem si Sarapis, Pyridoxin a piju kontryhel, dali jsme si měsíc pauzu a pak uvidíme, co se dozvíme na klinice. Tak držím palce, ať se to upraví a hlavně zadaří! 😎

adryska25
20. říj 2014

Jsem u ní cca rok a taky mi tak přijde. Doufám, že si brzo napíšeme jak se nám daří v těhotenství🙂 snad to brzo přijde....

kijokena
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
loreley1
autor
7. pro 2014

@adryska25 Ahoj, tak jak pokračuje snažení? Dělali ti ten hormonální profil?
My měli v říjnu pauzu a mezitím prošli různýma vyšetřeníma na klinice. Čeká se ještě na výsledky mé genetiky, zatím je úplně všechno v pořádku vč. imunologie a trombofilních mutací. Teď jsme se snažili právě s Utrogestanem, výsledek zatím jen ten, že mám 3. den zpoždění MS, ale testy negativní - takže mi to nejspíš jen rozhodilo cyklus ☹

adryska25
19. led 2015

@loreley1 Ahoj, pevně věřím, že se to povede, uvidíš. Mně hodně pomohlo úplně vypnout a nesoustredit se na to. Nevím, možná to zabralo - začínám 9. tt🙂 tak se drž!

loreley1
autor
19. led 2015

Jeee, to je skvělý, gratuluju!!! Mam radost, ze vam to vyšlo. Tak at jde všechno hladce.. 👍
Ja jsem začala s Mojzisovou, tak ted netehotnime, chci se detoxikovat a celkové dat do kupy, než na to zase vlitnem 😉 Držím palce, at se vse vydaří! 😊

luciana82
19. led 2015

@loreley1 a nabrali ti hormony štítné žlázy?

loreley1
autor
19. led 2015

@luciana82 Berou mi je pravidelně už asi 3 roky, odkdy jsme měla zvýšený protilátky proti štítné žláze, jsem sledovaná ne endokrinologii. Hormony mám vždycky v pořádku, i velikost a funkci ŠŽ, jen ty protilátky. Plánuju teď celkovou detoxikaci + pokračovat v Mojžíšové, přicházím tím na jiný myšlenky a cítím se i cvičením líp, tak už těhotnění není středobod všeho 🙂

luciana82
19. led 2015

@loreley1 držím palce ať se zadaří 🙂

adryska25
20. led 2015

@loreley1 máš k tomu dobrý přístup! Mně už z toho chvílemi hrabalo, furt jsem se soustředila jen na to kdy už to přijde. Pod lékařskou kontrolou jsi, takže tam by to mělo být v pohode, takže teď se soustred na cvičení🙂 držím Ti palce!

loreley1
autor
20. led 2015

Děkuju za podporu, holky, věřím, že to přijde v tu pravou chvíli a přeju hodně pohody a radosti z dětí i vám 😉