Ahoj holky,
Jedno dítě už máme z IVF o druhé se teď zatím pokoušíme přirozenou cestou ( jsem teď po laparoskopii kvůli endometrioze). Každopádně i před synem i po něm i teď po laparoskopii se mi pořád opakuje stejně scenario. Jednou za pár měsíců vždy otehotnim, začnu cítit veškeré příznaky co jsem měla se synem (nevolnost, motání hlavy, píchání v prsou atd), takhle to je tři dny a pak to celé najednou přestane jako když utne. Po pár dnech se dostaví ( většinou opožděná ms). Připadám si už jako úplněj blázen! Máte s tímto někdo zkušenosti? Děkuju předem za odpovědi! Katka
Dekuji Vam moc za tuto odpoved! Uz me to trapi strasne dlouho, a pripadam si ze musim byt urcite sama na svete, komu to telo utne vzdy v ten stejny den, jako nejaky dopredu naplanovany program. Tuhle cast mi proste hlava nebere!
Duphaston jste brala jenom potom co jste otehotnela nebo nejakym zpusobem preventivne?
Totez co jsem nahore popisovala se mi totiz delo i pri dvou KET-ech. A v nasem Caru vzdy davaji ke kazdemu embryotransferu prave Duphaston, ktery se ma brat po dobu prvniho trimestru. Takze i pri takovemto rezimu se mi vzdy stalo to stejne (krome tedy jedinkrat se synem). Tudiz usuzuji ze u mne asi nejde o nedostatek progesteronu..
Mam za sebou i imunologicka vysetreni v Praze, kde se specializuji na reprodukcni imunologii. A nikde nic. Tedy krome endometriozy ale tu ted mam cerstve odoperovanou takze bych mela mit ted nejlepsi sanci otehotnet.
Prominte mi zeny ze se tu tak rozepisuju, ja jenom uz nevim na koho se obratit, doktorum se to zatim nepovedlo vyresit.
@kejtblue zkus držet bezlepkovou dietu,cvičení podle Mojžíšové.Hlavně ta dieta mi moc pomohla,sice je to tvrdé,ale naučila jsem se jíst.Krevní testy na celiakii mi vyšly negativně,přesto mi tuto dietu doporučila moje gyn., držela jsem ji 3 měsíce,pak jsem šla na Ket a máme dcerku.Před synem jsem měla 4xzamlklé těhotenství a sam.potrat,držela jsem bezlep.dietu 2 měsíce a povedlo se přirozeně.U obou těhotenství jsem měla Prednison,Utrogestan a bezlepkovou dietu přes 2 měsíce.Naštěstí to vyšlo před konzutlací na 2.Ivf.Taktéž mám diagnostikovou endometriozu a na přirozenou ovulaci jsem užívala Mateří kašičku-sice je hnusná,ale po ní jsem měla super ovulaci
@veronikav31 Dekuju za rady! Bohuzel bezlepkovou a bezlaktozovou dietu drzim uz od synova narozeni, tzn. v dubnu tomu bude 5 let, a nezmenilo to u me nic :( Endometrioza se jen zhorsovala dlouhe roky, az sem to ted musela resit operativne. A ty cykly kdy se "zadari" vzdy vsechny dopadaji stejne :(
@kejtblue duphaston jsem brala na úpravu cyklu,abych otehotnela
@amazonkajanik Aha, tak s tim nemam zkusenosti. Jaky jste mela cyklus pred a jaky po?
@kejtblue a zkusila jsi už tu mateří kašičku? hormonální profil ti dělali kdy?
Materi kasicku jsem brala jednu dobu kdyz sem chodila k lekarce Cinske mediciny, ta mi ji davala na celkove posileni organismu. Brala jsem ji cca 3 mesice. Hormonalni profil mi delali pri poslednim IVF a pry tam je vse v norme, vcetne ovulace.
Zatim jsem nenasla u zadneho doktora na odpoved proc se tohle deje, a taky proc se to jedine se synem nestalo. Je to zvlastni..
Já bych chtěla upozornit, že Duphaston je špatná forma progesteronu. Nechejte si napsat Utrogestan. Klinické studie ukazují, že Duphaston a jeho užívání v 1. Trimestru má negativní vliv na vývoj miminka ☹ doktorka v ivf mi řekla, at zapomenu, že mi ho nedá. Navíc v rámci ivf není tak ucinny. Myslím si, že se nejedná o dobre centrum asistovane reprodukce, kdyz Vám ho pise. Kam dochazite?
@kejtblue před býval 27,29,32,30,28 (pár let na zpět dokonce i 60)nu a potom byl 2x 28 a v den ovulace došlo k oplodnění
@utrikocku Uz sem to taky nekde cetla no, ze utrogestan je lepsi skrz ty rizika. Na jejich obranu musim rict ze ho nabizeji v tom mym centru jako prvni, ale ja si vzdycky nakonec musela nechat napsat Duphaston protoze ten Utrogestan me uplne odrovnava ( i kdyz ho zavadim a nepolykam) tak se mi uplne mota cela mistnost, je mi na zvraceni, kvuli zavratim nemuzu ani vstat. Duphaston mi tohle nedela.
@amazonkajanik Aha, chapu, proste nepravidelny cyklus. Tezko rict jestli by mi to takhle preventivne nejak pomohlo, cyklus mam vzdy stejny, ale jestli to treba neovlivni i jiny veci..
@kejtblue těžko říct. Občas,co tak čtu,co vše ženský podstoupí,tak jsou pomalu jak pokusný králíci. Ale jak jinak zjistit,v čem je problém,no
@amazonkajanik Pokusnej kralik, cert to vem, da se to vydrzet vsechno ale ta psychicka cast mi prijde horsi. To uz si pak clovek neveri, a mysli si ze je blazen, ze tohle prece nemuze byt realita, kdyz to nema zadny vysvetleni. Aspon pro me je teda tohle nejhorsi, ze to proste nechapu o co jde a proc se to tak deje.
@kejtblue jo,psychika je hrozná mrcha. Tak mě napadlo,jestli není fyziologický problém,jestli nebude blok psychický.
@amazonkajanik Mozny je vsechno, ale spis bych rekla ze v psychice to neni. Mam pocit ze je nekde nejaky hacek, treba i nejaka blbost, akorat se na to neprislo zatim..
@kejtblue hele,ono se to nezdá,ale ten háček může být právě někde hluboko v mysli. Nemusíš o tom vědět,ale kdysi se mohlo něco stát,něco řešit,nebylo to příjemné,tak to mozek raději schoval,aby to neublizovalo. Ale prostě někde to tam je,zlobí to. Chce to ven,tak to udělá chybu někde jinde. Na tohle pomáhá regresivni terapie.
@amazonkajanik Dekuju za rady! 🙂 Regresivni terapii jsem zatim nezkousela. Myslim ze mam trochu strach z toho aby se mi nekdo rypal v hlave, nevim proc :D
@kejtblue asi podvědomě tušíte,mozek se brání. Tchýně odebírá časopis Záhady a tam o tom bylo. Paní měla léta problém,udržet si vztah. Tak podstoupila terapii s hypnozou a tam se zjistilo,že v minulém životě byla násilně odtrzena od svého milého. Paradoxně ten její milý byl taktéž klientem,takže na sebe jednou v čekárně narazili. Nu a dnes jsou svoji a teď už by měli mít druhé dítě odrostle. Já na tyhle věci věřím. Vždyť jen jak dokáže být myšlenka silná,že když se člověk strachuje,kvůli rakovině,tak si ji nakonec i užene ...
@amazonkajanik Jeste mam par veci v zaloze ktere bych chtela zkusit, a pokud by nic z toho nevyslo, tak se asi zacnu pidit po smeru psychosomatiky. Nejsem typ co by to vzdal, ale uz me to proste vycerpava strasne..
@kejtblue s ohledem i na to, ze nas potrvzene, nemuze byt, ze ty priznaky, co popisujes je vliv hormonu a pms? Ja to totiz takto pred ms mivam - toci se mi hlava, nevolnost a bolest v prsou). A osobne si myslim, ze je problem je i v psychice. Podle toho, co popisujes, tak pises, ze te to strasne vycerpava...Takze si myslim, ze se na tehotenstvi hodne upinas....
(Ne, opravdu nejsem jedna z tech, ktera ma deti z prvniho pokusu....🙂)
Napadla mne jednoducha vec - co kontryhel?
@linee Mam po operaci endometriozy, a kontryhel je pri endosce prisne zakazan. Bohuzel :(
Pms mam vylozene den dva pred kramama a to me boli hlava. Tyhle priznaky zacinaji cca 5 dni po ovulaci, a sou stejny jako sem mela kdyz sem byla tehotna ze synem, tak dle toho usuzuju ze to je asi ono.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kejtblue během jednoho roka jsem to takhle měla asi 5x z toho 2x prokázané bio. Nakonec od doktorky předepsaný Duphaston a za dva měsíce jsem byla těhotná. Pro jistotu na rizikovém,ale těhotenství bylo bez komplikací. Máme první dítě přirozeně,ale po 6letech snažení,takže kolik bio bylo předtím,to netuším