Jak jste prosim zapisovaly odchylky pri mereni? Jde mi hlavne o odchylky casu...napr. dnes jsem merila v 4:15, normalne ale merim v 6:30...takze kdyz jsem namerila 36,3, tak si mam zapsat 36,5?
A jeste jedna vec mi neni jasna...kdyz se vzbudim a jeste neni ten spravny cas, mam zmerit hned, nebo nevadi, kdyz treba nejakou dobu jeste lezim a jsem v klidu? Ta teplota se postupne zvysuje, kdyz se probudim, nebo jen kdyz se zacnu vice hybat?
Diky za ujasneni, teprve s tim zacinam.
Kdybyste mi poradili cokoliv dalsiho, na co si treba dat pozor, atd, tak budu rada🙂
@kvetuska145 jestli jsem to pochopila spravne, tak ovulace je ten den, kdy je teplota nejnizsi... ale neptala jsem se na zaokrouhlovani, ale na odchylky v teplotach, protoze kdyz napr. merim v 7hod, ale probudim se v 6, tak zmerim teplotu v sest, ale pry je ta teplota v 6 nizsi, nez by byla v 7... tak na tyto zmeny🙂
@kvetuska145 Jak uz jsem psala ted v jinem tak ovulka uz probehla vcera
@hajglish dekuju 😊
@dzalli a ty jsi v těch 4.15 i rovnou vstávala? Nebo jsi pak ještě spala dál?
Já jednou pokusne měřila ve 4 ráno, kdy jsem se vzbudila a potřebovala na zachod a pak jsem šla spát a vstávala za 3h...znovu změřila, teplota byla stejna...
Jinak já například používán aplikaci fertility friend a zapisují tam čas měření a přesně tu teplotu, kterou naměřim... aplikace pak bere v potaz při vyhodnocování, že mám křivku hodně kostrbatou právě kvůli tomu času... ale jsou to rozdíly jako 36.7 - 36.6 pri rozpoznání ovulace to nehraje až tolik rolí, protože tam se teplota změnu o 0.2 až 0.3 stupně...
@kvetuska145 tady jukni na muj starý graf...tady bych řekla ukázková ovulace... jak teplota začne stoupat... Tak ovulace už proběhla...a je to v den nejnižší teploty
@bejuna29 dekuju😊
@kvetuska145 uz jsem zase o neco chytrejsi, jeste k tomu jsem dnes zaspinila po prvni pri ovulaci. Tak jsem zvedava co se z toho vyklube 😇
@bejuna29 no primo jsem nevstavala, ale byla jsem dlouho vzhuru a nemohla zabrat a prevalovala jsem se. Toto mi moc neni jasne - kdyz se probudim o neco driv, nez merim obvykle, jak s tim nalozit. Zadnou aplikaci bohuzel nemam... ale prave tady: https://www.womenzone.cz/encyklopedie/mereni-ba... pisou, ze se cca po hodine teplota zvysuje o 0,1 stupen a ze ma clovek tedy neco pricist, kdyz meri driv.
@dzalli jukni sem... http://merenibt.xf.cz/index2.html
Čerpala jsem spoustu informací odtud. Píše tam i korekcich... je to v části jak měřit
Ja nikdy namerenou hodnotu neupravovala...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@dzalli taky tenhle mesic jsem zacinala, rada se sem vterknu. Jedine co vim, je ze se to meri hned po probuzeni a zapsat si hned prvni vysledek. Nic se nezaokrouhluje, takze si zapiste 36,3. 🙂
Ja by jsme mela dotaz prosim, jestli nekdo nevi, kdyz graf vyskoci a ukazuje to ovulaci, tak je v ten den nebo uz probehla treba vcera? Tohle jedine mi neni jasné🥺🥵