Odchylky BT - začínám. Poradíte?

dzalli
10. čer 2020

Jak jste prosim zapisovaly odchylky pri mereni? Jde mi hlavne o odchylky casu...napr. dnes jsem merila v 4:15, normalne ale merim v 6:30...takze kdyz jsem namerila 36,3, tak si mam zapsat 36,5?
A jeste jedna vec mi neni jasna...kdyz se vzbudim a jeste neni ten spravny cas, mam zmerit hned, nebo nevadi, kdyz treba nejakou dobu jeste lezim a jsem v klidu? Ta teplota se postupne zvysuje, kdyz se probudim, nebo jen kdyz se zacnu vice hybat?
Diky za ujasneni, teprve s tim zacinam.
Kdybyste mi poradili cokoliv dalsiho, na co si treba dat pozor, atd, tak budu rada🙂

kvetuska145
10. čer 2020

@dzalli taky tenhle mesic jsem zacinala, rada se sem vterknu. Jedine co vim, je ze se to meri hned po probuzeni a zapsat si hned prvni vysledek. Nic se nezaokrouhluje, takze si zapiste 36,3. 🙂
Ja by jsme mela dotaz prosim, jestli nekdo nevi, kdyz graf vyskoci a ukazuje to ovulaci, tak je v ten den nebo uz probehla treba vcera? Tohle jedine mi neni jasné🥺🥵

dzalli
autor
10. čer 2020

@kvetuska145 jestli jsem to pochopila spravne, tak ovulace je ten den, kdy je teplota nejnizsi... ale neptala jsem se na zaokrouhlovani, ale na odchylky v teplotach, protoze kdyz napr. merim v 7hod, ale probudim se v 6, tak zmerim teplotu v sest, ale pry je ta teplota v 6 nizsi, nez by byla v 7... tak na tyto zmeny🙂

hajglish
10. čer 2020

@kvetuska145 Jak uz jsem psala ted v jinem tak ovulka uz probehla vcera

kvetuska145
10. čer 2020

@hajglish dekuju 😊

bejuna29
10. čer 2020

@dzalli a ty jsi v těch 4.15 i rovnou vstávala? Nebo jsi pak ještě spala dál?
Já jednou pokusne měřila ve 4 ráno, kdy jsem se vzbudila a potřebovala na zachod a pak jsem šla spát a vstávala za 3h...znovu změřila, teplota byla stejna...
Jinak já například používán aplikaci fertility friend a zapisují tam čas měření a přesně tu teplotu, kterou naměřim... aplikace pak bere v potaz při vyhodnocování, že mám křivku hodně kostrbatou právě kvůli tomu času... ale jsou to rozdíly jako 36.7 - 36.6 pri rozpoznání ovulace to nehraje až tolik rolí, protože tam se teplota změnu o 0.2 až 0.3 stupně...

bejuna29
10. čer 2020

@kvetuska145 tady jukni na muj starý graf...tady bych řekla ukázková ovulace... jak teplota začne stoupat... Tak ovulace už proběhla...a je to v den nejnižší teploty

kvetuska145
10. čer 2020

@bejuna29 dekuju😊

kvetuska145
10. čer 2020

@kvetuska145 uz jsem zase o neco chytrejsi, jeste k tomu jsem dnes zaspinila po prvni pri ovulaci. Tak jsem zvedava co se z toho vyklube 😇

dzalli
autor
10. čer 2020

@bejuna29 no primo jsem nevstavala, ale byla jsem dlouho vzhuru a nemohla zabrat a prevalovala jsem se. Toto mi moc neni jasne - kdyz se probudim o neco driv, nez merim obvykle, jak s tim nalozit. Zadnou aplikaci bohuzel nemam... ale prave tady: https://www.womenzone.cz/encyklopedie/mereni-ba... pisou, ze se cca po hodine teplota zvysuje o 0,1 stupen a ze ma clovek tedy neco pricist, kdyz meri driv.

bejuna29
10. čer 2020

@dzalli jukni sem... http://merenibt.xf.cz/index2.html
Čerpala jsem spoustu informací odtud. Píše tam i korekcich... je to v části jak měřit

Ja nikdy namerenou hodnotu neupravovala...

dzalli
autor
12. čer 2020

@bejuna29 dekuju, uz jsem na to koukala a je to moc zajimave. A pochopila jsem z toho, ze asi nema moc smysl, pokud clovek meri v jinou hodinu nez obvykle, neco pricitat nebo odecitat, ale radsi se soustredit na to, aby se to merilo ve stale stejnou dobu.