Krásný večer. Jak již napovídá popisek, od ovulace, která proběhla minulé úterý, mi je pořád zima. Začalo to den po ovulaci. A zima mi je skoro pořád, i když se doma topí a máme tam 24 stupňů.. Zima mi není jen tehdy, pokud jsem pořádně oblečená nebo zavrtaná pod teplou peřinou a já už nevím co s tím.. :( Nastydlá nejsem, neměla jsem ani kde prochladnout.. Může to být hormonama? Má někdo podobnou zkušenost?
@marketa1218 to nevim, jestli ji mam v poradku. Ale asi ano, chytlo me to ted poprve, nikdy predtim jsem na to netrpela. Uvidim asi do ms a pokud to po ni neprejde, skocila bych si k doktorce si ji nechat vysetrit..
U mě to byl příznak začínajícího těhotenství. Byl konec dubna a já jsem na sobě měla župan a deku a třásla se zimou.🙂
@snazimese Je pravda, že já jsem na počátku těhotenství byla taky hodně zmrzlá, takže se třeba zadařilo 🙂
@ha_ja
@marketa1218 kdyby to bylo ale tehu, tak by mi to nezacalo uz den po ovulaci ne? 🤔 Ja si zacinam myslet, ze to budou jen hormony, pak zacinam mit vyslovene zravou a to mam prave pred ms skoro bezne. I kdyz je pravda, ze pms mam malinko jiny nez klasicky, ale taky vim, ze telo neni stroj. Nejpozdeji v nedeli bych to mela dostat, tak uvidim co bude dal.. 🙂
Já jsem teď taky nějaká víc zmrzlá, než jindy :D Tak že by? :D
@snazimese ze jo... me je taky porad zima 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
@hermij ze by? Kdy budeš testovat? Já jsem zmrzlá jak rampouch. Cca od 5dpo...
Nechci tě zklamat, ale minulý měsíc jsem od ovulace měla opravdu bezdůvodné zimnice skoro pořád, v bytě 24 stupňů...A nebylo z toho nic..takže to můžou být hormony, těhotenství, cokoliv...🙂 každopádně držím palce!
@marketa1218 toto by ale byla dobra zprava pro mne 🤣 jsem jak rampouch
@slunecnice358 Snažím se to "nehrotit" zbytečně se nestresovat dřívějším testováním. Jsem 12.DPO a mívám luteální fázi tak 15denní, tak si počkám až do očekávaného příchodu MS a uvidí se. Dřív stejně nemá moc cenu testovat, testy mohou být falešně pozitivní.
@hermij jj to je jasný 👍🏻 Držím pěsti. Mne ms má dorazit v neděli, když nedorazí mám už v neděli testovat?
@slunecnice358 Těžko radit... abys pak náhodou nebyla zklamaná, kdyby dorazila třeba o den později... Taky záleží, co máš doma za testy, já mám Cleablue, který je dražší, tak se mi nechce plýtvat 😂 Taky držím pěsti ;)
Holky, tak u me to delaly opravdu nejspis jen hormony, zacinam spinit, takze ms nastupuje.. :(
Uvidíš, jestli se opravdu rozjede... i těhule tu popisují, že zpočátku špinily, anebo i zakrvácely a byly těhotné... A kdyby přišla, tak si ji vychutnej, jak ráda radím :D Třeba bude jedna z posledních. Udělej si pohodičku, klídeček, zalez někam pod deku, pusť si nějakou pěknou komedii nebo romantiku, u které si pobrečíš a očistíš tak tělo nejen od emocí smutku, ale i od staré děložní sliznice, aby se mohla tvořit nová peřinka. Já mám svoji menstruaci ráda, mé tělo mě nepřestává fascinovat 🙂
@hermij i já mám doma Clearblue... a taky to nechci vyplacat...
U me to byl jeden z prvních příznaků těhotenství🙂 venku 31 a já chodila ve fleecovy mikine.
@hermij ahoj. Jak to u tebe vypadá?
@slunecnice358 5. DC, cyklus skončil nečekaně brzy, nejspíš kvůli stresům v práci. Už se to ale zlepšuje, snažím se posílit imunitu. Naštěstí svým cyklům rozumím, takže znám potřebná opatření, přesto ta zimnice v poovulační fázi byla zvláštní 😃 A co ty?
@hermij Ja mám zpoždění ms tři dny. Občas malinko špiním, tt negativní 🤷🏼♀️ Příznaky mám porad stejné. Čekám jak se to vyvine. Fajn, že víš jak na sebe 👍🏻
@slunecnice358 Ono je důležité rozlišovat zpoždění a prodloužení cyklu. Mohla se jen v cyklu opozdit ovulace a tím pádem i MS dorazí později, anebo došlo k prodloužení poovulační fáze, což je vlastně pro (budoucí) těhu hrozně důležité. Praktikuji symptotermální metodu, ta napoví o těle hrozně moc 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@snazimese hormony to být určitě může, máš v pořádku stitnou zlazu? Já mám totiž hypofunkci a jsem zmrzlá pořád, je to také jeden z příznaků.