Ahoj ,chtěla bych znát váš názor. Očkování proti COVIDU v době, kdy se snažíte 🤰🏽.
Dost váhám ,
Někde jsem četla, že by se 3 měsíce nemělo otěhotnět po očkování, ale nevím co je na tom pravdy.
Ale za mě určitě buď se snažit a neockovat nebo přerušit snažení a naočkovat 😉
@kristousenecek zde se pripíchnu 📌
@kristousenecek tehotenstvi hooodne zvysuje pravdepodobnost tezkeho prubehu u zeny a covid v tehotenstvi ma rizika pro plod. Pravdepodobnost nakazeni je velika, ani s ockovanim samozrejme neklesne na nulu, ale klesne dost, riziko tezkeho prubehu/smrti taky klesne dost. Uvazovala bych tak ze pro dite je rizikovejsi covid v tehu nez ocko pred. A pro tebe je taky rizikovejsi covid v tehu nez ocko pred.
@veunka17 Spíše je to tak, že třeba 3 měsíce po (nejspíše libovolném) očkování se nedělá IVF čistě protože to snižuje pravděpodobnost úspěchu.
Já třeba nejdříve šla na očkování, pak pauza a pak půjdu na IVF čistě proto, abych měla nižší šanci na covid. Jen teď už nepůjdu na třetí dávku, i když se to IVF pořád něčím různě posouvá.
Holky děkuji za odpověď ;),, já váhám srz to ,že se snažíme už dost dlouho ...a asik do toho půjdu přítel je už dva měsíce na očkování
Do práce už chodím taky ,naše malá do školky a stát se může vše .... odkládat to už asik nechci moc děkuji za odpovědi ;)
Gynekoložka mi doporučila očkování právě kvůli plánovanému druhému těhotenství, takže jsem se nechala naočkovat. Ptala praktického lékaře a řekl mi, že můžu otěhotnět klidně 14 dní po očkování, ale já bych se stejně bála a čekala bych ještě dýl (nechala jsem se očkovat v červenci a začínáme se snažit až teď). Podle mě ani doktoři pořádně neví, jak je to správně.
@kristousenecek Já sem měla možnost jít už na konci ledna a to sme začali uvážovat, ze v únoru po vysazeni se začneme snažit. Nekonec sem se očkovat nenechala, protože se i zrovna řešilo, ze byl nedostatek vakcín. Takže sem si říkala, dostanu první dávku, ono se to povede a další už si nenecham dat, protože v těhotenství jsou dost omezené léky a ja třeba očkováni nesu blbě: chripka, spalnicky, tetanovce, vzdy sem byla minimálně 3 dny KO a ještě teploty k tomu.
A spousta holek i psala, ze po očkováni se jim rozhazel cyklus, takže je to spíše i na tvé uvážení. 🙂 protože teď už ty dávky jsou tři a další by te čekala třeba v těhotenství a to musíš uvážit, zda bys do toho i jako těhotná sla. 🙂
Nechala jsem se nejdříve naockovat a poté otěhotněla 🙂. Dva měsíce před tím to manželovi ujelo v nejblbejsi dobu, měla jsem jít zrovna na očkování, tak jsem očkování raději odložila..nechtěla jsem tyhle dvě věci úplně kombinovat 🙂
@kristousenecek naočkováno jest a snažíme se dál....
@kristousenecek měla sem cykly bez ovulace takže sem se nechala naočkovat první dávkou, měsíc po sem zjistila ze sem těhotná a druhou už sem si dat nenechala a ani mi ji dr. nedoporučoval takže mám za sebou jen jednu a miminko je zatím zdravé 😊 prodělala sem covid v lednu kdy jsem take o miminko přišla ale jestli na tom měl vinu covid nevím ..
@kristousenecek V lednu jsem prodělala covid v těhotenství - 38tt a o syna jsme přišli - covid nebyl příčina. Měla jsem pouze zánět nosohltanu a to spadám do rizikové skupiny - cukrovka, crohnova nemoc, nadváha, tehdy jsem měla i vyšší tlak... Věděli jsme, že chceme zkusit znovu otěhotnět. Otěhotněla jsem 4 měsíce od porodu a sami moji lékaři mi to nedoporučili. Dokonce ani lékařka v očko centru, když se mamka nechala očkovat a ptala se jí na mne. A to jsou doktoři, co jsou zastánci očkování. Všichni v rodině, včetně mého muže, jsou očkovaní - až na mne a mého taťku, který prodělal těžký covid a má dostatek protilátek a doktoři mu také nedoporučují zatím očkovat.
Pokud vim, tak v doporuceni uz o cekani po ockovani nic neni. Jinak ja jsem sla s tim, ze kdo vi, kdy se zadari. A uz u prvni davky jsem mela takovy pocit, ze bych treba mohla byt, ale bylo jeste vcelku brzy i na test. No a byla. S druhou davkou jsem pockala na 2. trimestr, tenkrat to jeste bylo i v doporucenich, jenze ono to tam bylo spis proto, ze v 1. trimestru se na tebe lekar boji i osklive podivat. Tech ZT je v 1. trimestru prekvapive hodne bez jakychkoli vlivu, takze kdyz se to nahodou sejde, tak je velmi nepravdepodobne, ze to bylo treba kvuli ocko/leku/bolavemu zubu, jenze tebe to pak stejne hloda, jestli to treba nemohlo mit souvislost, takze z toho duvodu bych pripadnou 2. davku nechala na ten 13. tt i dnes, kdyz uz se muze i v 1. trimestru. Ted jsem skoro 26. tt
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Přerušila bych snažení, nechala se naockovat a pak se zase snažila dal.