Očkovaní na Covid a plodnost. Myslíte si, že plodnost ovlivňuje?

4. lis 2024

Ahojky, už párkrát jsem slyšela, že očkovaní na covid má vliv na plodnost, jak u mužů tak u žen, co si myslíte že je na tom pravdy ? Nechci se tady v ničem rýpat, pouze mě to zajímá. Já si teda myslím že to asi moc vliv mít nebude nebo spíše vůbec ale šup s vašim názorem/zkušeností. Já teda očkovaná nejsem a přítel měl snad 1 nebo 2 dávky.

lv
4. lis 2024

Já to nikde nečetla a laicky se domnívám, že to vliv nemá.

dominge
4. lis 2024

Já se domnívám, že to bude mít dopad na budoucí generace.

marge_s
4. lis 2024

Nepotvrzeno

gruyerre
4. lis 2024

Ne, nedovedu si představit, jaký by to mohlo mít vliv. I když... jak nad tím tak přemýšlím, u nás to asi vliv mělo, ale dobrý vliv, otěhotněla jsem, ani jsem nevěděla jak 😀

petulkadodo
4. lis 2024

Takovéhle soudy by měly být podloženy studiemi a ne pocity a dojmy 🫣

petramana
4. lis 2024

covid jsem mela 3/2021, ocko 2 davky v 5 a 6/2021, otehotnela jsem 8/2021 - vse v poradku (chlap taky stejne prodelal covid, i stejny cas ockovani)

janule0123
4. lis 2024

Tak jestli chceš do statistiky … po roce čekání na bejbo jsem otěhotněla ten měsíc co jsem byla na očkováni na covid… nebyla jsem těhotná v dostatečným počtu pro nějaký větší vyhodnocení 🤣😎

janule0123
4. lis 2024

@gruyerre tak a teď se zvedne po dnešním vyhodnocení statistiky u diskuze zájem o očkováni na covid 😎🤣🤣 vliv na plodnost potvrzen průzkumem na konikovi … zatím se pro negativní vliv nikdo nevyjádřil a 3z3 pozitivní vliv🙃

cherie24
4. lis 2024

To asi těžko říct jaké následky to na lidi má nebo bude mít. Byla to nová, neověřená vakcína. Jeden známý a jeden blízký příbuzný prodělali operaci s nádory a nekrotickými ložisky na plicích. Lékaři v obou nemocnicích řekli, že to je následkem očkování a že takových případů mají spousty, všichni po očkovaní. Nicméně z očkovacího centra jim k hlášení NÚ odpověděli, že to nelze potvrdit a není to uznáno. Takže asi tolik k tomu, jaké NÚ sebou může vakcína nést. To se nikdy nedozvíme...

alianan
4. lis 2024

Určitá skupina lidí za covidu říkala, že "očkování na covid způsobuje neplodnost po tři generace."😅

Očkovaná jsem dvěma dávkami, stejně jako manžel a s otěhotněním žádný problém.

kosi_cek
4. lis 2024

Tak já jsem si mohla říkat "hurá, antikoncepce zadarmo, to se hodí", opravdu, dělala jsem si z toho tak trochu srandu, když jsem se nechala očkovat, v 41 letech jsem už děti neplánovala, takže...ale i když jsem byla očkovaná na Covid 2* (dokonce jako plně kojící), otěhotněla jsem s manželem očkovaným na Covid 3*, aniž by to byl vůbec záměr, stačilo se jednou zapomenout v nebezpečné dny bez další ochrany než to očkování a kojení (prostě ne, ani jedno není ochrana před otěhotněním )😂

alianan
4. lis 2024

@kosi_cek Ano, mám stejnou zkušenost. Otěhotněla jsem v době plného kojení, měla jsem osmiměsíční miminko, brala jsem antikoncepci, bylo mi skoro 40. Já si říkala, že jsem asi zapomněla prášek a ono to bylo očkování.😅
Očkování nezpůsobuje neplodnost, ale právě naopak.😅

zaludova
4. lis 2024

Nemyslim si. Paradoxne 2 neockovane kamaradky IVF a jedna ocko otehotnela hned. Bud to tam mate nebo ne a vymlouvat se na ockovani je blbost...Z tyhle zkusenosti bych mohla vyvodit zaver. Nechte se ockovat, jinak musite na IVF. Cist to takhle, tukaly byste si na celo.

lennus
4. lis 2024

Nejsem očkovaná na covid, ani muž, ale rozhodně si myslím, že plodnost je komplex, kde hraje roli věk, životní prostředí, strava, psychika zásadně. Nežádoucí účinky po očkování byly, spoustě lidí to narušilo zdraví, některým možná i zachránilo. Nesváděla bych neplodnost na očkování, ale pro někoho, kdo má špatný životní styl, to klidně mohl být ten poslední hřebíček do rakve.

petulkadodo
4. lis 2024

A proč anonymně?

lusiana777
4. lis 2024

Tak asi takhle. První syn přišel zázrakem, přesto, že lékaři řekli, že přirozeně neotěhotním. Kvůli němu jsem si pak nechala píchnout 2 vakcíny proti covidu (abychom mohli třeba do herny). Na a po očkování jsem opět otěhotněla, mám 10ti měsíční holčičku a teď jsem ve 20tt týdnu a čekám chlapečka. Už se bojím kolem přítele jen projít 😃 MS jsem v podstatě neměla, otěhotnět přirozeně jsem neměla, jestli mělo očkování vliv, tak v mém případě kladný, teď si nechám pro jistotu podvázat vejcovody a na očkování už mě nikdo nedostane 😂

gbp
5. lis 2024

já si myslím, že plodnost ovlivňuje mnoho faktorů. a stejně jako ti jedna žena řekne, že u ní hormonální antikoncepce neměla vliv na početí, po tom co jí vysadila, druhá ti řekne, že měla problémy po tom co ji vysadila. prostě u jednoho člověka nikdy nevyzkousis obě varianty za stejných podmínek. stejně jako u toho očkování.

pilzzee
5. lis 2024

@cherie24 Svagr (53) rakovina, tata (76) rakovina, oba ockovani, oba uz uplne nebo skoro po smrti. Dalsi ockovana znama (57) taky rakovina, nastesti vylecena. Tim nechci rict, ze je to ockovanim, ale prijde mi, ze se tu s tim posledni dobou nejak roztrhl pytel.
Co se tyka plodnosti, tam bych rekla, ze to bude mit vliv bud zadny nebo kratkodoby.

marketa1218
5. lis 2024

Nevím no, jsou to jenom domněnky, nebo spíš zkušenosti každé z nás, jak to vyšlo a nevyšlo. První dceru máme přirozeně téměř bez problémů. O druhé dítě se snažíme už dva roky , teď už s pomocí CAr. Manžel má špatnou morfologii, ano byl očkovaný na covid a před tím tu špatnou morfologii neměl. Já očkovaná nejsem. Jestli je to očkováním, kdo ví, ale přikládám svojí zkušenost.

dashyyy
5. lis 2024

Někdy v době covidu jsem zahlédla článek, kde tvrdili, že probíhá studie na myších a že opravdu nějaké výsledky ukazují, že očko na plodnost vliv má, ale pak už jsem na to nikde nenarazila, víc nepátrala

amazienka
5. lis 2024

Výňatek z článku:

Neočkovaným ženám se tedy v roce 2023 narodilo asi 114 dětí na tisíc neočkovaných žen ve věku 18–39 let. Očkovaným ženám se narodilo pouze asi 42 dětí na tisíc očkovaných žen ve věku 18–39 let.

Tedy ano, něco na tom bude.

martulka88
5. lis 2024

Nevím, kdy přesně se manžel nechal očkovat - vím, že to bylo v době toho, jak jsme nesměli vyjet z okresu a hrozilo i to, že neočkovaní nebudou moci na nákup? Už si to úplně nepamatuji. Ale bylo to okolo úmrtí syna + tehdy bojoval můj taťka o život v nemocnici právě s covidem. Vím, že v prvním těhotenství se říkalo, ať se očkují i těhotné. Můj obvodní byl silně proti u mě - a to je pro očkování. Takže neočkoval. Když jsme o syna přišli a věděli jsme, že chceme další, tak jsem se neočkovala. A v těhotenství ani náhodou. Takže manžel je a já ne a u nás to vliv na plodnost tedy vůbec nemělo - defakto pokaždé otěhotním na první dobrou 😉 A to i přes to, že nejsme nejmladší a já mám své autoimunitní nemoce. Pokud by se znovu jednalo o očkování na covid, tak nikdo v mé rodině se nenechá (ani mamka, taťka a ani manžel). Tchánovci nevím, ty možná i jo.

alianan
5. lis 2024

@amazienka Chtělo by to zdroj.
https://smis-lab.cz/2024/10/31/propad-porodnost...

Spolek antivaxerů a dezinformátorů, nedivila bych se, kdyby statistika vůbec neexistovala.

Popravdě, kdyby vakcína fungovala jako antikoncepce, očkuji se každý rok.😉

alianan
5. lis 2024

@martulka88 Já v té době byla těhotná a dojížděla jsem do nemocnice, kde se rodí předčasné porody. V té době měli mnoho příjmů, prý výrazný "nadstav" a většinou prý neočkované ženy. Vybavuji si, jak tehdá lékařka byla naštvaná na antivaxery, že covid je u těhotných nebezpečný a příjmy očkovaných žen jsou minimální.
Tak si vyber.

Já se stihla očkovat mezi těhotenstvími, takže jsme neřešila, ale neteře a kamarádky se nechaly očkovat těhotné a žádné potíže.

kacka1994
5. lis 2024

nechala jsem se ockovat v druhem tehotenstvi, manzel byl taky v te dobe ockovany. Treti dite se nam postestilo neplanovane - zrejme z preejakulatu, takze plodnost to u nas opravdu neovlivnilo :D

cherie24
5. lis 2024

@alianan no a naše kamarádka se nechala naočkovat 8 týdnů před porodem a následně hned porodila. Do té doby nebyl jediný náznak předčasného porodu, ale též prohlášeno za shodu náhod. Dost podivná náhoda. 🤦
@pilzzee u nich to bylo naštěstí nezhoubné 🙏 ale jeden primář prý říkal, že takových případů měli před očkováním jen pár ročně a teď jich tam jsou desítky měsíčně. Ale vzhledem k tomu, že to nejsou akutní následky, ale až ty dlouhodobé s odstupem měsíců, tak se ta souvislost s očkováním jen těžko prokazuje. 🤷

me_druhe_ja
5. lis 2024

@alianan ja možná i 2x pro jistotu. 😀

Ale dneska je prostě moderní házet na očkování všechno, nenaděláš nic. v době, kdy si může každý napsat na internet co chce a umí to podat věrohodně je to těžký

lenerka1
5. lis 2024

Přidávám jeden kus na stranu, že očkování na covid plodnost ovlivňuje kladně...se mnou v porodnici byla paní, co dítě rozhodně neplánovala a po očku otěhotněla i přes antikoncepci.

lvl16
5. lis 2024

Máme s manželem každý tři dávky a počali jsme bez problémů. V mojí sociální bublině má vakcínu každý a rodí se ve velkém. Nicméně je to fakt malý vzorek, abych z něj mohla vyvodit jiný závěr než ten, že je možné počít i s vakcínou :D.

kacka1994
5. lis 2024

@pilzzee zvysene pripady rakoviny hlasili doktori i za covidu pred ockovanim a jsou napric lidmi s ockovanim i bez nej 🙂 to ze u tebe v okoli to schytali lide s ockovanim jeste nezmena, ze je to tim 🙄