Ahoj ženy,
Je tu někdo ze zdravotnictví?
Dnes jsem byla na pohovoru pozice pečovatelka v domově seniorů.
Jsem přijatá ❤️.
Nic méně se snažíme o miminko. Otázka zní je vhodné se nechat očkovat na covid? Na žloutenku mě očkovat budou tam je povinnost a nevím jestli pak nebude povinnost na covid.
Všem děkuji za odpověď 🎀
Pokud se snažíte, máte po očkování asi na dva měsíce přerušit snažení, nedoporučuje se snažit hnedka. Podobná diskuze tu už byla.🙂
@supermatka Uz se tu psalo. Po ockovani to chce chvili pockat.
Děkuji moc za informace 😉
Ty diskuze o tom, že by se mělo čekat, jsem viděla, ale nebylo to ničím podložené, pokud si dobře vzpomínám, nebo pokud to nebyla jiná diskuze. Mně doktorka říkala, že žádné čekání není třeba.
@gruyerre děkuji, já hlavně nevím zda to nebudu mít povinné jako pečovatelka v domově důchodců na žloutenku prý musím být očkovaná to je povinné. Bojím se a říkat jim ze plánuji otěhotnění nechci
@supermatka řešila jsem to samé. Jsem učitelka a už skoro rok se snažíme o miminko. Konzultovala jsem to se svým imunologem, ke kterému docházím a dle jeho slov je zbytečný risk nechat se očkovat, pokud se snažíme, nebo bych byla těhotná. Nejlépe teda, jít na očkování až po dětech. Takže já osobně, dokud mi to nenařídí zaměstnavatel (což si myslím, že určitě v brzké době nehrozí), tak do toho dobrovolně nejdu.
@supermatka to chápu, že není úplně nejlepší na úvod hlásit, že se snažíš o miminko 😁. Já se nechám očkovat právě proto, abych mohla otěhotnět, resp. abych mohla být v těhotenství klidnější a chodit dál do práce, kde mám celkem velké riziko nákazy.
@gruyerre nakonec jsme se s manželem shodli že očkování v případném těhotenství nebude problém.. Naopak horší dostat žloutenku nebo covid a nakazit i rodinu ❤️. Přeji ať se vše vydaří včetně příchodu miminka😊. Myslím že děláš dobře
@barulinka20 já čekám že mě to stejně nařídí. Budu pracovat s rizikovou skupinou
Očkování na Covid povinné není, nikdo ti to nenařídí.
Snažíme se otěhotnět dlouhé měsíce a navštěvujeme CAR. Náš lékař doporučil nechat se naočkovat. Samozřejmě co lékař, to jiný názor. Snažit jsme se nepřestali. Já jsem nyní už měsíc po druhé dávce a pokračujeme ve snažení a čeká nás první IUI.
@szuzia asi se bojí aby jste v covidu nepotratila. Držím palce a moc vám přeji aby se brzy miminko podařilo ❤️
@drakenn zas taky mě můžou ve zkusebce vyhodit a neudat důvod.. Myslím že tohle by byl důvod proč mě vyhodit 🤔
@supermatka buďte v klidu, nařídit vám to nemůžou a očkováni stejně nezaručuje, že nebudete přenašeč.
Můj názor je takový, že případná nákaza nemocí Covid v těhotenství je pro mě větší strašák, než očkovaní při snažení. Těhotná bych se očkovat nenechala, nechám se tedy naočkovat a poté se budu snažit o dítě (pracuju ve zdravotnictví a plánuju návrat na menší úvazek).
@barulinka20 děkuji ❤️
Ja pracuji v nemocnici a též se snažíme a očkovat se nenecham, jelikož sem se snažila na internetu dohledat ruzne články i zahraniční ohledne očkováni a tvrzení různá. Někde psali ze to nemá vliv a jiné ze nedoporučují a těch bylo více. 🙏🏻
@littlebee124 A hlavně pokud se snažíte a placnu půjdete na první dávku vakcíny a pak otěhotnite už vám nemůžou dat tu druhou.
@supermatka Dle mého je onemocnění Covidem v průběhu těhotenství horší, než očkování v době snažení. Ale to je věc názorů. Já jsem ráda, že jsme se tak rozhodli a náš lékař nás v tom podpořil. Jinak děkuji. Snad si nás štěstí brzy najde 🍀
@szuzia to je dobrý názor 👍
nenechala jsem se, podložené to nemám dávám na svou intuici - nedělám v tak velmi rizikovém prostředí jako je např. nemocnice
@supermatka snažíme se o mimco a očkovaná jsem ledna. Konzultovala jsem to na gynekologii a sama mi to doporučila.
@supermatka víš jaké budeš mít stresy, pokud dostaneš covid v těhotenství? V 1.trimestru při horečkáchh hrozí potrat, v 3.trimestru zase horší průběh covidu a předčasný porod. Z vlastní zkušenosti, moc fajn to není. Pořešila bych si nejdřív očkování a pro klid duše snažení přerušila do plného zaočkování, může se jednat teoreticky klidně jen třeba o 2 měsíce...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Řeším stejnou otázku,....jsem pedagog, mame nechráněný styk......o očkování uvažuji, zaregistrovaná jsem, nic méně stále nemám PIN 2.......