Nová práce a plánování dítěte. Jak to udělat?

23. čer 2023

Dobrý den, měli jste někdo takovou situaci? Jak jste to vyřešili?

Mám 7 letou dceru, čekala jsem další dítě asi 5 let zpátky a potratila jsem v 9tt..
Teď jsme si řekli, že jdeme do toho a těšíme se. Akorát.. 31.7 mi končí pracovní smlouva a já nevím co teď dělat.. Jestli se zaměstnat a v průběhu zaměstnání otěhotnět nebo jít na Urad práce? Poraďte, jestli jste to někdo takhle měl, a co dál dělat.. Děkuji 🙂

martt
23. čer 2023

Tak nikdo ti neřekne jak "rychle" otěhotníš může to i nějakou dobu trvat. Také zálezí jestli to utahnete finančně, kdyz pujdes na "pracák" Já jsem to mela tak, kdyz jsme se začali snažit o druhé dítko trvalo to cca 4 měsíce než jsem otěhotněla bohužel to skončilo potratem. Pul roku jsem chodila po brigádach a pak jsem dostala nabídku na hlavní pracovní poměr tu jsem vzala a za půl roku jsem otěhotněla. Takže za mne bych si práci zkusila najít .

autor
23. čer 2023

@martt áno děkuji, práci hledám. Ten up je jen náhradní kdyby něco.. Akorát mám strach, aby to nebylo blbý kdybych Otěhotněla a pak musela pryč..

laxesis
23. čer 2023

Bez ohledu na těhotnění bych normálně hledala práci. Můžeš otěhotnět hned, ale taky to může trvat měsíce, rok.. To nikdo neví. Nemá smysl se na to ohlížet, nikdo to nevyvěští=)

janule0123
23. čer 2023

Chtěla jsem dvě děti kousek od sebe … nejak jsme tomu nechali volný průběh.. povedlo se víc než po roce a po třech měsících to skončilo nezdarem … pak trvalo další rok než se povedlo.. a pozitivní test jsem našla zároveň s nástupem do práce … všichni nadšeni ze jsem se objevila na chvíli… ale teda myslím si, ze kdybych se do te práce nevracela, nejsem těhotná ještě teď 🤣takže za me bych hledala praci …

merope
24. čer 2023

Co mne léta IVF naučila je neplánovat s ohledem "brzo otěhotním". U mě to trvalo asi 5 let IVF (a nějaké ty roky před tím). Nechci strašit, ale opravdu se může stát cokoli (včetně dalších potratů a kdo ví čeho dalšího).

Aneb - opravdu neplánuj s tím, že brzo otěhotníš, naopak to hoď za hlavu (mimochodem - já otěhotněla v okamžiku, kdy už jsem si začla plánovat bezdětný život a čím se v něm budu realizovat). Jiné by to bylo, kdybys už nastupovala těhotná, ale jenom s tím, že někdy otěhotnět chceš - to už je něco úplně jiného.

A další - otázkou je, jaká to bude práce, mnoho žen se vrací na zkrácené úvazky už třeba v roce-dvou věku dítěte, takže ta pauza může být i minimální (zvláště vzhledem k době, kdy můžeš na to otěhotnění vůbec čekat).

Držím palce.

lis6
25. čer 2023

Já jsem nastupovala do nové práce už těhotná. Ale tedy je to taková práce pro důchodce na dobu určitou a měla by mi vyjít že akorát bych měla končit měsíc před porodem. Ale práci/brigádu sháním od října. Miminko tak nějak od prázdnin. Práci jsem sehnala v lednu s nástupem od května a v únoru otěhotněla... Jako vyšlo mi to skvěle. Ale po měsíci v práci jsem šéfový oznamovala, že jsem těhotná (z důvodu častých návštěv doktora a tak podobně). Pro mě je ale těhotenství priorita. A nejsme úplně tak závislí na mém příjmu. Ale jsem taková že bych radši jedla suchej chleba než kvůli tomu odkládat těhotenství.