Ahojky všem, chci se zeptat, s manželem se snažíme marne o mimco, teď jedeme na dovcu a já to mám zrovna dostat, budu potřebovat tedy prasky na oddálení ms, které už jsem jednou v životě brala, ale to jsme se ještě nesnazili..četla jsem, ze by se nemělo otěhotnět, mam z toho strach co kdyby se to povedlo.. nechci úplně vynechat snažení tento měsíc, ale samozřejmě taky nechci nějak ohrožovat mimco.. nevíte o nějaké náhradě, se kterou by se ms dala posunout? Ještě mě napadlo začít brát ten norethisteron a hned v den očekávané ms udělat na dovci test a podle toho bud brát dal nebo vysadit.. fakt nevím, budu rada za vaše rady zda by nebyla nějaká alternativa těchto hormonu 😫
@nikishkaaaa tak já teď nevím co dělat, jedeme k moři a mám to dostat zrovna na začátku dovolené takže bych ji tam celou protrpěla achjo.. nejlepší by bylo kdyby se těhotenství těsto měsíc povedlo a já bych to vůbec nedostala, jenže to nemůže nikdo vědět😀😖
@verca_0 resila jsem opravdu to stejne, pokud chces znat muj nazor - urcite bych norethisteron nebrala. Neodpustila bych si, kdyby se mimco povedlo a pak jsem se dozvedela, ze ma nejakou vadu nebo o nej prisla, porad bych si davala za vinu, ze je to kvuli mne. Ale vim, ze je to blbe, k mori s nenstruaci :-/
@nikishkaaaa já teda nevím, teď jsem volala doktorovi a ten mi řekl, ze není pravda , ze by se nesmělo otěhotnět, tak já už fakt nevím, ale strach mám když to čtu 😫
@verca_0 ja jen pisu, co rekla lekarka mne 😉 ja bych do toho potom jak moc me lekarka odrazovala nesla a k ascorutinu, ten mi vzdy menstruaci jen zeslabil, nikdy nezastavil, ale neublizis s nim, tak klidne zkus 🙂 krasnou dovcu preji!
@verca_0 Já jsem to taky řešila a mně lékař řekl, že to nevadí, když se při braní otěhotní. Že je to progesteron, který se spoustě ženám naopak na začátku těhotenství předepisuje na udržení. To je názor mého gynekologa.
petulkadodo pak nechapu, proc by bylo v pribalovem letaku jasne uvedeno, ze se v tehu uzivat NESMI 🙂 Je ted na autorce, jak se rozhodne, jen neverim, ze by me ma lekarka od uzivani v pripadnem tehu tak durazne odrazovala, pokud by to bylo neskodne 🙂
@nikishkaaaa Ta informace v příbalovém letáku může být i z toho důvodu, že to na těhotných není testované. Myslím, že třeba u ascorutinu je to v příbalovém letáku taky.
@verca_0 jsem na tom úúúúplně stejně. Příští týden odlétáme a já to mám zrovna na ty 4dny dostat. To by do toho jeden kopl. Dneska na preventivce u Mudra jsem se ho na to ptala a taky začal nejdřív vypisovat ten Norethisteron a u toho abych každopádně počítala s rozhozeným cyklem minimálně na další tři měsíce. Tak to rozhodně nepotřebuju. To se fakt radši zásobím ascorutinem a nějak to přežiju. Ten aspoň není hormon takže by cyklus rozhodit neměl. Tím chci říct že je potřeba si určit priority no. Je to protivný ale nedá se s tím nic moc dělat. Buď zkusit to céčko nebo hormony. Ono ten Norethisteron samozřejmě nikoho nezabije, ale úplně tý snaze o mimi nepomůže no.
Holky no já koukam kolik z vás se to taky týká tedka, tak dekuju moc za rady, taky se mi do toho nechce no, rozhodí to cyklus a bojím ses tím mimcem, ze by se zadarilo konečně a pak bych toho litovala😔 jdu k doktorovi příští týden a uvidíme co mi poradi no
Loni na dovolené jsem ho brala, asi 5 dní (2 tablety denně) a po návratu z dovolené jsem zjistila že jsem těhotná. Teď mě tady v postýlce spinká 3 měsíční zlatíčko a je úplně zdravá ...
@verca_0 u nás to bylo trochu složitější, léčili mě 7 let pro neplodnost, byla jsem po druhém potratu a čekali jsme na genetiku než půjdeme do dalšího IVF, chtěli jsme si užít dovolenou a nepočítali jsme s tím že by se nám to podařilo přirozeně, takže jsem si léky nechala předepsat a nějak jsem se s doktorem o tom nebavila jestli se smí nebo nesmí otěhotnět. No každopádně jsme z dovolené přijeli o jeden zázrak navíc 😍
A stojí ti to zato si rozhodit cyklus ?? Mě dr.taky zdůrazňoval že nesmím otěhotnět , pokud se snažíte o Mimi určitě bych ho nebrala !!!!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@verca_0 presne toto jsem resila a lekarka durazne norethisteron nedoporucovala, v pripade tehotenstvi by pry doslo bud k potratu nebo nevratnemu poskozeni plodu. Tak mi to bylo lekarkou receno a doporuceno pouziti tamponu do vody. Nic jineho na oddaleni neni, jen babske rady, jako citronova stava atd. ale tomu moc neverim 🙂