Nk buňky. Máte zkušenost s vysokými hodnotami?

karolina9054
2. dub 2023

Ahojky nějaké zkušenosti s vysokými NK buňkami ? Mám až 29% na spermie a trofoblast. Mám brát 2 měsíce prednison pomohl někomu? Děkuji za odpověď 😇

laxesis
2. dub 2023

@karolina9054 Ahoj, ano. Bohužel léky mi nepomohly, prednison ani medrol. Brala jsem silné dávky půl roku, výsledky byly snad ještě horší. Nepomohly ani imunoglobuliny. Dalšího půl roku jsem pak byla bez léčby a teprve pak jsem se objednala na konzultaci k mudr. Černé, když jsem znovu nabrala sílu. Měla jsem imunitu i tělo a psychiku úplně v háji, proto ta pauza. Vzali mi krev a výsledky byly vzorné. Vůbec jsem nechápala, jak to. Ani doktorka.. O dva měsíce později jsem otěhotněla po KET.

squezy
3. dub 2023

@karolina9054 ideálně se objednat k pani doktorce Černé, je nejlepší. Ted s temito hodnotami určitě neotehotnis. Prednison fajn, je to taková klasika, co se dává. Po 3 mesicich asi půjdeš na kontrolu a pak se uvidi. Kde ti na to přišli, v jakem jsi centru?

karolina9054
autor
3. dub 2023

@squezy kde mě na to přišli? Jo tak tohle jsem se dozvěděla od kamarádky,že takové vyšetření existuje,objednala jsem se sama na imunologii v Hradci Králové a jenom jsem zajela do Sanusu a tam mě daly žádanku.
Jojo to mě rekli taky,že 2-3 měsíce kontrola a pak se uvidí,takže spíše počítám stim že transfer bude někdy na podzim,protože v srpnu letíme na dovču a ještě máme svatbu,tak doufám,že i to miminko se nám.podari

squezy
4. dub 2023

@karolina9054 jsem hodně překvapená, že sis to vlastně musela sama zazadat. Takhle bys třeba šla do nekolika ivf a prostě by to nemělo šanci se chytit. Některá centra jsou fakt jen na prachy ☹ Az to prelecis, tak se třeba po svatbě právě zadari 🙂 Pokud se ale prelecis a třeba do 6 měsíců nebudeš stále těhotná, opět si zazadej o kontrolní testy. Ja brala prednison 9 mesicu a nic. Kontrolní testy po 3 mesicich jsem mela správně, ale pak se stejně nic nedelo a po dalších testech se zjistilo, že i s prednisonem mam vysoké hodnoty. Tělo si na ty léky prostě zvyklo. Brala jsem pak jiné léky a zadarilo se, byť po ivf, ale hned napoprvé.

karolina9054
autor
22. dub 2023

@squezy dobře děkuji za informaci,budu doufat,že to bude v pohodě říkají že ten Prednison je o něco slabší než Medrol. Jinak jsem se tě chtěla optat,jak jsi brala ten Prednison byla jsi po něm zavodněná ? Někdo mě píše,že měli oteklé oblicej 🙄 teda spíše potom Medrolu... nebo měla jsi nějaká jiné příznaky? Děkuji za odpověď. 😇

squezy
22. dub 2023

@karolina9054 jediné vedlejší účinky bylo to že jsem ztloustla. Prednison vyvolává chuť na sladké, sama mi to řekla lekarnice a jo, občas jsem to nedokázala ovládnout, ztloustla jsem asi 5kg. Ale natekla jsem určitě nebyla.

saxanana
25. srp 2023

Ahoj, já také přidávám dodatečně zkušenost. Nejdříve snaha u gynekoložky, která mi objevila látky proti ováriím, na to jsem brala 5 měsíců Prednison (nejnižší dávku) a k tomu na popostrčení vaječníků clostylbetyg. Nabrala jsem a ani při snaze váha nešla dolů. Po neúspěchu návštěva CAR, kde řekli, že vše hned vysadit a chtějí vidět v neovlivněném cyklu léky. Po 3týdnech vysazení léků imuno výsledek, proti ováriím negativní ale NK buňky 24%. Za měsíc kontrolní odběr a pak se uvidí jaká léčba bude nutná.