Nevzdáváme to

petronelle
27. únor 2017

Je to už přes rok, co jsem vysadila HA, kterou jsem brala nějakých 12 let. Cyklus mám pravidelný téměř na den od prvního cyklu po vysazení. Brala jsem nějaké bylinky a inofolic pro podporu a cpu se kyselinou listovou. Jediné co mi našli je zvýšený prolaktin. Manžel je v pořádku. Ovulaci na sobě bezpečně poznám a tak se to i snažím vychytat. Jsem z té nevědomosti nešťastná a napadá mě, jestli snad něco nedělám špatně? ☹ Už i přemýšlím, jestli za to nemůže třeba můj životní styl - běhání, minimálně jednou týdne sauna, hygiena po milování...(?)
Chystám se na endoikrinologii a bude se řešit ten prolaktin, ale může to mít takový vliv?

be_ruska
27. únor 2017

Ahojky a co sis nechala dělat všechno za vyšetření? Já mám taky vyšší prolaktin, ale u mě je problém i jinde. Třeba to chce jen čas jestli máš vše v pořádku 😉

tynka_
28. únor 2017

@petronelle Ahoj, já taky měla vyšší prolaktin, nedařilo se nám půl roku po samovolném potratu. Po zjištění vyšší hladiny prolaktinu mi doktor předepsal Dostinex, na další kontrole (za 4 týdne po 4 tabletkách) už jsem měla //, teď jsem 26 tt ;) Hlavu vzhůru! ;)

kastanek87
28. únor 2017

@petronelle taky mi našli zvýšený prolaktin, ale prý jen o kousek, otěhotněla jsem, bohužel to nedopadlo. Toho prolaktinu bych se nebála, pokud ho máš nějak hodně zvýšený, jsou na to léky, které to upraví 😉 zkoušela jsi si i ovulační testy? Píšeš že ji sice poznáš, ale i tak, pro ověření. Nebo byla jsi na kontrolním utz jestli jsou folíky dosti velké a nebo po ovulaci, na utz, jestli opravdu proběhla? Je spoustu možností. Co ti na to říká tvůj gynekolog? A tou hygienou po milování myslíš že hned po aktu se jdeš osprchovat? 🙂 v tom asi nevidím problém, ale hodně jsem četla že hned po tom se nemáš umývat, tak bych možná s tím mytím počkala hoďku, dvě....

petronelle
autor
28. únor 2017

@tynka_ Dostinex mi předepsala gynekoložka někdy před vánoci, tabletu týdně, měla jsem prášky ale pouze na měsíc. To byla úleva, bylo mi po něm skvěle. Zmizela únava. Pak mi brali krev znovu v únoru a hodnoty byly ještě vyšší 47 ng/ml (norma je uvedena do 25)

@kastanek87 Nene, na UTZ folikulů a po ovulaci jsem nebyla, předpokládám že mě to čeká. Gynekoložka mi říkala že se zaměříme na ten prolaktin.

@be_ruska Jen to co jsem napsala. Víc vyšetření zatím ne. Můj hormonální obraz krve a manžel spermiogram.

petronelle
autor
28. únor 2017

Jinak doktorka zmiňovala ještě laparoskopii. No, nebudu lhát, že by se mi do toho dvakrát chtělo, ale kdyby to mělo pomoct...

Holky děkuji za rady a podporu.

absintka19
28. únor 2017

@petronelle laparku na cysty, nebo proc? Ono by to chtelo celkove vysetreni tebe i partnera od krve az po smermio, at se netrapite proc to nejde a vysetri vas oba.

helenas92
28. únor 2017

Zdravím. Holky, je mezi vámi některá, co to měla stejně? Podle Dr. jsem zdravá, k OVU dochází (16.DC), MS pravidelná. Manžel má spermiogram lepší než normu. Snažíme se 9 měsíců. Za tu dobu mi vyšel 2x poz. tt, ale obojí dopadlo spontánním potratem pár dní po očekávané MS. Bojím se, že mám psychický blok tím, jak se sleduji a neustále myslím na miminko. Je tu někdo, kdo má radu (né typu: nemysli na to, ale JAK NA TO NEMYSLET.. :D ) ... Nebo to může být nějaká vada na zdraví, která není jen tak "vypozorovatelná"... fakt už nevím, co by za tím mohlo stát.. za všechny vaše zkušenosti budu ráda!

absintka19
28. únor 2017

@helenas92 tohle se stalo me nej kamosce. Uplne zdrava, i partner(od krve, pres genetiku-to jste asi nedelali u vas, i spermio ok, dva potraty 8tt a 10tt, treti pokus vysel a nyni se modlime, je jiz v 22tt. Nechci aby to vyznelo spatne, ale ranne potraty jsou bezne...kdyz se clovek prilus sleduje, tak se stresuje. Nezbyva jen zkouset a vydrzet. Ovu vam kontrolovali na utz? Myslim ze bezny gyndar vam nemuze potvrdit, ze jste zdrava bez utz a komplex vysetreni vas i partnera. Jinak snazeni do 1 roka je nezna doba. My vsadili na vsechna vysetreni a hned bylo jasne kde je chyba.

tynka_
28. únor 2017

@helenas92 Ahoj, já taky potratila někdě v 7. tt..pak nám to půl roku nešlo, před menstruací jsem začala špinit a párkrát mi přišlo, že mám ducha na těhotenském testu..potom mi gynekolog udělal hormonální profil a zjistil ten vysoký prolaktin, po nasazení prášku se to povedlo a teď už jen doufáme, že bude vše v pořádku...Měřili Ti ty hormony?

kastanek87
28. únor 2017

@petronelle tak hlavně že to s tebou řeší! Většinou se tomu nechává tak ten rok no, pak to začínají doktoři řešit. Moc držím pěsti, ať vám to co nejdříve vyjde!!🍀

petronelle
autor
28. únor 2017

@kastanek87 to ano, začala to se mnou řešit ještě dřív než jsem byla úplně rozhodnutá, že chci otěhotnět. Chvíli jsem z toho byla vykulená 😀 možná jsem ten čas potřebovala. Utvrdilo mě to.

@absintka19 To zatím nevím, pouze to zmínila, že se o tom pobavíme. Prohlídka a konzultace s těmito výsledky mě čeká příští týden. Uvidím, co mi dále doporučí. Po telefonu jsme to neřešily. Nicméně své doktorce plně důvěřuju.

absintka19
28. únor 2017

@petronelle urco si nechte udelat rozbor krve a hormonalni profil, mozna neni na skodu i genetika, kdyby to dlouho neslo. Jinak bacha na vitaminy, nekdy moc je spise na skodu. Urco se to casem povede.

pajusenka
28. únor 2017

@petronelle Ahojky, my se snažíme 2,5 roku. Původní gynekolog mě léčil tím způsobem, že si máme zajet na dovolenou apod.. Před rokem jsem změnila doktora, kde byl úplně jiný přístup - veškerá vyšetření - na endokronologii mi zjistili, že mám sníženou funkci štítné zlázy - okamžitě nasazeny léky - nyní už mám hodnoty v normě - huráá 🙂 ....ale i tak se nedaří ☹ a přitom je vše v pořádku . Příští týden mě čeká druhé kolo na IUI - tak budu doufat. Tvůj životní styl si myslím, že to neovlivňuje = je to dobře, že se takhle něčemu věnuješ a nemyslíš na to 🙂. Držím Ti pěsti, ať se brzy zadaří 😉

jitkanad
28. únor 2017

Zkousela jsi teple periny a citrony? ❤

helenas92
28. únor 2017

@tynka_ nn hormon.profil mi dr. jeste nedělala. Ovu mam zjistenou z testu a potvrzeno dr. den po ovu na ultrzv.praskly folikul.
Prave o zvysenem prolaktinu jsem take cetla! Jak to probiha prosim te, ten horm.profil, vezmou jen krev?

tynka_
28. únor 2017

@helenas92 já přišla k doktrovi s tím špiněním před MS, takže mi udělal vnitřní ultrazvuk a nezjistil nic neobvyklého. Tak jsem šla druhý den na ten hormonální profil - normálně mi jen vzali krev a druhý den jsem si volala na výsledky, další den mi nasadil prášky a do měsíce jsem byla těhotná... 😉 Přesnou hodnotu toho prolaktinu mi doktor neřekl a radši jsem jí ani vědět nechtěla, aby mě to nenutilo hledat...

helenas92
28. únor 2017

@tynka_ tyjoooo, tak to moc gratuluji 🙂 krasa! Kdyby slo vse tak rychle.. tak ja se objednam at vim na cem jsem! Dekuju moc za info!

tynka_
28. únor 2017

@helenas92 sama jsem se tomu snažila nedávat moc šancí...snažili jsme se od SP cca půl roku, tak jsem si říkala, že jsou na tom jiný hůř, ale stejně jsem věřila a fakt to vyšlo... Když jsem pak nad tím přemýšlela, tak jsem si říkala, že to vajíčko asi mělo každý měsíc snahu se usadit, ale ten prolaktin tomu právě brání...měla jsem takové pocity, jako jsem měla při tom první nepodařeném těhotenství, pak byl i párkrát duch na testu, ale nakonec MS dorazila...a po těch 4 práškách se to prostě upravilo 😉 Držím pěsti! 😉

simiksim
28. únor 2017

Na endokrinologii určitě běž, pokud máš podezření. Já jsem měla od malička špatnou štítnou žlázu a asi od 15 mi doktorka říkala, že až budu chtít děti, tak to budeme muset začít řešit .. štítná žláza ovlivňuje úplně všechno, bohužel :(

petronelle
autor
28. únor 2017

@jitkanad Teple periny a citrony. Co si pod tím představit? Jakože konzumace citronu a spaní v teple pomáhá k otěhotnění? Teď spím pod třema dekama a citron do sebe liju tempem, že juž mám rozežraný jazyk. Nikoli prřo otěhotnění ale kvuli viróze. bohužel, i kdyby to pomáhalo tak se mnou teď nic není. Postel poslední tři dny využívám jen pro spánek 😀

Jinak vnitřní ultrazvuk mi taky cca před půl rokem dělala, měla jsem den před ovulací. A ovulaci jsem taky pocítila...

petronelle
autor
28. únor 2017

Je tu někdo, kdo po srovnání hodnot prolaktinu, otěhotněl?

risu
28. únor 2017

Me minuly tyden doktor zjistil cysty na obou vajecnicich, rikal, ze maji par mm a ze by se mi melo podarit otehotnet normalne. Predepsal mi Utrogestan, po ovu, beru ho druhy den. Ovulaci pocitove poznam, ovsem otazkou je, jestli to vajicko sestupuje az do delohy, nebo se ztraci cestou (MS trva 1,5-2 dny a celkova spotreba vlozek je 5+1nocni). Dal nam cas do cervna az zari. Pak spermio a ruzne dalsi testy u me..

petronelle
autor
28. únor 2017

@risu To jsem si říkala taky, jestli vůbec doputuje... Taky mám krátkou a slabou MS. Chystám se to dr. říct. Taky si říkám, zda to něco neznačí (?)

vjercik
28. únor 2017

Ja jsem po dvou revizich. Jedna v cervenci 12t a ted tyden po revizi v 6t.
Mimidelozni vylouceni, hcg je na nule.
V patek mam ko u sveho dr. Snad bude vse v poho a po prvni ms se chceme zase pokusit.
Nicmene si vyzadam hormon.profil.nevim proc porad potracim. Ani jednou nebyl vetsi problem otehotnet, tak snad se zadari po prvni porevizni ms.
Jsem z toho smutna, moc chci byt tehu...
Vsem drzim palecky 🙂

vjercik
28. únor 2017

Jo a jinak se lecim uz pres 5let se stitnou z. Mam autoimunitni problem 🙂 vse mam praskama srovnano 🙂

risu
28. únor 2017

@petronelle Uvidis. Zajdi si tam co nejdriv. Me prave doktor nasel problem, ale pritozene poceti nevyloucil, takze se toho drzim 🙂

@vjercik Se SZ se lecim druhy rok a endokrinolog rikal, ze pokud jsou hormony SZ s

risu
28. únor 2017

@vjercik Mobil... pokracuju- ..SZ srovnane tak s otehotnenim problem neni..

lenkaluk
1. bře 2017

Pokud je stistna zlaza dobre lecena, nemel by byt s otehotnenim problem. Ja nemam pulku SZ uz 13 let, zobu leky a otehotnela jsem v pohode.

vjercik
1. bře 2017

@risu
@lenkaluk
Ano holky vim vim 🙂 stitnou neresim, mam ji srovmanou 🙂

petronelle
autor
1. bře 2017

@risu Děkuji 🙂 Já už se na Dostinex těším jak na smilování. Když jsem ho ten jeden měsíc brala tak mi bylo skvěle. Každý den jsem večer naběhala 8 kiláků abych vůbec večer usla. A teď jsem úplně grogy. Jsem ráda, že ráno dovedu vstát z postele jak jsem furt unavená...