Nepravidelný cyklus, divné pocity v podbříšku. Co myslíte?

simiklimik
24. únor 2021

Ahoj, už skoro 3 roky se s manželem snažíme o mimčo. U doktorky jsem samozřejmě byla, ale než podstoupíme IVF nebo podobnou léčbu tak jsme tomu chtěli dát volný průběh. Po změně doktorky (jelikož původní doktor do mě pumpoval jen hormony) jsem začala brát gynex a inofolic jako šetrnější pomoc pro otěhotnění. Mám nepravidelný cyklus, opravdu hodně - někdy 40 někdy 70 dní. Netuším tedy, kdy přesně mi probíhá ovulace, pokud to zrovna nehlídám. Teď po novém roce jsem nic nehlídala, poslední menstruace byla 21.1., od té doby nic. To by mě u mě nijak nepřekvapilo, ale zhruba poslední týden mám divné bolesti v podbříšku, jde spíš o takový zvláštní tlak, ale ne pořád, jen občas - hlavně večer. Test jsem dělala včera a byl negativní. Myslíte, že by to mohl být příznak toho, že se zadařilo, ale na test je ještě brzo a tak to není vidět?

klokanka31
24. únor 2021

@simiklimik Může být... Já teda neměla tlaky ale rovnou silný bolesti.

simiklimik
autor
24. únor 2021

@klokanka31 Jé tak to bych byla štěstím bez sebe. Tak asi počkám pár dní a zkusím test znovu, třeba se zadařilo 🙂

uzivatelkapetra
24. únor 2021

Nejspíše máš PCOS, nech si u Dr udělat hormonální profil, dělá se v prvních dnech cyklu.
Jinak u tohoto velmi pomáhá vynechat cukry

loylii
24. únor 2021

@simiklimik pokud mas nepravidelný cyklus, tak ti ty hormony od lékaře nepomohli? Já měla Duphaston a teda pomohl.

klokanka31
24. únor 2021

@loylii Já měla taky nepravidelný cyklus, a duphaston později už nefungoval...

klokanka31
24. únor 2021

@simiklimik I kdyby se nezadařilo hned, tak neztrácej naději, nám se taky nakonec zadařilo normální cestou 😉

simiklimik
autor
24. únor 2021

Hormony vůbec nepomohly. Jen mi po nich bylo špatně (návaly horka, ospalost,... ). Měla jsem je vyloženě jen kvůli pomoci pro ovulaci. Hormonální profil mám v pořádku, manžel má spermiogram taky ok. Vlastně moc nevědí co se mnou dělat, po vysazení antikoncepce (brala jsem ji 8 let) mám prostě hrozně dlouhý a rozházený cyklus. Jinak jsem prý v pořádku. 🙄 No budeme to dál zkoušet, neztrácím naději a třeba to už tentokrát vyjde 🙂

bambulkamakulka
24. únor 2021

@simiklimik jestli vam muzu poradit, zkuste si v lekarne koupit femibion 1 pro planovani. Ja se taky snazim o miminko, sice jen kratce. V lekarne jsem narazila na femibion a uzivam ho priblizne uz 2 mesice a je tedy super. Ja tedy nikdy nepravidelny cyklus nemela, takze v tom poradit nemuzu, ale "uspisit" prichod miminka by vam mohl pomoct prave i femibion 1. Drzim palce a snad se zadari

ema90
24. únor 2021

@bambulkamakulka Muzu se zeptat podle ceho soudite, ze je Femibion tak super a doporucujete ho dal, kdyz tehotna nejste a nepravidelny cyklus jste nemela? 🤷🏼‍♀️😀

Jen tak mimochodem totiz, nekoho, kdo ma diagnostikovany problém, nejaky Femibion nespasi.

bambulkamakulka
24. únor 2021

@ema90 femibion pomaha otehotnet. Jsou to vitaminy ktere doplnuji kyselinu listovou a pomaha planovani miminka. Sama ho uzivam, takze asi vim co beru,ne? Kdybych s nim byla jakkoliv nespokojena, urcite bych ho nedoporucovala jine osobe 🙂

ema90
25. únor 2021

@bambulkamakulka 😀 Mne nemusite vysvetlovat co Femibion je. Jen tak mimochodem- to, co obsahuje Femibion se da koupit za zlomek ceny, vy platite pouze za znacku, ale to je samozrejme vase vec a nejspis nemate moc prehled o tom co napomaha/nenapomaha otehotnet, jinak byste vedela, ze Femibion vas nijak nespasi.
Vubec jste mi ale neodpovedela v cem vam pomaha? Jak vite, ze je tak super, kdyz tehotna zatim nejste a problem s rozhozenym cyklem jste nemela? 🤷🏼‍♀️ Na zaklade ceho proste pisete, ze je super? V cem? Kdyby jste byla presvedcena, ze jste diky nemu otehotnela nebo jste mela rozhozeny cyklus, ktery se vam diky nemu upravil, tak to pochopim.
Ale ani jedno z toho se vas netyka, tak fakt nechapu co je na nem tak super 😀

bambulkamakulka
25. únor 2021

@ema90 mila pani, co kdyby jste ho zkusila sama a tak se presvedcila? Opravdu se tady neminim hadat. Samozrejme ze me tyto vitaminy nijak zvlast "nespasi", ale jsem s nimi mnohem klidnejsi a moje telo se tak lepe pripravuje na tehotenstvi. Takze asi tak 🙂

loylii
25. únor 2021

@ema90 Femibion je nastepena listovka, 50% procent žen klasickou z lékárny za zlomek ceny nevstreba. Já až díky genetickým testům zjistila, ze jsem prave tu klasickou obyčejnou brala zbytecne rok a půl a akorat jsem po ni pribirala a měla hlad. Po nasazení Femibionu a léku Duphaston jsem teprv otěhotněla a to 2x během 4 měsíců. Duphaston jsem měla na krátké cykly. Neřešil mi nepravidelnost, ale prodloužil cyklus, který jsem měla cely život jen 21 dni, na 28.
Jinak nastepena je ještě Fertripona atd. Je potřeba se v lékárně zeptat, který přípravky to tak maj. Jinak za mě Femibion stal 280.- a je to nejlepší investice. Brala jsem ho ještě půl ruku po porodu a úplně krásný vlasy, nehty po něm. Zmizeli mi křeče v lytkach atd. A od te doby si ho kupuju každý rok přes zimu, abych měla vitaminy🤩 Já teda obecně proti lekum na podporu početí nejsem, naopak. Nejsem takový jedlík, abych pokryla denní příjem všech živin. A co mi má i minimálně pomoci, jdu do toho.

ema90
25. únor 2021

@bambulkamakulka Nepotrebuji, jsem tehotna.
Jen proste nechapu jak muzete uz ted doporucovat neco, o cem vubec nevite, zda-li vam pomuze.
Muzete doporucit tak maximalne to, ze se dobre vyloupne z platicka nebo ze dobre klouze pri polknuti do krku 🤷🏼‍♀️😀
Ted uz pisete jinak, predtim jste psala, ze pomahaji k otehotneni a ze jste s nimi spokojena.
Proto tady pisu, protoze nechapu s cim muzete byt spokojena, kdyz se vysledek jeste nedostavil. Tot vse.

ema90
25. únor 2021

@loylii Prosimvas, tohle ja tu ale vubec neresim.
Ano, obycejnou listovku mnoho zen
nevstreba.
A taky beru vitaminy v tehotenstvi.
O tohle mi ale vubec nejde.
Ja resim to, ze nekdo doporucuje neco, co u nej zatim nedostavilo vysledek v podobe otehotneni. Pritom to propaguje jak kdyby ano.

bambulkamakulka
25. únor 2021

@ema90 uz vam to tady ale vysvetlila jina pani. To vam nestaci? Pisu uplne stejne jako na zacatku. Nez jsem zacala brat femibion, byla jsem mrzuta a bala se ze se dalsi mesic nepovede. Asi bych mela zminit, ze mame s partnerem podezreni a tudiz, pokud se povedlo, muzu dekovat i femibionu. Zatim sice jeste tehotna nejsem (aspon o tom teda jeste nevim) ale s femibionem je to o dost lepsi a pomaha memu telu se na to miminko pripravit. Nevim o co vam celou dobu jde. Pokud mate tu potrebu se hadat, poprosim vas aby jste si nasla jinou "skupinku" 🙂🙂

ema90
25. únor 2021

@bambulkamakulka Pracuji jako farmaceut, vim co je to Femibion a vim k cemu slouzi/neslouzi.
Vy nechapete me.
Hadat se nechci, jen mi prijde padly na hlavu doporucovat k otehotneni neco, co vam k otehotneni zatim vubec nepomohlo.

bambulkamakulka
25. únor 2021

@ema90 to mozna, ale citim na sobe zmeny, ktere jsem driv necitila. Vim ze mi femibion pomaha a jak jsem uz zminila, mame s partnerem urcite podezreni ktere jsme nepocitovali pred uzivanim femibionu. Tak proto soudim, ze je femibion skvely vitamin pro tehotne a planovani miminka

simiklimik
autor
25. únor 2021

@bambulkamakulka Děkuji za doporučení, akorát nevím abych to nepřekombinovala když beru už Inofolic a gynex. Když bych náhodou v budoucnu nějak měnila lék, je dobré vědět, co dalšího je za možnosti 🙂 Držím palce s miminkem 👍 👶

bambulkamakulka
25. únor 2021

@simiklimik dekuji, i vam drzim palecky. Rada jsem poradila kdyz jsem mohla. S temi lekami se uz poradte s vasim zenskym lekarem. Snad jsem aspon trochu pomohla a snad se brzy zadari