Ahoj, mám dotaz zda někdo nemá zkušenost . Mám podezření , ze ovulace neprobíhá jak by měla ... ovu testy nemám nikdy tak pozitivní jak by měly být a bolest kterou jsem při ovu pakrat cítila také není, nicméně cervikalni hlen ano. Příští měsíc se chystám začít měřit BT. Nicméně snažíme se 11 měs mezi tím jeden ZT ( při kterém pravě bolest při ovu byla ) . Od toho potratu mám po ovulaci bolest pichlavou pravého vaječníku - při sexu to není úplně ono, při pšiknutí, zakašlání, smrkaní nebo při prudšim zvednutí z lehu a napadlo mě jestli to není náznak cysty z nepraskleho folikulu. Beru teď fertipronu. Řeším zda tento měsíc ještě počkat zda přijde ms a jít další měsíc pokud by se nezadarilo nebo jít hned . Dostat to mám 26.10. a ovulace by měla podle hlenu proběhnout někdy minuly týden ( od ut do pa hlen ) nevím jaký den přesně . Snažili jsme se pečlivě od od minule neděle a poslední sex byl v sobotu . Děkuji za každou zkušenost .
@pro89 blbě. Ideální je otěhotnět. Pokud to plánuješ tak doktoři ještě budou vyčkávat. Pokud by si neotěhotněla nebo by to hodně bolelo, tak tě pošlou na profi ultrazvuk, kde se zjistí rozsah endometriozy. Podle toho se to řeší dal. Mohou ti nasadit léky, nebo hormonální antikoncepci. Tim se to spomali nebo pozastavi. Pak tě mohou poslat na laparoskopii kde ti ložiska vypálí ale také možná odeberou třeba vejcovod, pokud by byl hodně postižený. Boj s endometriozou je hrozný. Nejlepší je otěhotnět a ona zmizí. Někomu se po těhotenství už nevrátí. Někomu ano.
@pro89 teď asi nechápu tvojí otázku, proti tomu abys otěhotněla když chceš otěhotnět??
Proti té endometrióze je nejlepší otěhotnět, ono jí to prostě vyléčí. Jestli se snažíte 11 měsíců, tak počkej do 12tého a běž do nějakého centra asistované reprodukce, ať vám pomohou a udělají testy.
@pro89 může. Žádné bylinky a tak ti na endometriozu nepomohou. Chce to lékařskou pomoc. Objednej se do nějakého centra asistované reprodukce. Udělají ti testy a nabídnou ti řešení. Často stačí nasadit clostibegyt a jsi za měsíc v tom. Taky vám mohou jen sledovat ovulaci a dát něco na podporu. A nebo zjistí že je tam i jiný problém a nabídnou iui nebo ivf. Ale to predbiham, uvidíš.
Jinak mám na profilu článek o tom, jak podpořit početí. Tak můžeš zkusit něco z toho, tam jsou různé bylinky, vitamíny, čínská medicína atp.
Já měla cystu z nepraskleho folikulů předminulý měsíc. A bolelo mě to jen trochu, spíš jen pri sexu. Minulý měsíc jsem měla pro změnu ve vaječníku velký krvácivý útvar velký 6cm a to bolelo břicho i na dotek, při čůrání,dosedavani atd
@karkulka1283 a jak jste to s doktorem řešili ?
@pro89 zatím nijak,cysta se vstřebala a krvácivý útvar se zmenšuje
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@pro89 Může to být cysta - to pozná lékař na ultrazvuku ihned. Ale taky to může být endometrióza. Já ji mám taky a mám tyhle bolesti velmi podobné. Asi bych zašla k lékaři hned jak tě vezme, pokud tě to nějak omezuje a bolí. Pokud ne, můžeš počkat do příštího cyklu a jít tam tak kolem 12dc aby viděl, jestli se chystá ovulace.