Neplodnost. Co byste na mém místě dělali?

jako123
24. říj 2023

Ahojky všem 🤗
S přítelem se snažíme 1,5 roku o mimčo, z toho se nám podařilo jen 3x a pokaždé biochemické těhotenství. Už tu ztrátu nezvládáme, psychicky jsme vyčerpání ikdyž to neřešíme denně, ale co měsíc to měsíc doufáme v zázrak. Gynekolog mi řekl a doporučil nejlepší cestu podle něj - Laparoskopie🙈 ale, říkám si, zda by nám nepomohlo IVF či jiná metoda, než abych šla na sál a ve finále mi nic nebylo, je možné, že by se něco našlo, předpokládám například srůsty, bolí mě a tahá na pravé straně břicha, ale četla jsem, že pomůže i v tomhle případě CAR. Holky prosím, kdo si podobným prochází/procházel.. co byste na mém místě dělali?🙏🏽 jsme objednání na konci října do Gennetu na 1.konzultaci.. 🙈🙏🏽🫶🏼 moc děkuji za případné rady a pomoc🧘🏼‍♀️
(Je mi 24, přítel 26 - spermiogram na 1*)

linusha
24. říj 2023

@jako123 narovinu ani IVF ti nezaručí že budete mít rodinu. Pokud už teď jste psychicky vyčerpání doporučuji pořádný relax. IVF a celý CAR je totiž hodně psychicky náročné. Vím o čem mluvím my navštěvovali CAR přes 4 roky bez úspěchu, zahucelo v tom mrak peněz a o psychice raději nemluvím. Na dítko jsme čekali dlouhých 10 let a pokud vše dopadne dobře naše děťátka se dočkáme v lednu 🙂

uzivatelkapetra
24. říj 2023

Laparoskopie podle mě huntuje tělo méně než kolotoč ivf a je zdarma. Třeba se najde i tvoje dg a obejdete se bez nákladných procesů.

1pomnenka
24. říj 2023

Jste oba hodně mladí, dala bych na lékaře a šla na laparo. Přihlaš se na kurz břišních tanců. Na něm otěhotní i ty, co nechtěly, fakt to rozhýbe.

andromeda818
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
peclen
24. říj 2023

A co mate vse za sebou? Asi by to po 3 biochemkach chtelo resit v tom gennetu. Tam ti udelaji vsechna potrebna vysetreni, na laparo bych sla az po nich. Proste nejdrive neinvazivni testovani, pak laparo.

jako123
autor
24. říj 2023

@peclen já mám jen za sebou hormonální profil před 1rokem a prý ok, to bylo celé, poté jsem změnila gynekologii a nový gynekolog mi po tom všem co jsem tu napsala a řekla jemu, tak doporucil laparoskopii. Toď vse.. pritel spermiogram
Vubec nevim zda tu laparoskopii nebo car 🙏🏽🙈 Achjo

marttul
24. říj 2023

Já čekala na miminko dohromady 6 let. Z toho několikrát biochemické a jednou ZT v 11tt. Pak jsem šla na diagnostickou laparoskopii, odstranili mi srůsty a do 3 měsíců jsem otěhotněla. ☺️ Teď mám pětiměsíčního chlapečka. Takže já jsem šťastná, že jsem na ni šla. 🙏🏻

jako123
autor
24. říj 2023

@marttul tak to je krásný. 🙏🏽tolik let člověk čeká.. 😔 hlavně, že jste teď šťastná❤️ úplně Vám to závidím (v dobrém) a těším se na to🫶🏼😍

jako123
autor
24. říj 2023

@marttul právě mám podezření též na srůsty, mám píchavé bolesti v pravém boku jakoby na vejčníku a táhne mě to jako kdyby tam byly srůsty 🙈🙈

marttul
24. říj 2023

@jako123 Já měla srůsty prý mezi střevy a pánevní oblastí. Jako bylo to protivný, ale pro mě těch pár dírek v břiše za to stálo. Pro mě už to byla poslední možnost před CAR a ona vyšla. 🙏🏻☺️ Děkuju a držím palce. 🙏🏻🤍

merope
24. říj 2023

@jako123 Kvůli srůstům nemusíš zrovna na laparoskopii - to se dá i pomocí tuším hysteroskopie (prostě sondou se podívají do dělohy, pidisrůsty snad umí i odstranit). To si dělá Gennet sám a je to na pár hodin "akce" a pak ten den v klidu.

Jinak určitě bych šla raději do Gennetu než jen poslechla gynekologa, co doporučí laparoskopii bez dalších vyšetření a pořádného hormonálního profilu.

Já byla na hormonech, gentice, imunologii, hysteroskopii (teď ještě nevím, jedno je, že se i zjišťuje průchodnost vejcovodů, jedno kontroluje srůsty), partner spermiogram - a to vše i před tím, než jsme zkusili IUI (inseminace) - že prostě bez zjištění, že je vše v pořádku, nemá cenu nic zkoušet.

squezy
24. říj 2023

S carem děláš určitě dobře. Tam vas pošlou na řadu vyšetření, včetně imunologie. Třeba jsou biochemka právě kvůli vyšším nk bunkam. Caru se vůbec nebojte, dokud nepůjdete do inseminace nebo ivf, tak nic neplatíte.

jako123
autor
24. říj 2023

@marttul moc děkuji ❤️ máte štěstí 🥰

fandysek_1
24. říj 2023

@jako123 máš vyšetřené mycoplazma, chlamydie? Ty nebudeš mít problém s otěhotněním, když si měla 3 biochemická těhotenství. Chce to ještě zkusit další vyšetření (imunologie) a pak bych šla na nějaký zákrok. Já jsem nemohla otěhotnět přes 4 roky. Byla to složitější cesta, ale teď mám děti tři. I bez IVF a inseminace. Přirozenou cestou díky čínské medicíně a přeléčení mycoplazma.

sorboni30
24. říj 2023

@jako123 pokud nemáš silnou dělohu, neudrží se v tobě žádné embryo déle než určitou dobu... já bych doporučila udělat nejdříve detox, pak posílit ženské orgány a pak připravit dělohu na oplodnění a udržení plodu. Kombinace bylinek dokáže zázraky. Já jsem díky tomu otěhotněla po xxxxxxxxxx letech a přirozeně. Najdi si někoho kdo se tomu věnuje v blízkém okolí. Pokud nemáš koho, napiš SZ. Poradim

andromeda818
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
jako123
autor
25. říj 2023

@squezy dekuju❤️

jako123
autor
25. říj 2023

@fandysek_1 moc dekuju. Tohle mi pomaha cist❤️ a jinak vysetreni zadne nemam jen stěry z urologie a gyn.prohlidky🙈