Neočkované těhotné a covid. Je někdo, kdo ani neplánuje se očkovat?

slunicko1551
1. srp 2022

Chtěla bych se zeptat, jsou tu těhotné, které nejsou očkované a ani neplánují? Ne, že bych covid zlehčovala, mám z něj respekt, ale pořád doufám, že si tělo poradí a jít naproti přímo očkování se mi nechce. Jenže teď jsem těhotná a zajímaly by mě reálné názory nebo zkušenosti těhotných, co si covidem prošly. Je léto, přesto už se různě po okolí a známých zase objevuje, a tak město nutí se nad tím zamyslet…

dominge
1. srp 2022

@slunicko1551 přežila jsem v klidu. Hlavně se nenervocat a dodržovat zdravou stravu s vitamíny. Ony hlavně ty vakcíny jsou na první covid a ty nové mutace už jsou úplně jiné, takže očkování nepomůže.

gbp
1. srp 2022

@slunicko1551 ted sem 33. tyden, covid jsem mela v breznu (podruhe, poprve 2021) jako takovou beznou virozu. musela sem si jen pichat injekce na redeni krve, jinak se mimco zda v poradku a vse je bez problemu. ockovana nejsem a nemam to v planu.

krisstina93
1. srp 2022

Byla jsem těhotná v té největší vlně covidu, očkovat sem se nenechala, nechytla sem to a to sem byla v kontaktu s pozitivním hned několikrát. Osobně sem se bála víc očkování a nežádoucích účinků (členové rodiny potom neměli moc hezky průběh), než rizika nákazy.

sigyn
1. srp 2022

Chytla jsem covid 2x během těhotenství, jednou neočkovaná, podruhé očkována. Rozdíl v tom nebyl. Švagrová očkovaná nebyla a taky měla mírný průběh.

marcicek84
1. srp 2022

Tehotenstvi v dobe covidu bez ockovani ani jsem to nechytla nebo o tom nevim...ockovat se neplanuji,uz prosakuji studie,ktere ukazuji,ze ockovani jsou na tom snad i hur nez neockovani

danvitka
1. srp 2022

Měla jsem covid už 3x. Jednou v 39tt. Vše ok. Rodina očkovaná je a rozhodně NEMÁ! lepší průběh, natož aby je to jakkoliv ochránilo. Ovšem pokaždé slyším, že je to určitě zachránilo....🤦‍♀️ Též měli covid třikrát, tři dávky v sobě 😁
Nicméně znám i lidi kteří zemřeli, nezlehčuji a rozhodně nejsem protiočkovací, máme veškerá očkování jen na Covid fakt zatím přesvědčena nejsem.

evsi88
1. srp 2022

@marcicek84 a mohla bych je prosim videt? Dik

marcicek84
1. srp 2022

@evsi88 ta informace uz probehla mainstremem... Napr. zde https://echo24.cz/a/SSm7R/ockovani-covid-posilu...
Mas tam zdroj i zajimave grafy,ockovani zdar,ja bych se na miste kazdeho ockovaneho citila hodne podvedene....

fazolkazuzka
1. srp 2022

Nejsem očko. Kovid sem mela 2 krat i v tehu. Před měsícem jsme s dcerou byli ve styku s lidma co byli pozitivní a vůbec sem to neřešila. Dvakrát jsme všichni doma prodělali.slaba chřipka.

kristyneckaa27
1. srp 2022

@slunicko1551 byla jsem těhotná, malý se narodil v lednu. Nejsem očkovaná,Covid jsem prodělala v 36tt. Dle Dr to byla chřipka s angínou dohromady. Neříkám že to byla sranda,ale zmakla jsem to. Covid bych mohla chytnout i očkovaná. Manžel byl,a měl ho také. Nestresuj se, a těš se na miminko ❤️

zrzinda
2. srp 2022

Bavila jsem o tom se svým gynekologem. On řekl, ze očkováni je každého věc, ale ze ve své praxi bohužel vidí zvýšené procento potratů, které přišly s covidem.

nita1984
2. srp 2022

@zrzinda a věří, ze je důvod covid ? Co když je důvod někde úplně jinde ? Očkováni, zvýšený stres, psychika ….. to jen ze by mě zajímalo z čeho vychází. Moje skvělá kamarádka je gynekolog a rozhodne (ač sama očkovana) tak svým tehulim to nedoporučuje. Její zkušenost je totiž jiná

zrzinda
2. srp 2022

@nita1984 On řekl, ze osobně věří, ze to covid je, ALE ze se bude samozřejmě muset počkat na nějakou rozsáhlejší studii, která přijde časem. 😊

nita1984
2. srp 2022

@zrzinda jasne. Takže osobní názor jednoho člověka. Díky. To mi stačí

veroniquecz
2. srp 2022

@slunicko1551 otěhotněla jsem za první vlny covidu, rodila v dalším lockdownu, ockovana nejsem. Malá se narodila v termínu a zdravá, covid u nás v rodině měl jen manžel co ho chytnul od kolegy.

amazienka
2. srp 2022

@marcicek84 Stačí kuknout na Ondřeje Dostála, data mluví naprosto jasně. Očkovaní jsou na tom mnohem hůř, než “čistokrevní”.

evsi88
2. srp 2022

@marcicek84 a jste si jista, ze je casopis recenzovany v databazich scopus nebo wos? Zkratka a jednoduse, ze to nejaky pupik nesemolil na koleni a za penize nevydal? Ja to tak nekolikrat totiz udelala abychom jako katedra meli bodiky a tudiz odmeny👌🏻 Poroucim se🥸

marcicek84
2. srp 2022

@evsi88 aha,takze kdyz je zdroj,tak si kopneme jinak,ze? Muzete si to tedy overit jak je libo,preji pekny vecir,ale vzhelem k vasemu vybuchu bych rekla,ze jste ten zdroj necekala...

evsi88
2. srp 2022

@marcicek84 to neni vybuch, jen se nejedna o recenzovany casopis - tak si neco o tom zjistete a pak se muzeme bavit. Nebo Vam do toho periodika muzu napublikovat neco ja, at Vam taky hodim zdroj, byla by to asi stejna uroven🤌🏻Nashle

janulejean
2. srp 2022

Jsem těhotná, neočkovaná a určitě se očkovat nenechám. Za celou dobu jsem Covid ještě naštěstí nechytla (ťuk, ťuk, ťuk) a to ho měl i manžel s dcerou.

kristynkal
2. srp 2022

Jako tehotna jsem na ockovani nesla, sla jsem asi dva tydny po porodu. Rozhodovala jsem se dle sebe, nikdo me nenutil a ja jsem na ockovani chtela. Z covidu jsem mela a stále mam respekt. Ale i tak si myslim, ze toto rozhodnuti je na kazdem a kazdy by se mel rozhodnout dle sebe. Ja mam dve davky a dalsi zatim neplanuji. Uvidim dle situace.

ladyjigsaw
2. srp 2022

@slunicko1551 očkovat bych se nenechala ani za nevím co.Syn to donesl ze školy v únoru,to jsem byla v prvním trimestru.Jeden den bolest hlavy a týden rýma.

sebinka123
2. srp 2022

@evsi88 tím jste prosím chtěla říct, že občas někdo něco sesmoli, aniž by se to zakládalo na pravdě a vydá? Jen aby měl prémie? Pochopila jsem to správně?

ai30
2. srp 2022

@evsi88 Jasne, ze to sesmolil pupik a ted to 'prosakuje mainstreamem' :D :D Marcicek to sdili, nez to smazou 😂

evsi88
3. srp 2022

@sebinka123 presne tak, jsou odborne casopisy, do kterych musite mit recenzenty (tzn. kontroluje Vam to nekolik dalsich vedcu) a pak jsou casopisy, kde zaplatite publikacni poplatek a muzete si tam poslat clanek treba Vy - samozrejme jsou omezeni, ze musite byt napr. pod hlavickou vedecke instituce, ale tu spravnost pouziti vedeckych metod nikdo nekontroluje, proste je to jen Vas vyzkum - a ne kazdy vedec umi statistiku nebo je ve svem oboru dobry a hlavne nestranny a drzi se opravdu jen faktu. Takhle to chodi, protoze kazdy vedec chce byt co nejvice citovan ostatnimi vedci a potrebuje proto publikovat, aby mel co nejvyssi tzv. impakt faktor. Takze je ipravdu potreba kontrolovat, odkud citace pochazi a nejlepe si i zjistit dalsi publikace vedce a jeho obor na instituci👌🏻

iva_kucerova
3. srp 2022

@slunicko1551 Myslím,že při těchhle variantách je úplně jedno,jestli jsi nebo nejsi očkovaná.

somalicats
3. srp 2022

@evsi88 Počkej, to si trochu pleteš pojmy. Impakt faktor je údaj, který se vztahuje k danému časopisu, kde články vychází, nikoli k autorovi. U autorů se hodnotí tzv. H-index, který zahrnuje počet publikací a počet jejich citací.

evsi88
3. srp 2022

@somalicats omlouvam se - pravda, proto jsou impaktovany casopisy - jsem tretim rokem na matersky a tehotna, takze …🥸 diky ta opravu!

kupcatko
3. srp 2022

@slunicko1551 ockovana nejsem, poprve covid jsem chytla asi ve 20.tydnu na podzim 2020, byla jsem hospitalizova a asi den protoze mi to zacalo jako strasne zvraceni, ale pak normalne ryma, kasel, unava, bolest tela a ztrata cichu- vse v poradku. Podruhy jsem ho chytla ted v unoru a opet jako chripka, navic jsem mela chrapot silenej, jinak v pohode.

kubesovaadelka
3. srp 2022

@slunicko1551 malá se zrodila když jsem byla pozitivní (dlouhé chvíle v karanténě 🙈😂), poté následovali záněty v uších, zubech a mocaku, za tu dobu už jsem musela nasadit antibiotika na mocak,nedalo se to,covid jsem měla dvakrát, jsem neockovana a úplně pohoda, rozhodně horší byli zuby, uši a mocak, antibiotika jsem nechtěla, ale jinak to už nešlo. Malá i přesto všechno je díky bohu zdravoučka. Covid chytla ve 2tydnech, byly jsme pozitivní všichni a taky v pohodě, sice jsem si ji naučila na nošení a uspávání na rukách, neboť se jí v leze špatně dýchalo, ale v pohodě průběh i u mimca 14 dní starého 😊