Nemám ovulaci – vše ostatní je OK

alenkara
21. dub 2017

Ahoj holky,

je to zvláštní a dost možná, že mám jen málo trpělivosti s "hledáním" plodných dnů, ale: jakýkoli ovulační test mi vždycky vyšel negativně. Přitom mám cykly absolutně pravidelné, vždy 28 (+- den dva) dní, ta mrcha PMS je taky víc než přesná (až deset dní před MS mě to trápí :()...

Na ultrazvuku jsem byla, folikuly paní doktorka našla.... tak já nevím. Bu'd si ty testy dělám špatně, nebo je to zase od nervů...

Jak zjišťujete ovulaci vy?

absintka19
21. dub 2017

K nadpisu-bez ovulacie to nepojde. Mas v poriadku teda ak horm.profil, genetiku, krev.rozbor a partner taky vcetne genetiky? -pises totiz ze je zbytek ok.
Jinak ovulace se nejpresneji pozna jen pres utz, muzes testovat i ovu testy-je tam nutne dodrzet presny postup jinak je to k nicemu...
Gynekolog ti vse jiste vysvetli, staci jen otevrit pusu, jsou leky, metidy....po roce neuspechu je vhodne resit situaci s neotehotnenim.

absintka19
21. dub 2017

@alenkara jinak to ze je folik neznamena ze je v nem vajicko. I kdyz v nem vajicko je neznamema to ze je zrale...

prostejina
21. dub 2017

Ahoj, tak já si před prvním otěhotněním taky dělala ovuační testy a ani jeden mi nevyšel. Na všech bylo bílo a já vystresovaná, že teda neovuluju. Dr přitom ale na UZ poznala, že zrovna ovuluju. Otěhotněla jsem bez problému..
Nikde nepíšeš, že se o miminko snažíte dlouho...tak se na lovení ovulační čárky vybodni a prostě "se mějte rádi" bez ohledu na (ne)plodný dny 🙂 psychika fakt dělá hodně. Důležitý je, abys byla v pohodě. A tohle stresující testování nech, až vám to nepůjde třeba ten rok..pak jo, pak je vhodný to řešit s dr. Tak tfuj tfuj! 🙂❤

lory303
21. dub 2017

Ahoj já ovulační testy taky nemam nikdy pozitivní, ale ovulaci mam. Chodím na folikulometrii, jen ovu testy na me nefunguji. Takze neznamena, ze kdyz ovu testy nemas pozitivni, ze ovulku nemas 🙂

winter
21. dub 2017

Mě se osvědčilo měření bazální teploty, ovu testy na mě taky nefungují.

vanea
21. dub 2017

Dělala jsem si ovulační testy, byla jsem teda "trochu" magor, ale já chtěla zjistit, kdy teda tu ovulaci mám a byla jsem fakt jak posedlá...takže jsem měřila 2x denně už od konce menstruace víceméně až do začátku další...takto jsem to dělala asi první dva-tři měsíce, ověřila jsem si, že obvykle mám ovulaci okolo 16-18DC, ty další měsíce už jsem pak testovala třeba až od 13 do 20DC.. Já teda testovala vícekrát denně, ale obecně se má ovulace testovat vždy odpoledne / k večeru. ( Shodou okolností mi teda při té poslední ukázal ovu test pozitivní čárku ráno a večer už zas negativní, ale čert to vem, obvykle to tak být nemá:D ) No a aby mému šílenství nebyl konec, tak ten poslední měsíc, kdy to vyšlo, jsem začala měřit i bazální teplotu vaginálně. V čem je to fajn? On ten pozitivní ovulační test ti vlastně řekne, že k ovulaci teprve dojde v následujících 12-48 hodinách...Pokud měříš teplotu, tak podle poklesu a následného růstu teploty poznáš, kdy konkrétně k ní došlo, takže si to zpětně ověříš (ano, ovu testy "věští" kdy ovulace bude, měření teploty "zpětně" ověřuje, protože tam sleduješ 3 denní nárůst teploty po ovulačním poklesu..)...Já takto zjistila, že ovuluju až dva dny po pozitivním ovulačním testu...Je fajn si o tom něco načíst, je tady spousta diskuzí i článků=) tak to projdi, jestli tě to zajímá...každopádně základ je se snažit no, tak zkoušejte prostě mezi 10DC a 20DC obden ;)

weru21186
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
alenkara
autor
21. dub 2017

@absintka19 Ahoj, jasně, tohle všechno mám už za sebou 🙂... Na ultrazvuku jsem byla dvakrát, příští měsíc potřetí, vždy v jiný den cyklu, protože to vždy dopadlo nejasně. Hormonální stimulaci jsem zatím odmítla, ale samozřejmě na ni přistoupím, pokud se zase nic nezjistí....

alenkara
autor
21. dub 2017

@prostejina
Snažíme se rok a půl.... 🙂 <3

alenkara
autor
21. dub 2017

@vanea Děkuju za tipy a za infošku! 😘

prostejina
22. dub 2017

@alenkara zkus gynex 🙂

petra4040
22. dub 2017

Při ovulaci mi odchází průhledný hlen. A někdy mě bolí v podbřišku nebo píchá v boku. Tyto příznaky trvají den. Občas max. tři. Menstruaci mám nepravidelnou, ale vždy přesně za 14 dní po ovulaci to dostanu.

alenkara
autor
22. dub 2017

@prostejina Ten jsem brala, ale nepomohl. Taky jsem brala různé ty vitaminy na podporu, ale nic. Hodně mi ale zabírá kontryhelový čaj, minimálně tlumí PMS.... A možná zkusím Sarapis Mensis, četla jsem na něj báječné recenze - ostatně jako na vše, kde je mateří kašička... 🙂

andelka
22. dub 2017

Já měřím bazální teplotu. Jiné ukazatele nemám spolehlivé. Testy jsem nezkoušela,nemám úplně pravidelné cykly ani moc čas ( zato děti mě budí ráno poměrně spolehlivě)