ahoj holky, zajímalo by mě, jak prožíváte tyto adventní chvíle ty z vás, které se už opravdu dlouho jako my snaží o mimino (my cca 4 roky ) a jedno dítě už třeba máte jako já a to druhé stále nic....
Já jsem se na prosinec těšila, moc ho miluju, ale jako každé vánoce si s manželem říkáme, že by to byl krásný dárek a zase nic.. přichází menstruace... asi je u mě velká chyba, že pracuji z domu a to se změní od ledna- února, tak snad mě přejdou i ty nekonečné myšlenky, navíc jdeme v lednu do CAR kam se mi moc tedy nechce, ale alespoň budeme vědět zda jsme oba v pořádku.
@ocetnicek to je úžasné.. takže Ti tam pomohlo, jestli chápu dobře.. můj gynekolog se mnou nic nedělá totiž.. trošku se bojím těch financí, které tam necháme.
@lilienelli Taky jsme se snažili 4 roky a pak CAR. Tam dopadly všechny vyšetření v pořádku a vyšlo hned první IVF. Co jsme se pro IVF rozhodli, hrozně se mi ulevilo. Před tím jsem byla hodně na nervy, nejenom o Vánocích... Přeji hodně štěstí!
@lilienelli Co jste zatím všechno zkoušeli? Pokud jste po prvním porodu neutrpěla žádný vážný úraz či netrpěla na záněty močových nebo reprodukčních orgánů, stejně tak jako manžel, tak byste měli být zdraví.
@lilienelli No, my se snažíme víc než 4 roky, miminko žádné, 2 IVF za sebou. Jeden transfer vyšel, termín porodu jsem měla loni na Štědrý den. Letošní Vánoce budou extrémně smutné 😢
@lilienelli než půjdete do CAR vyzkoušejte čínskou medicínu. My, už máme 2 prcky díky tomu. Po 4 letech snažení.
@fandysek_1 tak to vám moc přeju. U nás nepomáhá ani čínská medicína (akupunktura, byliny), ani v CAR zatím nepomohli. No, doufáme dál
@nita1984 myslím, že jsme se potkaly v jiné diskuzi. Věřím, že to jednou u vás taky vyjde. Někdy to prostě dlouho trvá. U nás druhé hned po šestinedelí, protože manžel se bál, že to zase nepůjde. Drž se
@fandysek_1 no, načínáme pátý rok.... takže je to opravdu, ale opravdu dllouhé... člověk plánoval, že teď už bude řešit druhé ☹
@nita1984 Z prvotního příspěvku jsem chápala, že jste tomu nechávali jen přirozený průběh. Pokud jste byli na IVF, tak bych čekala, že Vás v procesu dovyšetří, abyste věděli. Zdravotní stránka je samozřejmě velmi důležitá, ale je z Vás ale cítit velký smutek a to Vám (s prominutím) těhotenství nepřičaruje :( Sdílejte se, věnujte svou plodnou sílu jiným činnostem, koníčkům, projektům, přijměte sebe, abyste pak mohla přijmout další miminko. Je to tu v diskuzích dnes a denně, psychika je mocná. Je rozdíl "snažit se", "chtít", "přát si" a "být otevřen početí". Aspoň já v tom vnímám rozdíl. Poslední stav je nejvíce vyrovnaný.
Možná rada na prd. Možná cenná. Každý máme nějakou cestu 🙂 Přeji Vám co nejvíce pokojný advent 🙂
@nita1984 Děkuji za doplnění, v tomto máte samozřejmě pravdu.
@nita1984 ten čas je na tom nejhorší a nejhorší byl i tlak okolí. Všichni jeli druhé kolo a my stále bez dětí. To snažení nikdy člověk nevyzene z hlavy a vystoupit z toho kolotoče jde těžko. U nás byl fakt zlom ve všem a pak se zadarilo.
@hermij co jsme všechno vyzkoušeli - tak nechala jsem si u svého gynekologa zjistit hormonální profil, ten je ok, štítná žláza taky- tedy beru letrox 50, ale mám už dávno dobrý. bylinky, různé čaje, homeopatika, hormonální jogu, všemožné podpůrné přípravky typu inofolic.. čarodějnice, šamanky , numeroložky... teď už zbývá jen CAR a měním práci- stěhuji si kosmetický salon z domova do jiných prostor..
@nita1984 to je mi moc líto ☹ docházíte ještě do CAR?
@fandysek_1 s tou čínskou.. nevím, už se mi nechce... zkusila jsem kde co...asi už rovnou CAR.
@lilienelli ano, stále. Aktuálně máme ještě 6 zamrazených embryí. Jinak ani CAR není jistota, bohužel. Někomu to vyjde hned, někomu nikdy
@lilienelli mě to pomohlo i psychicky. V podstatě jsem si uvědomila, že od základu je vše blbě + zdravotní problémy, které běžná medicína neřeší.
@lilienelli taky bych šla do čínský..řeší dost celostně, umí přijít na příčinu.
@lilienelli
Taky na mě ten advent trochu doléhá, nesnažíme se sice tak dlouho, ale zase žádné dítě nemáme, navíc vloni jsem těsně před Vánoci potratila. Na jednu stranu jsem ráda, že se tenhle rok uzavře, na druhou stranu z toho mám ale docela strach, přece jen jsem doufala, že po tom roce už budu těhotná, navíc Vánoce jsou hlavně o rodině, o vztazích, a když někdo chybí, je to o to bolestivější. Jediné, co pomáhá, je doufání, že to jednou vyjde... i když propadám každou chvíli panice, že ne.
Drž se, je to náročné na psychiku a i na sebevědomí (tedy aspoň já to tak cítím), ale bude to dobré. V novém roce přijdeš na nové myšlenky 😉... před IVF bych ještě teda zkusila navštívit zkušenou fyzioterapeutku, jestli nemáš problém funkčního charakteru v pánvi. Taková mobilizace kostrče prý dělá divy 😉
Víc než šest let se nedařilo. Podotýkám, že mám už dítě, otěhotněla jsem tenkrát neplánovaně a spontánně. Do CAR jsem nechtěla, řekla jsem že když do 35ti neotěhotním tak si necháme pomoc. Tak roky ubíhaly, všechna vyšetření dostupná u gynekologa vycházela jak u o deset let mladší ženy, spermio nadprůměrně dobré a stejně pořád nic... bylinky, čínská, cvičení podle mojzisove včetně mobilizace kostrce, všechny možné i nemožné procedury prostě nic nezabralo. No najednou scházely dva měsíce do mých 35. narozenin, kolem mě všichni těhotněli včetně blízké rodiny, tak jsme nalítli do CAR, během dvou měsíců začali stimulovat, pak hned ET a když pominu všechny ty komplikace kolem (popsáno v mém albu) koulím se úspěšně směrem k termínu porodu, který mám za 4 týdny . Co mě mrzí je, že jsem nesouhlasila s CAR dřív . Ušetřila bych si roky trápení a měla teď už možná vysněnou velkou rodinu. Ale to už je teď jedno... čekám malého prince a to je to co se počítá ... hodně úspěchů a pevné nervy... nečekej, nemáš na co
Ještě dodám, minulý rok jsem byla psychicky na dně... zhruba v tuto dobu jsem pak volala do CAR a první konzultaci 12.1.2018 dostal manžel v obálce pod stromeček. 12.1.2019 mám termín porodu. 🙂
@maximaty děkuji moc... úplně mě tvůj příspěvek až dojal...také jsme už vyzkoušeli kde co.. možná jsem také měla jít dříve... v prosinci 2016 mi gynekolog vypsal žádanku do CAR a my tam mou vinou nešli.. říkala jsem si, máme jedno dítě (dcera už má osm let), otěhotním znovu... no já sice otěhotněla vloni na podzim, ale zamlklé... tak jsem čekala a do teď nic, prostě neotěhotním, nejde to, nevím proč... 21. ledna máme termín do CAR, objednávala jsem se před měsícem, dali by nám termín dříve, ale já toto nechtěla popravdě do Vánoc už řešit, ale důlezité je, že jdeme.
@maximaty tvá odpověď mi dala naději, že nám také můžou pomoci. díky moc.
@vineta ahoj, na rehabilitace jsem chodila, pan primář mi tehda říkal, po rehabilitacích hodně žen otěhotní a na mobilitace kostrče jsem byla objednaná, jenže jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsme to tehdy nedělali.. možná to zkusím znovu.děkuji.
@lilienelli Zkus 😉. A CARu se neboj, já tam tedy jsem od září a upřímně myslela jsem, že to půjde větším fofrem, nakonec půjdu až v lednu na IUI, ale zatím jsem právě aspoň začala řešit tu fyzio, abych měla větší šanci na úspěch...
Taky to na mne teď všechno dolehlo...ale já se teď nemůžu ani snažit. Zkoušíme to taky několik let a když se to mělo začít víc řešit s doktorama, tak jsem vážně onemocněla a těhotenství mám zakázané na dobu neurčitou, možná na pořád, to se neví... Letos na mne víc než jindy doléhá i to že Vánoce jsou o rodině a dětech,i ty dárky mi přijdou hodně zaměřené na lidi,co mají děti (různé rodinné kroniky, fotoalba atd.), ve vánočních reklamách samé šťastné rodiny, pořád se mluví o rozzářených dětských očičkách... a já to nedávám... každý rok o Vánocích jsem si říkala, že ten příští rok to určitě vyjde, nevyšlo, a jako naschvál všichni kolem rodí nebo se k tomu chystají, chodí po obchodech s věcma pro mimina a vyřizují rodičáky, já chodím na chemo a vyřizuju invalidní důchod, ve třiatřiceti... nějak nemám důvod slavit Vánoce, vím že bych měla být ráda, že je vůbec můžu slavit, taky jsem tu teď nemusela být, ale prostě to nejde...
@lilienelli 3 roky a nemame zadne dite. Jak zahnat myslenky? To vis, ze to asi prijde, ale ja se pomalu smiruju s tim, ze mozna ani deti mit nebudeme..tolik uz jsem se nabrecela, a ja takhle zit nechci, hodlam svuj zivot prozit spokojene a naplnene, nechci se tolik trapit necim, co mozna neovlivnim..tahle mantra mi vcelku pomaha 🙂
@tereza30 to je mi moc líto, moc moc moc.... uzdravíš se a bude vše dobrý... hlavní je tvé zdraví, pak může přijít to ostatní....
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
My po 4 letech taky šli do CAR, kde jsme čekali dlouho na výsledky, které byly samozřejmě v pořádku. První pokus IVF byl katastrofa, měla jsem jedno vajíčko špatné kvality, takže jsme ani neoplodnili. Takže další stres, další čekání...vše odznovu. Nasadila jsem Fertipronu pro lepší vajíčka na další pokus, už jsem čekala na ms, abych mohla píchat injekce a ejhle - nepřišla, udělala jsem si test, negativní. Počkala jsem týden, pak už byl pozitivní. A dnes jsem 18tt.