Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jaký těhotenský test byste doporučily, a který je podle vás nejspolehlivější a nejrychlejší? A kdy vám (respektive kolik dní po ovulaci) vám ukázal prvního "ducha"? ;)
U všech čtyř těhotenství jsem si kupovala mamatest a dřív jak v den MS, nebo 2 dny po jsem netestovala kvůli připadnemu zklamání...a vždy mi ukázal pěknou dálnici 😊😊
@hasara33 počkej na vynechání ms a pak je to jedno
Digitalni clear blue mi ukazal 5 dni pred ms.
Bála bych se testovat tak brzo. Spousta těhotenství "končí"menstruací, a pak je zklamání. Až vynechá ms, tak jakýkoli test ukáže. 🙂
U me prvni tehu dr.Max test duch 10dpo, byl uz i 9dpo, ale opravdu pidi.
Druhe tehu mamatest a 12dpo uz krasna carka, driv jsem netestovala 😉
Jinak byva spolehlivy Clearblue digi, ale osobni zkušenost nemam.
Z Benu lékárny jejich vlastní Livsane. Žádné falesnaky a stojí pár korun
@miba10 no zrovna tenhle test mi nepřijde úplně dobrý, ukázal mi po týdnu zpoždění tuhle čárku, která se ukázala až po limitu a pak jsem to za několik dní stejně dostala ...to samé to bylo v únoru, měla jsem tři dny zpoždění, ukázal ducha a nakonec jsem to stejně za pár dní dostala
@cinam to jsem měla v únoru, tři dny zpoždění a na Benu testu slabá čárka v limitu, další čárka taky v limitu slabá a za pár dní přišla MS takže to ano tomu bych věřila, že bylo to tzv. biochemické těhotenství, ale v tomhle případě kdy se čárka ukázala až po limitu a ještě týden po zpoždění, to je dost divné ....navíc v tom případě k případnému početí by muselo dojít v půlce cyklu, protože pak už jsme sex neměli (manžel nebyl 14 dní doma) a to už by se něco ukázalo alespoň v limitu
Za mě jediné Livsane z Benu lékárny... Ukázal bezkonkurenčně první a spolehlivý.. Na druhém miste Clearblue easy... Mamatest vůbec nedoporučuji.
@hasara33 tak ovulace bývá v půlce cyklu, že. A zkoušela jsi nějaký test i dříve než ten týden zpoždění (jestli ne tak mě ještě napadlo, že čárka mohla být předtím silnější a pak už slábla jak klesalo HCG - přijde mi prostě divné, že by test házel falešně takovouhle čáru). A jak dlouho to bylo po tom posledním styku?
@hasara33 Testy po limitu můžou ukazovat třeba hvězdné nebe, už mají být dávno v koši. To vůbec není o spolehlivosti nebo nespolehlivosti testu, ale spíš o tom, jak kdo čte, nebo nečte návody. Omlouvám se, ale nechápu co je na návodu o dvou bodech jak se správně použivá TT nepochopitelného.
To, že výsledek po limitu je irelevantní ví snad každý a je to uvedeno na každém návodu jak testy správně používat. Prostě čárka po limitu = žádné těhotenství.
Kdyby se testovalo v den vynechání MS, tak to je jiná, ale tohle věštění z koule...
@hasara33 mno... vzdy, kdyz jsem byla tehu, videla jsem 2.rysku hned, dokonce driv nez kontrolni, takze asi tolik k tomu po limitu. Jo... jednou byl test maznuty a trvalo mu to dele, nez jsem videla rysku, ale jeste v limitu se ryska ukazala, ale tehdy to bylo biochemicke a do druheho dne prisla ms. A za me testovat nejdrive az po vynechani ms, nedockavci klidne v den vynechani, at si lovi duchy, ale tim se stejne nic neuspisi, lepsi je testnout par dnu po vynechani a videt dalnice. Ale testovat pred terminem ms, je zbytecne, pokud to vyjde, tak fajn, ale pokud je test negativni, nebo dokonce s duchem a pak prijde ms, zbytecne si snazilka ublizuje. Ja to chapu, ze je clovek nedockavy, ale tim, ze na testu jsou // nikdy neni vyhrano, je to jen zacatek a uprimne, lepsi je nevidet // a cekat, nez videt // a pak o to malicke prijit za tyden nebo dva.
@cinam no samozřejmě, proto jsme taky sex měli, ale chtěla jsem ti říct, že k početí později dojít nemohlo, protože někdo tvrdí, že se mohla ovulace posunout atd atd ...jinak jsem testovala den po zpoždění, pak tři dny po zpoždění tím samým testem a pak až týden od zpoždění a to se ukázala ta čárka po limitu
@journals to vím také, že výsledky po limitu se nemají brát v potaz, já to také v potaz nebrala, normálně ty testy hned vyhazuju, ale protože jsem testovala v práci a pak si ho dala do kapsi a zapomněla na něj, vyhazovala jsem ho druhý den a všimla si té druhé čárky
@priefi hele asi takhle, tomhle jsem už docela poučená takže testuju až když vynechá MS jenomže že zkušenosti vím, že ty testy ukazují jak se jim chce, třeba před lety jsem těhotná byla, testovala testem Pepino po 3 týdnech zpoždění a neukázal ani ťuk, ukázal až když jsem byla 9+3 ....proto se ptám na zkušenosti a doporučení ostatních 😉 a další věc je, že mám práci fyzicky náročnou takže kdybych případně těhotná byla ráda bych to věděla, co nejdřív abych se podle toho v práci zařídila
10DPO mi ukázal Max a Pepino
@miba10 no tak upřímně, kdyby mi ten test ukázal tohle po limitu třeba třetí den zpoždění a pak bych to normálně dostala tak se tomu nijak nedivím, ale když to ukáže týden po zpoždění a já to pak dostanu ještě až za další týden tak to mi tedy na to tzv. biochemické přijde moc pozdě, prostě nemyslím si, že by tam něco bylo a nevím, co ten test ukazoval a proč nicméně to už je teď vcelku jedno
9 DPO jsem zkusila mamatest, ten duch byl opravdu neviditelný. Tak jsem testovala 11 DPO znovu a čárka tam trochu byla. Současně jsem zkusila Clearblue, jak ukazuje to plus a plus bylo úplně jednoznačné v limitu, zatímco mamatest ukázal spis ducha.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@hasara33 prý velmi spolehlivý je digitální Clear Blue, ukazuje už pár dní před ms, ukáže i tyden těhotenství,ale je dražší, cca 200Kc.