Negativní ovulační testy, máte zkušenost?

danchacha
2. zář 2015

Ahoj holky,
omlouvámse, jestli se dotaz opakuje, jsem tu nováček a snažila jsem se hledat podobný příspěvek, ale nenašla jsem, vždy se něco lišilo.
S přítelem se snažíme (teprve) 3 měsíce, nicméně poslední 2 měsíce jsem si dělala ovulační testy a ono ejhle - ani jeden měsíc jsem nenašla čárku stejně silnou nebo silnější než je ta testovací - a to jsem testovala pravidelně každý den po několik dní. Nějaký nárust (a pak zas pokles) tam sice byl, ale nikde ne takový, aby byla stejně silná, nebo silnější.
Zároveň se mi poslední 2 měsíce o 4 dny posunula MS a je taky o dost bolestivější než dříve. Dříve byla vždy na den přesně...
Jsem z toho trochu zmatená. Máte někdo podobnou zkušenost? Myslíte, že bych se o tom měla poradit s lékařem, nebo tomu ještě nechat čas? Nechci to hrotit, ale teď jsem zas někde četla článek od nějakého gynekologa, že pokud má žena podezření, že nemá ovulaci, tak nemá čekat rok, než půjde k lékaři... tak nevím....

saga100
2. zář 2015

@danchacha Take jsem nemela ukazkove ovulacni testy, ale doktor mi dle UTZ rikal, ze pohoda, ze ovulace probiha. Akorat stejne porad nic ☹

jasmina44
2. zář 2015

@danchacha mám to samé, ale já se rozhodla, že navštívím gynekologa, jdu normálně na prevenci, tak se hned zeptám, v dubnu jsem vysadila HAK a právě se bojím, jestli nemám anovulační cykly, tak jsem si teďka začla měřit BT a uvidím, třeba se o sobě dozvím víc

danchacha
autor
2. zář 2015

@jasmina44 já mám právě ještě do prevence čas, ale uvažuji, že půjdu hold dřív...antikoncepci neberu už víc jak 5 let, chránili jsme se jinak, takže s tím to souvislost mít u mě nebude... Kdy jdeš na kontrolu? Když tak pak dej vědět, co ti řekl... jinak bazální teplotu tu dnes taky studuju, taky to vyzkouším, jestli ta řekne něco víc...
@saga100 tak aspoň máš klid, že toto je OK a jde snad jen o správné načasování... Jak dlouho se pokoušíte?

jasmina44
2. zář 2015

@danchacha já jsem byla na prevenci před rokem v létě, ale mezitím jsem tam taky v listopadu kvůli něčemu byla, teďka tam půjdu poprvé po vysazení HAK, ono pracuji ve zdravotnictví a to mě bohužel stimuluje zkoumat, jestli vůbec ovuluju...a mám pocit, že ne, nic necítím a testy nikdy ne pozitivní, ale týden měřím BT a ta je prý nejlepší, tak uvidím, ta by mi měla říct jestli ovuluju, tak ti pak řeknu k cemu jsem dosla 🙂 ale piju jinak kontryhelový čaj

quentinek
2. zář 2015

@danchacha Ahoj, já jsem po vysazení ha první měsíc neměla ovulaci a ani ms se nechtěla dostavit. Začala jsem pít kontryhel a brala jsem kapky z jeřábu ptačího a věřím tomu,že mi to celý proces urychlilo. Ms se dostavila, za 14 DC přišla ovulace a já otěhotněla. Nejsem zdaleka jediná,co čtu tak v diskuzích,komu bylinky pomohly s naskočením cyklu. A k ovulačním testům - také jsem neměla obě čárky stejně silné a ovulace byla 🙂

saga100
3. zář 2015

@danchacha cca od kvetna...

danchacha
autor
21. zář 2015

Ahoj holky,
tak co nového u Vás? U mě zatím nic, tento měsíc jsem to ještě neřešila - návštěvu doktora apod., mám teď před MS, tak uvidíme... Pokud nic, tak už bych asi zašla, protože se mi zase nepodařilo trefit testem do ovulace (je ale fakt, že jsem to tento měsíc trochu flákala). Jinak jsem si pořídila bylinkové kapky pro ženy a teď čekám, až mi přijde Gynex...

jasmina44
21. zář 2015

@danchacha Ahoj, taky mám gynex a kontryhelový čaj, měřím druhý mesic bazalni teplou a jsem zvedava, byla jsem na gynekologii a odebrali mi krev na hormonalni profil, to se odebira 2DC a 22DC a v týdnu pujdu na ultrazvuk jak mi folikuly rostou, kdyz bude hormonalni profil v porádku, tak zacnu brat clostibegyt, tak to je co mě vše čeká...no jsem na to zvědavá

danchacha
autor
24. zář 2015

@jasmina44 Ahoj, ty jo, to je informací... právě jsem se o to začínala zajímat, v jaké fázi cyklu se má jít k Dr., aby vůbec něco zjistil, takže zhruba někdy uprostřed cyklu?

jasmina44
25. zář 2015

@danchacha já jsem tam šla v polovině cyklu kolem ovulace, abych zjistila, jestli proběhla nebo ne a pak jsme se domluvili na tomhle postupu, už jsem byla na prvním odběru krve, na prvním UZ a zbytek mě ještě čeká,..

danchacha
autor
5. lis 2015

@jasmina44 tak jak jste pokročili? 🙂

jasmina44
6. lis 2015

@danchacha jedu první kolo clostilu po 1 tabletě, další měsíc kdyžtak dvě 🙂 uvidíme, ovulaci stále nevím, nešla jsem na UZ a dle testu to nikdy nebylo stejný nebo víc..co ty?

alkuska
6. lis 2015

Ahoj holky, náhodou jsem tady klopýtla o vaši diskusi a mám zkušenost s ovu testy - a že jsem jich dělala, mám PCOS a o mimi jsme se snažili několik let. Obvykle se doporučuje je dělat odpoledne, ale pro mě to nebylo možné, takže jsem si řekla že je budu dělat ráno hned z první moči a když se začne něco objevovat, udělám pro doplnění i odpolední. A taky jsem pak začla testy dělat cca od 9 DC až dokud prostě nebyl pozitivní, protože už jsem se naštvala že to není už možné. No, a výsledek byl ten, že jsem jediné pozitivní testy co jsem kdy měla měla z ranní moče, odpoledne už ty čárky byly vždy slabší. A otěhotněla jsou z ovulace která byla 23 DC, takže se fakt vyplatilo prostě vytrvat a zkoušet to pořád, i když jsem si říkala že už je tento cyklus pozdě. Jo a taky vřele doporučuju sledování BT, sledovala jsem i hlen a čípek (i když to bylo náročnější na interpretaci), ale tohle všechno mi pomohlo zjistit jak to vlastně s tou ovulací mám. Vypadá to složitě ale nakonec není, z toho všeho co člověk podstupuje když nejde otěhotnět je to ještě v pohodě. Tak držím pěsti ať se daří.

danchacha
autor
6. lis 2015

@alkuska moc děkujeme za zkušenost,
@jasmina44 - poslední měsíc jsem to praktikovala podobně jak popisuje alkuska- začala jsem nějaký 8dpo a byla odhodlana testovat až do konce. A světě div se, ono to bylo přesně 14dpo. Nebylo to úplně stejne silne, ale uz se to hodně blížilo. ...No a máme radost, protože se povedlo🙂 Teď tedy cekam na vyšetření u dr., ale zpoždění i domácí test tomu nasvědčuje. Snad bude vse v poradku🙂 Přeju hodně štěstí a trpělivosti, myslim, že se prostě stává, že pár měsíců může být anovulacnich, ale nemusí to být všechny...🙂