Ahoj, zatím jsem nebyla na žádném vyšetření, jelikož můj lékař chce počkat ještě do léta. Ale několik indicí mě vede k tomu, že se mě bude týkat špatná funkce žlutého tělíska a nedostatek progesteronu.
Špiním vždy asi týden před ms, prodělala jsem jeden potrat s revizí a jedno biochemické těhotenství. Mám akné na čelistech a bradě a slinné ovulační testy mi vychází pořád pozitivní (+ takové příznaky co můžou být důsledkem čehokoliv - výkyvy nálad, málo energie, nesoustředěnost...)
Chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost s hormonální jógou či s drmkem, že by to opravdu hladinu progesteronu zlepšilo 🙂 Nebo jestli jste měly také podobné příznaky a progesteronová nedostatečnost se prokázala.
Jsem už dlouho moc smutná, že se nedaří. Ale lékař mi tvrdí, že jsem mladá (30, haha) a že by ještě počkal, než do mě začne prát léky.
@levandulka_fialova Dekuji, na mereni teploty se chystam. Byla jsem blahova, kdyz jsem myslela, ze vse pujde hned a snadno. A ze se radsi nebudu stresovat sledovanim cyklu apod. Ted mi ty znalosti chybi.
@medamina Zkusila bych měřit opravdu aspoň 3 cykly, z toho se už pak dá něco vyvodit.
@medamina Je otázka, jak dlouho se snažíte, zvážila bych objednání do CARu.
Drmek obsahuje látky podobné progestronu, takže se používá při léčbě neplodnosti, takže bych ho vyzkoušela, i když jsem ho nikdy nepila.
@medamina Ahoj, měla jsem podobný problém. Zkoušela jsem na to Sarapis, pak pupalkový olej, nepomohlo to. Pak jsem si koupila Drmek forte a ten mi docela pomohl. Spolehlivě pak pomohl Utrogestan/Gynprodyl, no.
@medamina měla jsem stejný problém a Dr to neřešil tak jsem se sama objednala do CARU nemusíš čekat na doktora až ti dá žádanku. No a nakonec mám hormonální profil v pořádku, přišlo se na PCO v lehké podobě. Takže to špinění bylo způsobeno tím. A to měření má určitě něco do sebe jsem se konečně díky tomu zorientovala ve svém cyklu.
Řešíte jen přírodní cestou nebo jste se vydali tou hormonální a užíváním prášků? Poraďte co více přírodního doporučit?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@medamina Začala bych měřit teplotu. Pokud by LF byla krátká, řešila bych to hned s dr. a ne až v létě (upřímně nechápu o co těm dr. jde, jejich život a tělo to není). A nebo se můžeš s dr. domluvit, ať ti vezme krev po ovulaci, výsledek budeš vědět hned, jestli je progesteron nízký.
Drmek beru, ale na podporu ovulace od 1.DC 3 týdny, pak týden pauza. Na tohle funguje.