Ahoj holky, po roce a půl snažení o mimo a s přibývajícím mnozstvim tehuli v okolí mám kolikrát velký problém udržet si tzv. Nadhled. Jak na to nemyslet když vám chybí poslední dilek do skládacky rodinneho štěstí. Řešíme to už přes CAR ale stále nic a já už nevím jak to emocne zvladat... jistě nejsem sama kdo to řeší, jak to zvladate vy?
Možná že přemíra touhy po miminku je taky jeden důvod proč to nejde.Psychika hraje velkou roli.Nepíšeš v jaké fázi v Caru jste,ale já se upínám právě na ten CAR. Během devíti měsíců jsem byla 3x těhotná a 3x jsem potratila...
@amona cetla jsem..ze prvnim krokem by melo byt si udelat poradek v hlave...diskutovala jsem o tom i s psychoterapeutkou...ono to totiz v hlave vse zacina...pak jde vetsinou az o telo...a myslim ze mnoho paru ktere se tolik snazilo o mimco...by mohlo dosvedcit..ze jakmile se prestali tolik snazit..tak nakonec k nim dite prislo....one i nemoci zacinaji predevsim v hlave a neplodnost tedy take...ale ono opravdu neplodnych paru zase tolik neni...
Jinak jen dodatek - srovnat si v hlavě, že to nemusí vyjít, to neznamená, že člověk přestane dělat kroky pro to, aby to vyšlo (IVF a podobně), ale jenom že z toho přestane stresovat a šílet (což je mimochodem hlavní překážka otěhotnění). Já při všech pokusech šílený stres, zda to dopadne. Poslední cyklus jsem byla v klidu, držela jsem režim jako po ET (klid a tak), ale jinak měla naplánované dovolené, akce a plno věcí (další holotropní dýchání, kam se těhotná nesmí, fyzicky aktivní věci a tak) a pak byla v šoku, že to vyšlo a u některých mi i bylo líto, že to musím rušit. Takže vlastně kdyby to nevyšlo, tak jsem svým způsobem měla podobně atraktivní alternativy, možná proto jsem byla v takovém klidu, jak to vyjde - a možná proto to prostě vyšlo. A i teď zjišťuji, že jsem i v klidu, jak dopadne např. prvotrimestriální screening. V práci mám stresu dost, aby se stresovala ještě tím, co je s dítětem. Hladím ho, povídám si s ním a tak - dělá mi to dobře a uklidňuje mě to. Ale nenervuji se, zda je v pořádku - i kdyby nebylo, měla jsem ho u sebe, žil tu se mnou sice krátký, ale snad hezký život a já si ho případně zařídím prostě jinak (a případně mám před sebou ještě 3xKET).
přesně jak už psaly holky, pokud jste oba v pořádku, tak je to v hlavě, mam super gynekologa a prave rikal ze kolikrat stačí psychoterapie, ma totiž zenu, která to dela a uz pomohla hodne parum, preju hodne stesti, co se zkusit soustředit na jinou věc 🙂 hele ja jsem třeba otěhotněla, ale nevyslo to, tak jsme si rekli ze se vezmeme a pak to zkusime, dávali jsme si pozor, nechtěla jsem byt na svatbe tehotna, pak jsme na to kaslali a predstav si, den po svatbe jsem zjistila ze jsem tehotna 😀
Ahoj, zkus tu Alenu Dvořákovou s tím průvodcem neplodností. Sleduju jí na insta a zdá se, že se orientuje
@amona chápu tě. U nás je to 2 roky a měsíc co se snažíme. Že snažení a nadšení se teď stalo spíše to. Že já celkem dost blaznila poslední dva měsíce a manžel ten už toho měl plné zuby. Dokonce jsem ji dohnala i k tomu že moc neměl chuť na sex. Když jsem měla minuli cyklus cystu a zrovna v době kdy mohla být ovulace,tak byl první měsíc po dvou letech kdy jsem byla úplně v klidu a neřešila to protože jsem věděla že to nemá smysl když ovu stejně není a bylo to tak boží :D pak mi doktorka napsala clostilbegyt a já ho teď první cyklus brala. A zas jsem lehce začala blaznit když mi dala najevo že clostilbegyt působí a ovulace se blíží. A chudák manžel je furt tak ještě s toho vystresovaný, že jsem se už na sebe fakt naštvala a říkám si že to je fakt jen v té mojí hlavě a měla bych to konečně vypustit tak uvidíme příští měsíc
@dendasubaristka já mému chlapovi vůbec nerikala kdy je ovu, ale moc dobre jsem ji hlídala a proste každý měsíc můj 10-16 den cyklu měl doma sexuální žně😅 zbytek mesice jen zlehounka a i jiné praktiky než oplodnovaci způsoby.. musím byt extra diplomat, protože on je mega stresak😂
@loylii no on je taky mega stresak :D jasně taky mu to neříkám, ale když on to na mě pozná i tak :D já jsem hodně náruživá,tak jak píšeš máme během měsíce i jiné užívání než oplodňovací. Ale kdyz on už po těch dvou letech je tak vyčerpaný asi,že to prostě občas je bez chuti v to období no. Nebylo to spíš o tom že bych mluvila o tom že mám ovulaci,ale spíše že jsem furt řešila proč to nejde. Pořád každý den jsem to omylala že už chci. Byla s toho špatná atd. Že už na to dostal aversi no.
@dendasubaristka a vinecko, uvolněna atmoska.. to taky zabira...😉
Ahoj, já se o nezbláznění snažím cca 2,5 roku už... Strašně mi pomohlo, když mi před pár měsíci zjistili, v čem by mohl být problém, začala jsem chodit do CARu, kde mi našli a rovnou vyčistili endometriózu. Do té doby se lékaři tvářili, že vše je v pořádku, lépe řečeno nějaká jiná diagnóza tam kdysi byla, ale ta byla v průběhu doby naprosto vyvrácená. Teď mám jasněji a opravdu ta úleva u mě byla nesmírná. Takže doporučuji vyzkoušet, co jde, pro zjištění případného problému. U mě toto vyřešila až laparoskopie, a teď jsem de facto v bodě nula, snažím se přesvědčit, že jakoby začínáme od začátku, jelikož až teď je vše, jak má být... Takže tolik moje rada 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Mě pomohla až psychoterapie (holotropní dýchání, další podobné techniky) - kupodivu jsem vcelku v klidu i teď, kdybych měla mít strach, že o dítě přijdu, že se něco pokazí a tak (jsem 12tt), ale klídek, pohoda, život není jen o dítěti, dá se prožít plnohodnotně i bez něj. Paradoxně jsem otěhotněla v situaci, kdy jsem s tím už v podstatě nepočítala a začala se pomalu připravovat na bezdětný život a hledala si, co v něm dělat.