Nedaří se otěhotnět, jak se z toho nezbláznit?

amona
4. říj 2018

Ahoj holky, po roce a půl snažení o mimo a s přibývajícím mnozstvim tehuli v okolí mám kolikrát velký problém udržet si tzv. Nadhled. Jak na to nemyslet když vám chybí poslední dilek do skládacky rodinneho štěstí. Řešíme to už přes CAR ale stále nic a já už nevím jak to emocne zvladat... jistě nejsem sama kdo to řeší, jak to zvladate vy?

merope
4. říj 2018

Mě pomohla až psychoterapie (holotropní dýchání, další podobné techniky) - kupodivu jsem vcelku v klidu i teď, kdybych měla mít strach, že o dítě přijdu, že se něco pokazí a tak (jsem 12tt), ale klídek, pohoda, život není jen o dítěti, dá se prožít plnohodnotně i bez něj. Paradoxně jsem otěhotněla v situaci, kdy jsem s tím už v podstatě nepočítala a začala se pomalu připravovat na bezdětný život a hledala si, co v něm dělat.

moxha
4. říj 2018

Možná že přemíra touhy po miminku je taky jeden důvod proč to nejde.Psychika hraje velkou roli.Nepíšeš v jaké fázi v Caru jste,ale já se upínám právě na ten CAR. Během devíti měsíců jsem byla 3x těhotná a 3x jsem potratila...

anita003
4. říj 2018

@merope přesně, taky jsem otěhotněla, když jsem si srovnala v hlavě, že děti v životě mít nemusíme a dá se žít i bez nich...

Opravdu pomůže zauvažovat, jestli bys nedokázala být šťastná jen s partnerem...

vendelinka08
4. říj 2018

@amona cetla jsem..ze prvnim krokem by melo byt si udelat poradek v hlave...diskutovala jsem o tom i s psychoterapeutkou...ono to totiz v hlave vse zacina...pak jde vetsinou az o telo...a myslim ze mnoho paru ktere se tolik snazilo o mimco...by mohlo dosvedcit..ze jakmile se prestali tolik snazit..tak nakonec k nim dite prislo....one i nemoci zacinaji predevsim v hlave a neplodnost tedy take...ale ono opravdu neplodnych paru zase tolik neni...

merope
5. říj 2018

Jinak jen dodatek - srovnat si v hlavě, že to nemusí vyjít, to neznamená, že člověk přestane dělat kroky pro to, aby to vyšlo (IVF a podobně), ale jenom že z toho přestane stresovat a šílet (což je mimochodem hlavní překážka otěhotnění). Já při všech pokusech šílený stres, zda to dopadne. Poslední cyklus jsem byla v klidu, držela jsem režim jako po ET (klid a tak), ale jinak měla naplánované dovolené, akce a plno věcí (další holotropní dýchání, kam se těhotná nesmí, fyzicky aktivní věci a tak) a pak byla v šoku, že to vyšlo a u některých mi i bylo líto, že to musím rušit. Takže vlastně kdyby to nevyšlo, tak jsem svým způsobem měla podobně atraktivní alternativy, možná proto jsem byla v takovém klidu, jak to vyjde - a možná proto to prostě vyšlo. A i teď zjišťuji, že jsem i v klidu, jak dopadne např. prvotrimestriální screening. V práci mám stresu dost, aby se stresovala ještě tím, co je s dítětem. Hladím ho, povídám si s ním a tak - dělá mi to dobře a uklidňuje mě to. Ale nenervuji se, zda je v pořádku - i kdyby nebylo, měla jsem ho u sebe, žil tu se mnou sice krátký, ale snad hezký život a já si ho případně zařídím prostě jinak (a případně mám před sebou ještě 3xKET).

vecerinka
5. říj 2018

přesně jak už psaly holky, pokud jste oba v pořádku, tak je to v hlavě, mam super gynekologa a prave rikal ze kolikrat stačí psychoterapie, ma totiž zenu, která to dela a uz pomohla hodne parum, preju hodne stesti, co se zkusit soustředit na jinou věc 🙂 hele ja jsem třeba otěhotněla, ale nevyslo to, tak jsme si rekli ze se vezmeme a pak to zkusime, dávali jsme si pozor, nechtěla jsem byt na svatbe tehotna, pak jsme na to kaslali a predstav si, den po svatbe jsem zjistila ze jsem tehotna 😀

zuzkabrum
5. říj 2018

Ahoj, zkus tu Alenu Dvořákovou s tím průvodcem neplodností. Sleduju jí na insta a zdá se, že se orientuje

dendasubaristka
5. říj 2018

@amona chápu tě. U nás je to 2 roky a měsíc co se snažíme. Že snažení a nadšení se teď stalo spíše to. Že já celkem dost blaznila poslední dva měsíce a manžel ten už toho měl plné zuby. Dokonce jsem ji dohnala i k tomu že moc neměl chuť na sex. Když jsem měla minuli cyklus cystu a zrovna v době kdy mohla být ovulace,tak byl první měsíc po dvou letech kdy jsem byla úplně v klidu a neřešila to protože jsem věděla že to nemá smysl když ovu stejně není a bylo to tak boží :D pak mi doktorka napsala clostilbegyt a já ho teď první cyklus brala. A zas jsem lehce začala blaznit když mi dala najevo že clostilbegyt působí a ovulace se blíží. A chudák manžel je furt tak ještě s toho vystresovaný, že jsem se už na sebe fakt naštvala a říkám si že to je fakt jen v té mojí hlavě a měla bych to konečně vypustit tak uvidíme příští měsíc

loylii
6. říj 2018

@dendasubaristka já mému chlapovi vůbec nerikala kdy je ovu, ale moc dobre jsem ji hlídala a proste každý měsíc můj 10-16 den cyklu měl doma sexuální žně😅 zbytek mesice jen zlehounka a i jiné praktiky než oplodnovaci způsoby.. musím byt extra diplomat, protože on je mega stresak😂

dendasubaristka
6. říj 2018

@loylii no on je taky mega stresak :D jasně taky mu to neříkám, ale když on to na mě pozná i tak :D já jsem hodně náruživá,tak jak píšeš máme během měsíce i jiné užívání než oplodňovací. Ale kdyz on už po těch dvou letech je tak vyčerpaný asi,že to prostě občas je bez chuti v to období no. Nebylo to spíš o tom že bych mluvila o tom že mám ovulaci,ale spíše že jsem furt řešila proč to nejde. Pořád každý den jsem to omylala že už chci. Byla s toho špatná atd. Že už na to dostal aversi no.

loylii
6. říj 2018

@dendasubaristka a vinecko, uvolněna atmoska.. to taky zabira...😉

p4vl4
6. říj 2018

Ahoj, já se o nezbláznění snažím cca 2,5 roku už... Strašně mi pomohlo, když mi před pár měsíci zjistili, v čem by mohl být problém, začala jsem chodit do CARu, kde mi našli a rovnou vyčistili endometriózu. Do té doby se lékaři tvářili, že vše je v pořádku, lépe řečeno nějaká jiná diagnóza tam kdysi byla, ale ta byla v průběhu doby naprosto vyvrácená. Teď mám jasněji a opravdu ta úleva u mě byla nesmírná. Takže doporučuji vyzkoušet, co jde, pro zjištění případného problému. U mě toto vyřešila až laparoskopie, a teď jsem de facto v bodě nula, snažím se přesvědčit, že jakoby začínáme od začátku, jelikož až teď je vše, jak má být... Takže tolik moje rada 😉