Ahojky, potrebuji se asi vykecat. V cervenci to bude rok, co jsme prisli o mimi v 17tt. Zacala jsem dochazet do CAR, kde mi na ustaleni cyklu byl predepsan duphaston a clostik. Kontroly, injekce.. Takto jsem to zkusila 4cykly,jenze delejte mimi napovel. Tak jsem se na to vyprdla, kupodivu jsem se 4dennim spozdenim menstruaci dostala.. Nyni jsem 8dpo,mam belavy vytok, jinak zadne priznaky. Takze zrejme asi nic. Rikam si, ze kdyz to vyslo prirozene tak to vyjde i ted. A ono porad nic😔Takze tomu dam sanci do podzimu a pote vyzkousime IUI nebo rovnou ivf. Ja i pritel problem nemame, ba naopak. Doktor o mne prohlasil, ze jsem jak slepice v kurniku a pritel inseminator,. Mela jste nektera neco podobneho? Treba mi poradite.. Dekuji
@klokanka31 to jsem zrejme mela na zacatku, kdyz jsem dochazela do CAR. Ale ted uz jsem schopna chodit s kamoskou a jejim synkem ven. Je o mesic mladsi, nez by byla nase mala. Uz to nehrotim,a ani to nejde. Pritel je kazdy čtvrtek az do nedele pracovně mimo... Nevim no
@junykessy opravdu psychika dělá strašně moc. Já na syna čekala 2 roky. Poprvé se mi podařilo otěhotnět po cca 5 měsícich, ale nedopadlo to. Pak jsem se na to zaměřila asi hodně ikdyz jsem si myslela, že vůbec. Pak jsem šla na operaci žlučníku a byla v klidu doma. Manžel mezitím absolvoval spermiogram a já ten den co jsem to zjistila měla jít na hormonální profil. Absolutně odevzdaná, že už to budeme řešit a on přišel pozitivní test 🥰 žlučník mě odvedl od myšlenek na mimi a když jsem to vůbec nečekala stalo se to a teď máme krásného ročního synka ❤️
@glk tak to moc gratuluji. Ja vim, psychika je potvora. Jsem s pritelem 9let..Po 5letech jsem otehotnela poprve, ale v 8tt potrat. Za 3 roky jsem otehotnela, ale bohuzel kvuli zanedbanemu zanetu jsem o malou prisla. Bylo to pro me hodne tezky, protože kamaradka ktera s manzou taky nic otehotnela mesic po mne a ted uz dokazu maleho pochovat, chodit s nema ven. Dalsi kamaradka po 2 neúspěšných ivf otehotnela, pristi tyden rodí. Tak si rikam, ze do tretice je rada na mne..
@junykessy I když si můžeš myslet že jsi to zpracovala, nemusí to tak být...já čekala na malou 12 let. Když jsem to po letech snažení vzdala a začala si plánovat život jinak, otěhotněla jsem. Bylo to mimoděložní. Když jsme pak začali zkoušet znova, čekala jsem že to půjde, když už se zadařilo jednou, ale nic. Až když jsem to zase upřímně vzdala tak bum, pozitivní test. Ale bylo to biochemický, tak jsem se tak naštvala, že jsem řekla že s pokusy končím. Opravdu jsem nechtěla další snažení kvůli obavám z dalšího zklamání. No a pak stačilo jednou být s manželem, měsíc od potratu pozitivní test, a máme z toho dvouletou holčičku 😊
Takže z mojí zkušenosti i když si člověk myslí že je v klidu, nemusí to tak být....
Taky si myslím, ze to je v hlavě... Ono si řekneš na to nemyslíš, ale už jen to, ze to tady píšeš, tak někde vzadu v koutku nad tím pořád přemýšlís a ja tomu věřím, že to tak je... První se nám podařilo hned na první pokus, ale přišel samovolny potrat, pak jsme se na chvíli přestali snažit, jelikož jsme planovali svatbu a řešili zdr. Problémy blízkých a když jsme se opět zacali snažit, tak jsem si říkala, že to pujde samozřejmě hned taky na první pokus a samozřejmě, že ne... Pak jsme na vikend odjeli s partou na hory a tam odsud už jsme jeli,, tri,,... Prostě jsem tam jsem úplně vypnula a prostě nemyslela, že máme sex kvůli tomu abych otěhotněla... No a druhé dítě? Snažili jsme se 2 roky, pak jsme to zacali řešit, kdy jsem se dozvěděla, že mám nepruchodne vejcovody, ze jedina možnost je ivf... Ok... Za měsíc nás objednali, jedem tam, další návštěva za měsíc... Už pri první návštěvě jsem byla těhotná... Z jedinyho sexu v měsíci (manžel tehdy taky dost odjížděl)... Prostě věřím, tomu, že tim, že jak jsek se začala soustredit na to ivf, tak jsme se uklidnila a malé si našlo crstu samo... Takze radim opravdu, ale opravdu se zaměřit na něco jineho a ono to přijde samo 🙂držím palce🍀
@klokanka31 přesně, je to jak to píšeš. My čekali na malou 9let, 3x nevydařené IVF, až jsem se na to vyprdla tak.. bum prisla malá, na to, že údajně bez lékárske pomoci to nepůjde. A zakladatelko, kdyby si na to nemyslela a neřešila to, nepíšeš jsem tuhle diskuzi. 8DPO je ještě brzo něco hrotit, když jen uhnízdění trvá nějakou chvilku. Takže to nevzdávej.
Nechces zkusit dovolenou? Hezky u more. Hodne ludi se takhle vraci ve 3 🙂 myslim ze by ti oddech prospěl vypnout hlavu neresit. A kdyby ne skus si merit bt nebo ovu testy. Nevim jestli jsi to skousela. Umele oplodneni bych nechala skutecne jako posledni moznost. Kdyz jste zdravi nepotrebujete to
@ivetkafek18 zkousela jsem testy, bt ne.. Nechtela jsem se na to upínat. Mas pravdu, je leto dovcu v planu mame tak treba se postesti. Umele mam az na konci moznosti, protoze porad tajne doufam ze to vyjde prirozene... Moc dekuji, za Vase pribehy a rady vážím si toho
Chapu, ze to nemas jednoduche, drzim ti palce, abys co nejdrive otehotnela. Ale, hergot, nerikej "manza"! To je neco tak desneho... 🤬
@junykessy
Podle toho,jak je napsany ten prispevek mi to taky pripada,ze mas blok v hlave.Psychika fakt dela hodne.A kdyby te to netrapilo a bylas v pohode tak nebudes psat tenhle prispevek 🙂
@sudylichozrout
tak nejdriv je to vzdycky prita,pak je to manza.kdyz se z chlapa stane manza tak muze byt tulenicko a kdyz se zadari tak je mimisek.Ale je treba hlidat ovulku a dobre vybrat pedimudru kdyz se mimisek narodi protoze kdyby nas trapily prdiky a nemohli jsme se vykakat tak at nam pomuze.A nez se nadejes tak nam bude 18 😀
@junykessy urcite to vyjde. Uvidis 🙂 mysli pozitivne. Budu ti hodne drzet palce drz se a uzij si dovolenou
@ivetkafek18 dekuji moc, jsi moc hodna.. Moc si preju abych zde napsala juuuu podarilo se, misto toho aby se zde vykecavala a ptala se.. Jeste jednou moc dekuji❤️
@junykessy ja verim, že az se vratis z dobolene tak sem napises ze mas na testu 2 carky 🙂 kazdopadne uzij si dovolenou i za mne ja uz nebyla 3 roky a zavidim kazdemu co jede 😀
Určitě psychika. Jinak nám malej trval 2 roky ( jsem starší) a co tak slyším v okolí, tak to většině nejde na povel
@junykessy : u nás to bylo psychický blok. Změna práce - na velmi klidnou - za míň peněz. Měsíc kdy jsme neměli čas na nic, jsme řešili jiné věci a stěhovali se a sex jen jeden v měsíci . A ono to vyšlo ( Ve 30 diagnostikovana neplodnost u mě a muž ze je skoro neplodný ) ... Teď je mi 36letos a máme 2,5leteho syna a 5m dvojčata ... Strašně ta psychika ovlivňuje pochody v těle . Moc mě mrzí, co vás potkalo. A držím palce 😊
@ivetkafek18 : úplně vás chápu. Jsem měla jet na dovolenou po několika letech a v ten týden když jsem už hledala zájezd k moři , tak mi oznámili, že čekáme dvojčata . Konec vyhlídek na moře. Kontroly na rizikové poradně atd ...
Je to opravdu v hlavě. A nejde na to jen tak na nějakou dobu nemyslet. Spíš se zkus úplně smířit s tím, že to nemusí vyjít. Doporučuji najít si koníček, náročný sport nebo brát nějaké doplňky stravy, které se při těhotenství nesmí. Tím se od toho úplně oprostíš a nebudeš teď ani chtít otěhotnět. U nás byly obě děti asi na poprvé, protože já jsem byla od začátku smířená s tím, že děti mít nemůžu. Neměla jsem vůbec menstruaci, pak občas přišla 2x-4x do roka, nebo vůbec. Doktorka říkala, že s takovým cyklem nemůžu otěhotnět. Takže od mládí jsem s tím byla tak nějak smířená. První dítě přišlo i přes ochranu. U druhého jsme se už nechránili, protože jsem myslela, že poprvé to byla jen náhoda a u druhého už to nemůže vyjít vůbec. A po dvou dětech mám cyklus jako hodinky. Což je teda otrava, když jsem byla zvyklá to nemít.
6 let 3 nepodařené embryotransfery. A další car po roce .Nee odešla jsem s prace ,dělám papíry a na příští rok chystám dovolenou na září, chci si ušetřit, a jed do Karibiku. Už na to nemám ani fyzicky ani psychicky. Jsem sem zabloudila protože jsem hledala odkaz na duphaston, hledala jsem v lékárně leky a na něho jsem narazila , zajímalo mě na co jsem ho brala ....Vážně neřeš to já si už říkám , důvod nějaký je třeba je špatná doba na dítě, třeba ještě něco musíš stihnout, já to taky ještě v hlavě mám nemysli si,zapomenout na vše nejde. Začni plánovat a tak nějak pomalu vše vypouštět uvidíš třeba si příští rok napíšeme jak jsme museli zrušit dovcu kvůli mimču .
@fiserovaveronika dekuji, kezby.. Treba se nam to podari a nejaka dovca uz nas nebude zajímat ❤️
@sherryel to je fantasticky. Gratuluji 🙂 ja byla jednou na preventivu a doktor mi rekl ze cekam dvojcatka skoro sem odpadla. No ty moje zemreli. Ted cekam jedno a je to zatim dobry 🙂
@junykessy asi jo,může to být v hlavě,ale pokud miminko chceš,moc chceš,myslis na něj ve dne v noci,je tu rada jak na to nemyslet,když se nedaří?? Mě se to tedy nepovedlo. 😔😔Prostě to nešlo no. My jsme šli celkem brzy do CAR,kvůli věku jsme na nic nečekali. První IVF se sice povedlo,ale nakonec ZT. Bylo to už druhé a dost mě to vzalo. Snažení přesto pokračovalo, nijak jsme na to netlačili, chtěli jsme zkusit pres přírodu Proběhla nějaká biochemka co mě stejně vždycky k myšlence na mimi vratila. Trvalo mi 1,5r než jsem se rozhodla jít na KET. Měli jsme zmrazena 2,vkládala jsem do nich hodně naděje,říkala jsem si,když se nepovede jedno,tak to druhé určitě. Povedlo se hned první,rovnou se rozdělilo na dvojky,ale v 8tt to jedno bohužel vzdalo. No a dnes tu mám pulrocniho broucka a narodil se mi ve 40. Držím moc palečky a přeji čistější hlavu než ja✊️✊️✊️🍀💕
@junykessy zacala bych tim, ze bych prestala rikat clostilbegytu "clostik", to je neco tak prisernyho, ze by si clovek nejradsi vyplachl oci savem, kdyz to vidi...
ale jinak drzim palce, to ano.
@junykessy vůbec nic neřeš, čím vic jsme se snažili, tím víc jsme byli zklamaní že to nejde. Pak jsem si řekla, že to prdím, začali jsme jezdit na výlety, dovolena v přírodě, úplně jsme zapomněli, že se snažíme o dítě a najednou šup a je z toho 4a půl měsíční princezna. Fakt nic neřeš, nemysli na to, hoď se do klidue začni si ještě plnit sny a přání co s mimcem už nebudeš moct, ono to přijde ❤️
@hanynka1704 dekuji, ivf mám jako posledni možnost.. Ja uz taky mam "vek", je mi 36...Potřebovala bych vycistit hlavu, sice me ceka dovolena ale pak návrat do reality...ale jinak moc gratuluju, ze po tolika neuspesich mas broucka❤️
@kubesovaadelka moje sny, ja uz snad zadne nemam. Loni mi umřel bracha a par mesicu na to moje mimi. Byl to sileny rok. Od te doby, vim ze nejsem ve sve kuzi. A jeste kdyz se mi nic nedaří
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@junykessy Podle mě budeš mít blok v hlavě...