Ahojky vsem 🙂 uz mam jednoho prcka z predesleho vztahu. S novym partnerem se pokousime uz 10 mesicu o mimco a nic ☹ Pred narozenim syna jsem 2x potratila...po synovi opet v roce 2011 ☹ Je mi 30 let a parner je o 5 let mladsi nez ja. Zacinam mit strach jestli muzu vubec otehotnet...drive se to povedlo okamzite vzdy..Tento cyklus mi byl nasazen Clostilbegyt v davkováni 1-0-1..5 az 9 den cyklu....Dnes 12DC jsem absolvovala v nemocnici ultrazvuk...Dr rikala ze to je na odber vajicek...ve zprave se pise : Deloha v AVF, nezv., hladkych kontur. Dutina del. soumerna s endometriem 6,6 mm, ktere je ostre ohraniceno od okoli, tripple line. Adnexalni krajiny oboustrane bez zjevne UZ patologie. Na pravem ovariu 3 folikuly o vel. 27 mm, na levem ovariu folikul o vel. 18 mm. C. Douglasi bez volne tekutiny.
Jedine co mi k tomu rekla bylo ze mam nizkou sliznici a muzu mit dvojcatka..na dalsi Ultrazvuk mam jit v patek aby z toho pry nebyli cysty...podle me je uz 27 mm hodne a k tomu jsou 3 takto velika..je moznost ze jeste prasknou? Dekuji Vam vsem moc za vase rady 🙂
prosím odpovedel by nekdo? ☹ ☹ je sance tento mesic otehotnet pri takto velikych folikulech?
@macelka Ahoj, mě při měření folikulů říkali doktoři o velikosti mezi 20 - 30 mm, jako folikuly vhodné na ovulaci. Čili si myslím, že minimálně s těma dvěma jsi byla v limitu. Ten třetí zas ještě může asi dorůst.
Sex, ze kterého mohou být spermie oplodněníschopné by měl být max 3 (někdy i 4) dny před a 24hodin po ovulaci. Takže i tady jste pravděpodobně zcela v limitu.
Nejvhodnější frekvence pro pravděpodobnost oplodnění a z hlediska kvality spermií a pravděpodobnosti oplodnění je jednou za 2 dny. Čili i zde jste v limitu 🙂
Takže určitě šanci máš 😉 Velkou. Držím palce!
Dekuju me spis nahani strach ze mam 3 folikuly stejne velike 27mm..snad se podari a nebudou to dvojcatka 🙂
jezis 😀
Tak nevím, ale folikuly praskají někde kolem 22 - 24 mm, 27 už je dost...ale tak nemusí je utz změřit přesně na mm
me se to taky zda uz hodne..je moznost ze uz tam byl nejaky predtim a prasknul nez sem sla na prvni ultrazvuk?
dnes jsem byla na dalsim ultrazvuku a orvala jsem to..naprave stranestale 3 folikuly 33mm na leve jeden 23 mm a sliznice 9mm..mam prijit opet v pondeli ale nevim proc tam vubec chodit..uz vim ze tento cyklus nic nebude ☹(( jsem z toho znicena..Ptala jsem se na Pregnyl ale pry mi ho neda..myslite ze ten pregnyl dalsi cyklus by mi pomohl?
podle mě se hlavně uklidni. 10 měsíců snažení se není vůbec moc. Zbytečně tlačíš na pilu a jdete na to hodně vědecky. Pokud jsi zdravá, přítel taky (spermiogram mu už dělali?) tak tomu dejte čas. Je ti 30 let, dítě máš, tak trochu klidu a brzdi s tou touhou počít. Nechci nic zakřiknout, ale ať máš s kým otěhotnět. Pokud takhle šílíš i doma, můžeš přítele spíš odradit...
na spermiogramu jeste nebyl rikal ze to necha az po Vanocich..dnes jsem byla na kontrole a dr mi clostik zakazal...levy vajecnik 17 mm pravy 27.3 21.2 24.2 ovarium 60x47 a stredne velke mnozstvi volne tekutiny v Douglesu..za tyden mam jit ke sve gynekolozce na vysetreni a odbery krve plus stery mam nspsano ve zprave..sliznice se porad zvysuje 12.1 a folikuly se zmensuji..pry kdyz me zacne bolet bricho mam jet okamzite do spitalu...dicela me vydesil teda..rekli jsme si ze ted tehu nebudem pul roku resit a uvidime co bude
Ja mela na uz 12DC jeden uz praskly a tekutinu v brise ( to mam ale pokazdy) a druhy byl 22mm a doktor rikal, ze uz je prerostly, tak dal pregnyl a ted cekam.
Ahoj holky, se manzelem se snazime uz od brezna
.Beru take clostilbegyt uz 5.mesic a nic... Jaky mate nazor na to si poridit test a zkusit manzelovo plodnost? Dekuji za nazory
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Dnes rano jsme meli styk a dalsi bude az zitra vecer az se pritel vrati z prace. Je moznost oplodneni pokud mi praskne treba v noci? 🙂