Ahoj,
11DC jsem začala používat ovulační testy a zdá se mi, že tři dny tam mám stejně slabou čárku. Nemá ta hodnota každým dnem stoupat? Omlouvám se, že se tak blbě ptám, ale jsem opravdu začátečník.
@baraos mně ty testy dělaly bud stejný čárky několik dní po sobě, nebo zas dva dny vůbec žádná, pak čárka atd, ale nikdy mi nevyšel pozitivní ovu test (tj. aby obě čárky byly stejně silné, nebo ta testovací i silnější) 😉 Já vstávala o půl šesté, donutila jsem se měřit i o víkendech, to máš pět minut a spíš dál 😉
Ona ta hodnota toho hormonu v těle různě klesá, když si uděláš test v nesprávnou dobu (někomu třeba vylítne hodnota v noci apod.) nebo je třeba moč rozředěnejší, tak se ti může klidně test jevit jako negativní (čárky nejsou stejně silné) i když ovulaci máš. Podle mě je ideální kombinovat alespoň jeden měsíc OVU testy i měření BT, abys přibližně věděla, kdy OVU probíhá a testy si jí jenom potvrdila.
Pokud jsi ještě neobjevila tuhle stránku ohledně měření teploty, tak doporučuju prostudovat, je fakt super 🙂 http://merenibt.xf.cz/index2.html
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@baraos mne ovu test nikdy ovulaci neukazal, merila jsem pak BT a to uz bylo 100% 😉