Milé maminky,zajímal by mě váš názor,nebo jestli máte konkrétní zkušenost,do jaké míry může fyzická námaha ovlivn'ovat plánované početí?
Rozhodli jsme se s manželem po téměř 6-sti letech pro druhé dítko,ale mám fyzicky velmi náročnou práci a nevím,jestli to může těhotenství ovlivnit jěště,když o něm nebudu vědět,nebo to může být důvod,že naše snažení může být dlouhodobé..Samozřejmě vím,že to nic dobrého není a budoucí maminka by se měla šetřit,ale názor se tak jako ve všem různí-někdo tvrdí,že práce neuškodí,další,že ano,tak by mě zajímal váš názor 🙂
@chrobacik13 ,pokud každoročně podepisujete prohlášení o proškolení bezpečnosti práce,kde současně potvrzujete/zaručujete se,že nejste těhotná,jde o práci,kterou nelze v těhotenství vykonávat.V opačném případě si s tím nelámejte hlavu-je to zbytečný stres navíc 😉
osobne si myslím, že pokiaľ prácu vykonávaš dlhodobo a si na ňu zvyknutá, tak v čase pokusov otehotnieť a v ranej fázi tehotenstva ničomu neškodí. Pre každého znamená "namáhavá práca" niečo iné, a žena zvyknutá fyzicky pracovať toho znesie viac, ako žena, ktorá celý deň sedí na židli a celkovo sa moc nehýbe.
Obecne sa hovorí, že bežná fyzická aktivita nijak neškodí a ako vravím, pokiaľ nechodíte každý deň z práce fyzicky totálne odrovnaná, tak to ničomu nevadí.
Perlička - v čase otehotnenia sme s manželom rekonštruovali domek a makala som ako chlap - hádzala piesok a cement do miešačky, nosila pytle s vápnom, vozila kolečka, podávala tašky na strechu - odnosila som stovky kíl materiálu a brušné svalstvo dostalo pekne zabrať.
A predsa som otehotnela - hlavne preto, že som bola na túto fyzickú záťaž zvyknutá a nerobila mi problém.
Osobne by som to začala riešiť až po pozitívnom teste podľa aktuálneho pocitu a zdravotného stavu.
@verka4d Operátor výroby 12-cti hodinový provoz
@madre1 nic takového jsem nikdy nepodepisovala,ale v naší práci je přísný zákaz práce těhotných žen,protože pracujeme i s nebezpečnými látkami,jěštěk tomu ta fyzická námaha takže jamile žena otěhotní,jde na neschopenku.
@mika251 D'akujem,moc si ma potešila,popravde sa mi aj trochu ul'avilo po tvojom príspevku 🙂 pravdou je že pri mojich 39Kg je tlačenie 300Kg vozíkov a dvíhání 25Kg pytlov dost' namáhavé a ked'prídem domov,som rada,že ešte stojím na nohách,ale som moc rada,za takýto pozitívny príklad 🙂
@chrobacik13 Tak určitě to nebude překážka v samotném otěhotnění,pracovala jsem na podobné pozici,akorát teda normální osmihodinovka,ale jak píšete,pytle 25kg znám... no a máme čtyři děti 🙂
Samozřejmě jako těhotná tam určitě pracovat nemůžete,ale než se zadaří,tak bych si s tím hlavu nelámala. Každopádně přeji,ať Vám to vyjde podle Vašich představ a je všechno v pořádku 😉
Já mela taky (pro me) náročnou práci. Sice jen 8 hodin,ale tahani 50ti kilových pytlů, tahani těsta, pak tahani těžkých beden s výrobky az dolů do sklepa kde byla klimatizace..dokonce me poverili sefovanim -jedna baba si na me zasedla,takže k tezke práci přibyla ještě taková menší šikana 😧😡 vse bylo na me,každý chodil a něco resil, do toho jedny ženský luplo v zádech a prace stala,brigádnici jsme se nemohli dovolat..pro me stres jako blázen a stejne se žadarilo asi ze 3 sexu v měsíci 😆😆 Věřim v to, že co se ma stát tak se stane 😊 Byt tebou tak hned co bych zjistila tehu tak bych běžela k dr i když nic neuvidi-takhle jsem to udělala ja 😊
Moc dekuju maminky za povzbuzeni,hned se citim klidnejsi🙂 urcite se pak hned necham vypsat na neschopenku snad uz to bude brzy,nemuzu se dockat 😉
@chrobacik13 ak ešte môžem - zamestnávateľ je povinný nájsť ti prácu vhodnú pre tehotné...ak tak neurobí, máš nárok na to, aby si zostala doma na plnú mzdu
@bajana u nas to takhle bohuzel nefunguje a i kdyby to slo urcite nebudu s miminkem pod srdcem vdechovat drceny sklo a smrad chemikalii,takze bych stejne marodit sla🙂 chtela jsem se spise ujistit jeatli to muze uskodit pred tehu nebo v jeho zacatcich🙂
@chrobacik13 to je ale v zákone, škoda že o to ženy nebojujú a miesto toho sú jednak obmedzené vychádzkami a nižším príjmom a jednak fakticky zneužívajú systém, pretože nemocenská je pre nemocne a nie pre zdravé
@chrobacik13 ,kde se to zakazuje?
Jak si na to tedy přišla-to Tě s tím musel zaměstnavatel nějakým způsobem seznámit nebo je to jen Tvá domněnka?
@madre1 Není to doměnka,vzhledem k fyzické zátěži a škodlivému prostředí těhotné ženy u nás pracovat prostě nesmí.Ano může najít místo méně fyzicky náročné,ale prostředí nezmění-leda,že by to celé zabalil 😉
@chrobacik13 ,v tom případě nějak postrádám důvod k založení této diskuze 😅
Buď to početí riskneš nebo dej výpověď a najdi si méně "nebezpečné" zaměstnání.U nás v těhotné pracovat nesmějí,každý rok se zavazujeme podpisem zaměstnavateli,že nejsme těhotné a kterákoliv z nás otěhotněla,ihned s potvrzením těhotenství od lékaře,dostala neschopenku.Všem se nám narodily živé a zdravé děti 🙂
Pracuji na podobné pozici a v plánování těh. jsem to nijak neomezovala. Žila jsem tak,jak jsem byla zvyklá.
Ted těhotná jsem, pracovat budu dokud to půjde,ale,práci mám lehčí,nic netahám,jsem v klidu a samozřejmě nebudu dělat noční.
@madre1 jasne,v kazdy diskuzi musi byt nejaka rypalka chapu ..🙂 kdyz postradas duvod diskuze,proc se zapojujes nechapu,kazdopadne dekuji i tobe za dobrou radu🙂
@andrejka3741 dekuju a gratuluju k tehotenstvi🙂 taky bych rada v tehotenstvi pracovala,mam rada svou praci,ale samozrejme zdravi detatka bude na prvnim miste🙂
@chrobacik13 ,zajímal Tě náš názor,nebo jestli máme konkrétní zkušenost,do jaké míry může fyzická námaha ovlivn'ovat plánované početí?
Napsala jsem Ti ho i s osobní zkušeností a jsem za rýpalku?
V tom připadě nevíš,co chceš! 😀
@madre1 jsem vdecna maminkam ktere odpovedeli a pridali vlastni zkusenost,moc mi to pomohlo🙂 jediny tvuj prispevek byl arogantni,mozna by bylo fajn,kdyby sis to po sobe precetla.Preju hezky den🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
A můžu se zeptat,jakou práci děláte?