Ahoj hledám někoho kdo má tuto nebo jinou trombofilní mutaci, já sama jsem po dvou potratech a nyní se opět snažíme otěhotnět.
Homo nebo heterozygotní??J e v tom rozdíl... 😉
Ahoj, já mám zjištěnou MTHFR homozygot, měla jsem dva potraty, ale prý tato mutace na to vliv nemá, většina doktorů to řeší pouze zvýšenou dávkou listovky.
@michele30 Taky mám MTHFR jako homozygot.S listovkou se to má následovně = MTHFR mutace je porucha vstřebávání vit. skupiny B,tedy i kys.listové.Neumíme ji rozložit z folacinu na metafolin a proto je dobré užívat Femibion 800 metafolin,kde už je kys.listová rozložená a pro nás vstřebatelná...
Dalším problémem je,že tato trombofilie,podle hematologů,způsobuje tepenné trombozy,což může být v některých případech nebezpečné(rodinná zátěž).Možná máš taky alergie,nebo jiné problémy s imunitou právě kvůli poruše vstřebávání vit. skupiny B,které imunitu posilují...
ahojky, já mám taky zjištěnou MTHFR homozygot. Byla jsem na hematologie a tam je zajímala hladila homocysteinu. Pokud je normální tak je to pak OK. A také mi doporučili jak píšete zvýšenou dávku folátu. Tak jsem si pořídila Femibion
holky, tohle téma už na MK je - v sekci "neplodnost". můžete si počíst asi 5 let zpátky. 🙂
@markytt774
@markytt774 Ano mám mutaci MTHFR (C677T) gen .vyšetření trombofilní ,prodělávám trombozi ,jde o špatné ,čo nedostatečné vitamíny B6 ,B12 a listové kyseliny .
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj.
Tak od pátku vím, že mám mutaci MTHFR ☹