Mohu být těhotná? Mám nepravidelný cyklus

unicorn2332
17. čer 2018

Ahojky holky. Je mi jasné, že těchto dotazů je tady mraky, ale ja bych se přece jen chtěla zeptat na můj případ. Nikdy jsem si o plodnosti/ovulaci moc nezjišťovala, tudíž jsem úplný nováček.
S manželem jsme se nyní pokusili o mimi. ( 3 roky neberu HA). Cyklus mám "nepravidelný"- od prosince to bylo 26 dní a pak 26, 27, 25, 26 a naposl. 27. Menstruace 6 dní a posl. začala 5.6.
15.6. jsem začala mít od rána průhledný výtok a tak jsme to zkusili. Přála bych si poradit zdali to bylo akorat či brzo. A jaká je pravděpodobnost, že to vyšlo?

hlasimse
17. čer 2018

@unicorn2332 Možné to je, ale také je dost možné, že už bylo po ovulaci...

linusha
17. čer 2018

Po dvou dnech ti nikdo neřekne že jo nebo ne. Mohlo Vám to vyjít ale taky nemuselo. Být tebou bych se na to neupínala. Pokud chceš mít přehled do budoucna tak si můžeš měřit bazální teplotu ale nedá ti výsledek za měsíc.

unicorn2332
autor
17. čer 2018

@hlasimse uz po? Ja jsem teda koukala na mou "chytrou" appku 😃 a tím se trochu řídila, ale raději se zeptám ženských. Měli jsme styk ještě 11.6. ale to byl den po MS a mě se ukázal jako neplodný. Tak nevím 🙁

unicorn2332
autor
17. čer 2018

@linusha je mi to jasné, že po dvou dnech těžko, že musím počkat ☺ jen jsem chtěla vědět pravděpodobnost.

linusha
17. čer 2018

@unicorn2332 ona i ta pravděpodobnost je velmi proměnlivá a záleží na mnoho dalších okolnostech, někomu to vyjde na první dobrou a někomu ne 🙂 Počítala bych spíše s tou horší variantou.

hlasimse
17. čer 2018

@unicorn2332 jak píšou výše, je to těžké určit, protože nevíme, jak dlouhou máš luteální fázi, tedy kdy ovuluješ. To může být rozdíl klidně 14 dní. Vědět jen délku cyklu není vůbec směrodatné. Jsou ženy, které ovulují těsně po menstruaci, ale také ženy, které mají luteální fázi jen třeba 7 dní, a tedy ovulují týden před menstruací. Takže opravdu je odpověď jen mohlo to vyjít, ale taky nemuselo (myslím pouhé strefení do plodných dnů, což ne vždy vyústí v těhotenství). Že jsi měla ten hlen je dobře, ale samozřejmě to také není úplně zásadní. Lepší by bylo měřit si bazální teplotu a dělat si grafy, abys tam tu ovulaci "viděla".

unicorn2332
autor
18. čer 2018

@hlasimse děkuji za odpověď. Jsem aspoň o něco chytřejší 🙂

preiba
18. čer 2018

@unicorn2332 já mela třeba ovulaci posunutou úplně jinak než většina žen...nikdy jsem to nezjišťovala,ale mám o týden mladší těhotenství,takže jsme počali jindy než většina žen...takže je to buď a nebo. Čím více se na to budeš upínat,tím hůř pro Tebe 🙂

unicorn2332
autor
19. čer 2018

@preiba To zjišťuji. 🙂 asi bude nejlepší se řídit tím co mi řekne mé tělo než nějaká appka. Už teď když jsem se na ty ovulační dny zaměřila jsem si všimla co se vlastně děje. A tak jsem si uvědomila, že najednou to dává smysl, to co se dělo- jako třeba mírné bolesti v pod bříšku- . A předtím jsem si říkala "Co to kruci je?" (nesledovala jsem ovulaci, jelikož mimčo jsme předtím ještě nechtěli) Budu to monitorovat 😀

helcakab
19. čer 2018

To si myslím, ze je jak hádani z kristálové koule 🙂 Mne hodne pomohl graf bazální teploty, je to ke stazení na netu, kazdý den merís myslím ráno v pochve teplotu, je tam popis, podle vzrůstající teploty pak poznás ovulaci, myslím, ze den před ovulací teplota stoupne, uz si to presne nepamatuji, ale 3 mesíce jsem kazdý den merila a 4. mesíc otěhotněla. Hodne mi to pomohlo, protože ono uprímně koho to cílené plození baví? mne teda totálne ne, tak jsem aspoň vedela, kdy prijdou ty plodné dny a máme na to skočit.