Mohu být těhotná?

ritusritus
23. lis 2018

Zdravím vás všechny, s tehotenstvim nemám žádnou zkušenost, krom osobní účasti před 13.ti lety jako diváka me sestry u vykonání pozitivního těhotenského testu, objevení jasně zřetelných krásných dvou čárek 🙂 potvrzení od dr. Myslím těhotenství ve druhem měsíci . Má zkušenost s obdobným prováděním testu, značně a jasně negativních s výraznou jednou čarou mě vyvedl z míry den predevcirem kdy jsem si udělala mamatest, s jasně viditelnou rudou čárkou, což jsem brala jako automatiku, asi po par minutách jsem si prohlédla test zblízka, docela znečištěna, s myšlenkou ze špatně vidím 😀 , bylo to predevcirem k večeru, samozřejmě hned další den ráno (včera)jsem si udělala druhy test , podle obrázku ten vrchní , jsem objednána k doktorovi až na úterní prohlídku, ale po přečtení všemožných vašich zkušenosti a diskusím na této stránce jsem prvně, by mě zajímal vás pohled na moji situaci, znaky únavy mám docela velké, nic mě nebolí, břicho mám nafouklé, a v časovém termínu Bych měla začít menstruovat každým dnem. Předem děkuji za jakoukoli reakci 🙂

nikca94
23. lis 2018

Krásně se tam rýsuje druhá čárka 😊 snad ta mrcha (ms) nedorazí a já tiše gratuluji🍀

balogis
23. lis 2018

Pozitivní

marketa1218
23. lis 2018

Tak to snad musíte vidět sama ne, že se tam ta druhá čárka rýsuje.

ocetnicek
23. lis 2018

Občas mám pocit, že holky nečtou příbaláky..toto je samozřejmě pozitivní test, čárka je jasně vidět.

ritusritus
autor
23. lis 2018

@marketa1218 samozřejmě úplně slepá nejsem, a nepotřebuji potvrzení v počtu čárek, psala jsem, ze bych jen rada věděla názor zkušenějších ,ještě před vysetrenim čistě ze zvědavosti, protože po přečtení všemožných diskusi na téma těhotenské testy, duch, falešné apodobne mě jen udivilo, ze přestože jsou vidět dvě čárky z nich jedna hodně slabá, muže test ovlivňovat spoustu faktoru jako například test dělaný brzy nebo těsně před menstruaci, což jsem v očekávání každým dnem, ale i tak za názor děkuji 🙂

ritusritus
autor
23. lis 2018

@nikca94 děkuji 🙂

zrzeckas
23. lis 2018

Krasne viditelna 🙂 hlavne at sili 🙂 🍀

ritusritus
autor
23. lis 2018

@zrzeckas děkuji 🙂

etapa
23. lis 2018

@ritusritus : nic si z nich tady nedělejte. Já měla stejný test jako máte vy a nebyla jsem těhotná. Byl to GS Mamatest. Udělal falešný výsledek. Ale já dělala tehdy jen jeden, Vám vyšly dva, takže bych se tiše radovala, byť vámi 😊❤️

lachtanice86
23. lis 2018

@ritusritus To že tam teď jsou dvě, musíš vidět. Číst taky umíš. A jestli chceš osobní zkušenost, tak z osobní zkušenosti ti říkám, netestovat před ms a testy po ms taky neznamenají že to dobře dopadne.

mona91
23. lis 2018

@ritusritus já měla takhle slabý test treti fen po vynechání MS a to byl Benu test a po limitu, čtvrtý den jsem si dělala mamatest a čárka ještě slabší. Završil to pepino paty den kdy byla už výrazne znatelna. Kamaradce mamatest ukázal druhou čárku až po limitu a těhotná byla. Stejně jsme obě čekaly na potvrzení ultrazvukem. Ji to pak vyšlo ze byla už někdy 6-7tt ze musela otěhotnět před MS a až tu druhou nedostala. Mě to vyšlo akorát na 4-5tt a musela jsem otěhotnět těsně po MS. Ale je to proste brzo dokud to doktor nepotvrdi ultrazvukem je to s otaznikem a pak cely první trimest... ale budu držet palce 🙂

sudylichozrout
23. lis 2018

@etapa falesny vysledek ti mamatest neudelal. Jen slo o biochemicke tehotenstvi, ktere se neudrzelo. Je to chemie pro zakladky. Hormon hCG v moci = carka na testu. Nevim, co je na tom k nepochopeni.

etapa
23. lis 2018

@sudylichozrout : tak pak přijed poučit mého gynekologa, ke kterému jsem šla hned druhý den ( tehdy jsem ani nevěděla, že se má čekat na 6tt) a ten mi rekl: TĚHOTNÁ NEJSTE A ANI JSTE NEBYLA, MUSELO SE JEDNAT O VADNÝ TEST.

I to se někdy může stát.

sudylichozrout
23. lis 2018

@etapa tvuj gynekolog v tomto stadiu NEMOHL na ultrazvuku nic videt. Logicky ti rekl, ze tehotna nejsi. Biochemko se da poznat POUZE z krve ci moci a mozna z vyssi sliznice, ktera ale vykazuje stejne znaky jako sliznice predmenstruacni. Tehotensky test nemuze reagovat pozitivne na neco, co neexistuje. Nemuze byt pozitivni, pokud neni hCG pritomno. Muze ukazat rysku, ale ne pozitivitu.
Tehotna jsi byla, ale embryo se nezalozilo dovre a odeslo s menstruaci, coz se stava dobre v sedesati procentech vsech tehotenstvi. Proto se nema testovat pred menstruaci. Test uz muze ukazat pozitivitu, ale tehotenstvi zanikne hned v pocatku.

makronka222
23. lis 2018

Jasny🙂)

etapa
24. lis 2018

@sudylichozrout : já ale nikde neřekla, že jsem testovala před menstruaci. Nebyla jsem před menstruaci. Rikej si co chceš, HCG 0, test doktor viděl, byl den starý. Sám mi řekl, že se stává, že ukazují chybně.

hasara33
24. lis 2018

@etapa zamysli se, co ti zní přijatelněji? "Těhotná jste byla, ale embryo se neudrželo a odešlo, jednalo se o hodně ranný potrat" nebo "těhotná jste nebyla, test byl vadný" .....gynekologové jistě ví, že se tyhle hodně ranný potraty stávají jenomže z lidského hlediska je lepší říct, že byl jen vadný test, žena to přijme rozhodně lépe ;) můj gynekolog říkal, že takový ranný potrat zažije téměř každá žena, ale většinou o tom neví, protože to má jen za opožděnou MS ;)

sudylichozrout
24. lis 2018

@hasara33 presne.

etapa
24. lis 2018

@hasara33 : jelikož mi to doktor neřekl absolutně vlidne a ani kapku příjemné, tak by bylo úplně jedno, co by z těch dvou variant řekl. Hele, já se s Vama hádat nebudu, když víte o mém těle a mém údajnem těhotenství víc, než já sama a můj gynekolog, tak to nemá cenu se dohadovat 😉

hasara33
24. lis 2018

@etapa nikdo se s tebou přece nedohaduje ;) jde čistě jen o výměnu názorů dospělých žen ;) chtěla jsem jen říct svou zkušenost nicméně ono je to v podstatě úplně jedno, protože ať už to bylo jakkoliv, výsledek je stejný ;)

etapa
24. lis 2018

@hasara33: 🙋‍♀️