Miminko ve 40 letech. Měla jste některá problém s otěhotněním v tomto věku?

petta1
Včera v 15:07

Holky poradíte prosím měla jste některá problém s otěhotněním v tomto věku už dvě děti máme ale chceme třetí ještě ale měli jsme problém s otěhotněním prostě to nešlo já v pořádku přítel v pořádku a řešili jsme to s doktorou skoro rok a furt nic ? Nikdy jsme žádný problém neměli může to být věkem. Zkoušeli jste nějaké bylinky čaje vitamíny a tak. ..moc děkuji.

gruyerre
Včera v 15:19

@petta1 osobní zkušenost nemám, ale věkem to rozhodně být může, ve 40 letech už většina žen nemá velké procento dobrých vajíček. Pokud třetí dítě opravdu chcete, radila bych na nic nečekat a objednat se do CARu. Třeba se povede i přirozeně, ale úplně si nemyslím, že je ve čtyřiceti letech ještě čas čekat
další rok dva, jestli to vyjde.

lencaa11
Včera v 15:37

@petta1 hormonální profil ? Zásoba vajicek ?? spermie ok vitaminy jsou různé i pro chlapa by to chtělo věk může bejt háček ale taky ne no záleží zda i ovualce probíhá atd ..

petta1
autor
Včera v 16:18

@lencaa11 kdyby byl problém s vajíčkama tak neprobíhá ovulace ne ale já chodila k doktorce na měření folikul a ještě jsem dostávala inekci

lencaa11
Včera v 16:28

@petta1 záleží zda je dostatek vajicek a taky záleží zda probíhá ovulace ta může bejt ale nemusí bejt ok uvnitř a taky spermie chlapa pokud jste dostávala injekce tak je někde háček ..

svija
Včera v 16:48

@petta1 - my jsme se snažili o třetí cca rok a nic. A první dvě děti v pohodě a brzy. Byli jsme domluveni s manželem, že když to nrprijde přirozeně, řešit to nebudeme. Bylo to pro mě těžké, ale byla to podmínka, aby do třetího snažení vůbec šel.

gruyerre
Včera v 16:54

@petta1 ovulace může probíhat, ale vajíčka už nemusí být kvalitní, to se ultrazvukem nezjistí. S věkem klesá kvalita i kvantita.

martina0888
Včera v 16:57

@petta1 Kvalita vajíček se nepozná z toho, že probíhá ovulace. Také jsem neměla žádné problémy s ovulací, cyklem atd. Ve 34 letech během roku a půl 4x těhotná, nikdy to nedopadlo dobř. 3x zamlklé, 1x ukončeno pro VVV plodu. Pomohlo až IVF s genetikou embryí, nyní jsem v 16. týdnu. Můj názor je, že bych se v tom věku nechala vyšetřit v CAR. Návštěva CAR neznamená hned IVF. Držím palce!

cilkat
Včera v 17:36

Segra s manželem se teď snažili šest let ... ani u jednoho viditelný problém ... vitamíny, změny stravy, životosprávy a pod.... člověk by řekl, ež se stavěli na hlavu a nic. Na jaře byla v lázních... Mno a měsíc zpět odvolala velkou rodinnou oslavu svých čtyřicátin - je na konci prvního trimestru a opravdu nemá energii na velkou rodinnou slavnost 🙂 . (Takže u nich pomohlo vypadnout ze stereotypu, no.)

svija
Včera v 17:59

@cilkat - kolegyně se po třetím neuspesnem IVF rozhodla jet do lázní. Jen co je zaplatila, spontánně otěhotněla 🙂. A taky začali vyřizovat adopci...

tulipdona
Včera v 18:44

Po roce snažení v tomhle věku bych hnedka šla do car. Není čas ztrácet čas.

petta1
autor
Včera v 20:52

@svija přesně jako my

petta1
autor
Včera v 20:54

@martina0888 kolik taková návštěva v Car stojí .

katesmile
Včera v 21:08

Ahoj, první porod ve 39 (těhotná po 3 měsících), druhý porod ve 41, těhotná hned při první menstruaci a ještě při kojení :D Já teda problém neměla žádnej..a ještě připisuji, že přítel je o 8 let starší..!

katesmile
Včera v 21:12

@katesmile jo a žádné vylepšováky a napomáhače typu bylinek a vitamínů jsem nikdy nepoužívala. Celoživotně bez antikoncepce a poměrně zdravý životní styl.

tttomas
Dnes v 00:06

Otěhotnění ve 40 letech může být náročnější, ale rozhodně není nemožné. S věkem se snižuje plodnost a zvyšuje riziko komplikací, ale mnoho žen úspěšně otěhotní i po čtyřicítce.

Některé z hlavních výzev zahrnují:

Snížená plodnost: Šance na otěhotnění ve 40 letech je přibližně 4,5 %.
Vyšší riziko komplikací: Větší riziko těhotenské cukrovky, vysokého krevního tlaku a preeklampsie.
Chromozomální abnormality: Vyšší pravděpodobnost genetických problémů, které mohou vést k potratu nebo vrozeným vadám.
Na druhou stranu, těhotenství ve vyšším věku může mít i své výhody, jako je větší životní zkušenost a stabilita. Pokud máte problémy s otěhotněním, doporučuji konzultaci s odborníkem na reprodukční medicínu, který vám může nabídnout různé možnosti, jako je asistovaná reprodukce.