Hezký den, je mi 33 let a mám 2 děti, prvnímu je 9 let a druhému 3 roky. Oba dva jsou narození císařským řezem pro akutní hypoxii.
Tam někde vzadu bych si moc přála ještě jedno miminko. Doktor mi na poslední kontrole řekl, že jizva na děloze už není vidět a že je tělo připravené na další těhotenství, nicméně jej sám nedoporučuje.
Tak bych se ráda zeptala, zda je tu nějaká maminka, která do toho přesto šla? V porodnici, kde jsem rodila oba syny, mi kdysi doktorka řekla, že jim tam rodí maminky i po dvou CS přirozeně. Takže to ve mně hlodá.
Dekuji moc za rady.
Mám kamarádku, co ji nechali po dvou rodit přirozeně a mě napotřetí by asi porodní asistentka taky nechala, k sekci jsem přijela už na 4 cm otevřená. U kamarádky to nicméně nedopadlo, během kontrakcí se jizva asi začala rozevírat, nevím přesně a ukončili potřetí sekcí. Já jsem na tom potřetí už netrvala, měla jsem strach o dítě, aby se něco nezkomplikovalo, když bych vlastně rodila poprvé a nevěděla jsem tudíž jak by to šlo.
@jasminek2012 Já mám za sebou také 2 SC, první dceři je 8 let, byl akutní, kvůli selhávání srdce. Druhé dceři je 1rok a SC byl plánovaný, 2 měsíce před porodem jsem chytla salmonelu a nemohla se jí zbavit. 14 dní po 1 narozeninách jsem zjistila, že jsem otěhotněla přes tělísko znovu. Miminko si necháme a Dr říkal, že pokud bude těhotenství bez komplikací, mohu rodit přirozeně. Přesto doufám, že mi napíše 3SC a nechám si rovnou podvázat vaječníky 🤷🏻♀️
mám 4 děti císařem,10 let,5 let,skoro 22 měsíců a skoro 9 měsíců.vše bylo v pořádku akorát po té třetí sekci jsem byla hodně hlídaná v rizikové poradně v porodnici,ale to jen díky toho,že jsem otěhotněla neplánovaně po půl roce po třetí sekci.
První císař akutní, druhý plánovaný. U druhého císaře zjistili, že mám na děloze rozestupy. Ještě na sále, na kontrole jizvy u doktora 3 dny po císaři i na gynekologii mi velmi důrazně doporučili, abych v nejbližší době neotěhotněla, děloha se musí pořádně zahojit. Ale pokaždé mi řekli, že další těhotenství není žádný problém, jen bych musela být víc hlídaná a mít plánovaného císaře, kvůli těm rozestupům pro druhém těhotenství.🙂
@jasminek2012 mám tři syny,všechny CS a i u toho posledního byla nabídka na přirozený porod, který ale nemohl proběhnout kvůli výsledkům na UTZ. A kdyby si chtěla moc potěšit,podle paní doktorky není problém potkat se i po čtvrté 😂😂😁😁
@jasminek2012 mám dvě děti s ex a teď chci s manželem ještě jedno naše je mi 31 konzultovala jsem ve fakultce v Ostravě s primářem kvůli jizvě...jdeme do toho
@nika89 taky to mám v plánu
Loni v létě jsem otěhotněla neplánovaně, dvě starší děti jsou narozeny sekcí. Třetí děťátko jsem rodila taky CS, mezi posledními dvěma porody byly 4 roky. Jizva i děloha byly krásně zahojené a vše v pořádku, žádné komplikace. Pokud se na třetí dítě cítíš, určitě jdi do toho 😉
Mám 3 děti všechny rozené CS a u třetího těhotenství bylo rozmezí 5 let a žádný problém nebyl.
@jasminek2012 to, už je snad nějaký přežitek, že 2 děti císařem a konec. Mám 3 děti císařem a nikdo se nad tím nepozastavil. Druhý císař byl po roce od prvního a třetí 2,5 roku od druhého.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Mám tři děti císařem . 10, 8 a 1 rok. Vše bylo v pořádku. Jen já už potřetí nezkoušela rodit normálně. Ale asi by mě nechali...