Metoda podle L.Mojžíšové. Jaké jsou Vaše zkušenosti?

31. led 2020

Milé holky,
Nedávno jsem mluvila se známou, která mi říkala o svém těhotenství, a zmínila se, že se jim zadařilo díky cvičení podle Mojžíšové. Slyšela jsem o tom prvně, ale na podrobnosti jsem se jí ptát nechtěla, nikdo neví , že se snažíme, zatím teda neúspěšně, již 6tý měsíc. Vygooglila jsem si tedy info a přečetla pár starších diskuzí, ale moc mě to neuspokojilo. Zakládám tedy novou diskuzi, a byla bych moc ráda, kdyby se některá podělila o svou vlastní zkušenost, ať už pozitivní či negativní, (zajímá mě například, zda jste cvičily doma, nebo si zaplatily hodiny u fyzioterapeuta...).

Děkuji všem za reakce. ❤️

kocila
31. led 2020

Absolvovala jsem u fyzioterapeutky,kdy mi doporuceni napsal gynekolog (nic jsem neplatila)...
Chodila jsem 4mesice a cvicila jsem denne doma (absolvovala jsem ruzne mobilizace vcetne kostrce)...navstevy se ridily podle cyklu,takze jsem se musela prizpusobit..
Cele cviceni je casove narocne,ale zvladne kazdy,chce si fakt denne najit 1hodinu (cvicila jsem rano od 5-6 a pak do prace),6 mesicu v kuse..
Mne to nepomohlo,jelikoz se potvrdila diagnoza,ktera se musi resit pres CAR (ackoliv mam jedno dite prirozene temer hned)...
Vim,ze tato metoda pomaha,takze pokud se nedari,neni co zkazit a vyzkousej..

autor
31. led 2020

@kocila Děkuji za reakci. Chci se zeptat, nevíš náhodou, jak to funguje? Zdali mi má gynekoložka může vypsat doručení už nyní, nebo zda se vše řeší až např. po roce snažení? 🤔

kocila
31. led 2020

Ja to mela po roce snazeni a napsal vez problemu,zkus se zeptat

gbp
31. led 2020

Ja jsem chodila k fyzioterapeutce, ukazala mi ruzne cviky, delala i mobilizaci kostrce. Primo mojzisovou mi nedoporucovala, protoze je to trochu zastarale a musi se tomu venovat opravdu hodne casu a do zblbnuti to opakovat. Doporucila mi jogove pozice a cviky a ja jsem pak objevila kurz hormonalni jogy a tu cvicila kazdy den moc me to bavilo a myslim, ze melo i zadany efekt 😁

lv
31. led 2020

V 19 jsem měla operaci srustu na vajecnicich, cele břišní dutine, v ramci zachování plodnosti jsem jela do lázní, kde se mnou cvicili, par cviků mne naucili, já je doma cvicila, nekolik mesicu, ne denne, postupne cim dal min, nejak na to v 19 nebyl cas a tehotnet jsem rozhodně nechtela (predpoklad byl, ze mi to pujde hodne zle, prakticky pouze v car). No a ve 30 muz sundal trenky a já byla tehotna hned 1.cyklus, s druhou dcerou 2. cyklus.

fyii
31. led 2020

ahoj tak ja diky Mojzisovce mam dve deti. poslal mr tam doktor z CAR, ktere bylo x krat k nicemu. Platila jsem tedy 600 Kc, delala mi mobilizaci kostrce, dala 3 cviky, dalsi mesic mi "uvolnovala zebra a cosi dalsiho) a dala dalsi 4 cviky. no a dal uz jsem se nedostala pac jsem byla tehotna. Cviceni velmi nenarocne max 15-20 min denne. Celkem tech cviku je 9. Po druhe jsem otehotnela uz po mobilizaci kostrce. Tohle byla posledni sance a nejmin narocny, nejlevnejsi sa klaplo to.. Po trech letech cekani PCO, 2 ZT, 7 IVF transferu...zkus to, s nazory nize se fakt neztotoznuji, mych nekolik kamaradek po Mojzisovce do 6 mesicu otehotnelo, pokud tedy nebyl nejaky zavazny zdravotni duvod, ze to prirozene nejde.

malenka3
1. únor 2020

Já mám díky tomu doma dvě dcery.
Dlouho nám nešlo otěhotnět a nebyl zjevný důvod. Absolvovali jsme kde co, Mojžíšová byla pro mě poslední možnost před IVF. Snažila jsem se cvičit podle internetu, ale když to k ničemu nevedlo, zaplatila jsem si kurz. Tam mě naučili správně cvičit, správné dýchání u toho je klíč a to se z netu nedá okoukat. Pak mě poslali na fyzio. Tam mě lékařka kompletně vyšetřila a řekla, že cvičením musím uvolnit svaly pánevního dna, že jsem totálně v křeči, takže se tam do té dělohy zárodek neuchytí. Mobilizaci páteře přes konečník shledala jako nutnou, až posílím svalstvo (nemá prý smysl to dělat na začátku, když svaly nedrží, protože se to vrátí zpět a musí se to opakovat). 3 měsíce jsem intenzivně cvičila opravdu 70 minut denně všechny ty cviky. V květnu pak byla na mobilizaci s tím, že v červenci jdeme na IVF. No, už jsem tam nedošla, 14 dní po mobilizaci jsem otěhotněla. Největší voser bylo to cvičení, chce to si najít čas.

U druhého dítěte jsem začala už cvičit sama a jenom se objednala znovu na fyzio. Tam mi jiná fyzioterapeutka řekla, že už není nutné cvičit Mojžíšovou tolik, tolik cviků a opakování, že to je zastaralé. Že stačí správně cvičit 20 minut denně. Měla jsem pár cvičení, cvičila 2 měsíce, pak mobilizace kostrče přes konečník. A za čtvrt roku jsem opět otěhotněla.

Takže já na ni opravdu nedám dopustit. Asi není pro každého, ale já vím, že u mě vlivem stresu je svalový korzet v křeči (byl), to cvičení ho uvolnilo a uklidnilo. Věřím tomu, že ta mobilizace, tedy to odblokování, byla klíčem. Ale bez cvičení, které ty svaly zpevní, aby to odblokování vydrželo, by to nebylo efektivní.

katule1990
1. únor 2020

Ahoj, taky jsem cvičila Mojžíšovou. Žádanku mi dal rehabilitační doktor (domluvila jsem se s fyzioterapeutkou a ta mi řekla, že kvůli žádance musím sem). Nic jsem neplatila, chodila jsem na mobilizace mnohokrát (i kostrče), řídilo se to dle cyklu. Každý den jsem doma cvičila, zabralo to asi 20 minut denně. Celé to trvalo cca 4 měsíce, bohužel mi to ale vůbec nepomohlo, ani na velmi bolestivou menses. Teď podstupujeme IVF. Ale vím, že je mnoho žen, kterým to opravdu pomohlo, tak proč to nezkusit.

nina004
2. únor 2020

Ahoj, podľa mňa je Mojžišová už zastarala metóda. Určite má dobré trebárs mobilizičky rebier,ale čo sa týka cvičenia viac by som odporúčala hormonálnu jógu. Podľa môjho názoru sa detičky u Mojžíšovej podarili hlavne preto,že cvičením sa podarilo odbúrať myslenie na otehotnenie. Ale každá fyzio ti povie inak. Pri tejto metóde sme aj my rozdelení na dve tábory :D

elinkav
2. únor 2020

Ahoj, já nic necvičila, ale pila jsem měsíc čaj podle L. Mojžíšové na střídačku s Čajem dle báby Radnické a povedlo se 😉 Po 2 měsících to těhotenství sice nedopadlo, ale nevzdáváme to. Začala jsem čaje pít zas, věřím, že pomáhají 🙂