Zdravim, chci se jen ujistit ze neblouznim... vypada to podle trstu ze u me dnes probehla ovulace?
Mam po operaci velke cysty, ted se mk tvori dalsi do toho cerstve diagnostikovane PCOS kdy jsem MS nemela temer vubec.
Doktorka mi predepsala Metformin po kterem jsem asi do 5tydnu dostala menstruaci, a ted po dalsich dviu tydnech tohle na testech.
Bral nekdo Metformin a otehotnel treba hned v prvnim cyklu po nem?
Je to ma druha zachycena ovulace v zivote (snazime se se 2roky) tak jsem nadsena 😊
@paja285 ano,prostřední dva testy jsou krasne pozitivni👍držím palce, ať se podari
@zlaticko22 moc dekuji, taky doufam 🤞 uz jsem se nacekala dost 😊😫
Opravdu metformin? Lék na cukrovku?
@berushe14 prvni tyden byl narocny, bolesti hlavy, bricha, prujmy. Uz jsem to chtela vzdat, ale pak se to tak nejak ustalilo, telo si asi zvyklo a ted mi to nedela vubec nic. Ale pomohlo hodne dostala jsem MS po vice nez pul roce bez, a rovnou mam I ovu, cemuz doted nemuzu uverit. Ted jeste kdyby se zadarilo 🤞🤞🤞🤞
Brala jsem ho dlouhodobě z žádného cyklu bylo najednou cyklus kolem 45 dní , což jsem v životě neměla. Teď jsem (popravdě zcela nečekaně) krátce těhotná právě díky metforminu.
První týden užívání průjmy bývají běžné, čistí to střeva. Jak už není co čistit, je klid. Když si to nevezmeš na lačno, špatně ti nikdy nebude.
PS: když mi letos vyměnili gynekoložku, tak na utz říkala, že žádné pcos nevidí, že sama čumí co ten metformin umí (sama to asi moc neznala nebo spíše neuznávala)
@uzivatelkapetra pcos metforminem nezmizí, otěhotnět samozrejme muzes, ale nezmizí 🙂
@kkacca samozřejmě že hormonální nerovnováha nezmizí, ale po dobu užívání jakoby nebyla a i na těch vaječnících to šlo poznat, žádné cysty, nic. Žádné samovolné přibírání.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahojky, metformin mi nepomohl ani v kombinaci a dalšími leky, ale drzim palce ať se zadari 🙂