Menstruace opožděná a ovulační test. Co si myslíte?

katerinacernaa
17. zář 2021

Zdravím , chtěla bych se zeptat jestli už se to někomu taky stalo , menstruace meska 8. Den a jsem 43dc . Doma jsem měla jen ovulacni tak jsem to zkusila protože mám už týden bolesti a vysel mi takto viz. Fotka . Dekuju za případné odpovědi 🙂🙂

bigbig
17. zář 2021

@katerinacernaa Ten ovulační test není pozitivní, ta testovací čárka je slabší než kontrolní.
Takže vůbec o ničem nevypovídá. Udělej těhotenskej a budeš vědět.

tasimia
17. zář 2021

@katerinacernaa já prostě nechápu, co máte všichni s těmi ovulačními testy, misto aby jste si udělaly normální.

zrzeckas
17. zář 2021

@tasimia ja ho delala, protoze sem o tom cetla tak me to zajimalo 😃 ale.... Po ovulaci jsem mela ovu test sneho bily a mela jsem chvilinku spineni, coz jsem si rekla, ze by mohlo byt inplantacni. Ale carka vybehla okamzite a silnejsi nez kontrolni, zkusila jsem i mamatest, zaroven s tim a ze stejne moci, a tam naznak neceho, tak jsem cekala, co bude nebot to bylo pred meskanim ms 😃 ale nebrala jsem to jako jee jsem tehotna....

@katerinacernaa jak tu uz padlo, druha je slabsi, takze u ovu to pozitivni neni. Pokud nezkusis i tehotensky, nic nezjistis, druhou carku na ovu muzes mit az do ms, jak moc silnou nevim, ja mela krasnou carku az do ms... Pokud ti ms meska 8. Den, tak tehu test je jasna volba.... Ale chapu te, zkus vydrzet, nez koupis tehu test 🙂

katerinacernaa
autor
17. zář 2021

@tasimia nedělala jsem ho za účelem zjistit jestli jsem těhotná paneboze 🙏 ale zjistit jestli to není posunuta ovulace protože mě bolí břicho už delší dobu . Pak samozřejmě když se potvrdilo podle toho co píšete , ze není , udělám test jiný . Proto se ptám , dekuji všem 😉

tasimia
17. zář 2021

@zrzeckas ja si dělala Ovu test v devátém měsíci těhotenství, no slaba čárka 😂. Co nepochopím, je dělání ovulačního testu místo těhotenského.

vaseli16
17. zář 2021

@katerinacernaa hele a mě třeba ovulační ukázal těhotenství, takže třeba já bych těhotenský test zkusila🙂

tasimia
17. zář 2021

@vaseli16 ovulační test měří úplně jiný hormon.. některé zde i třeba já, mají na něm slabší čárku nebo tak po celý cyklus..ale no budiž 😉. Jinak jasný, nevidím důvod pro který nezkusit těhotenský 🙂).

zrzeckas
17. zář 2021

@tasimia zajimave 😃 ono to jaksa klesa aj behem tehu 🤔 nejak na půlku myslim

pajushka1
17. zář 2021

@katerinacernaa mě ovulační test ukázal těhotenství (neměla jsem doma těhotenský a byla jsem nedočkavá) 🙈 teď už jsem v 11tt a vše vypadá v pořádku 😊

zrzeckas
17. zář 2021

@pajushka1 me taky (ale delano ze srandy), uz me to tu skoro 2,5roku beha.... Ale jak u me tak u jinych, co jsem cetla tak carka byla minimalne stejne silna nebo silnejsi... Toto me prave prijde jako slabe na to aby to bylo tehu, ale kdyz uz ms meska, tak nevim jak to je, dalala jsem to před Ms a na tehu testu duch nebo pomali ani ne to..... Takze tady bych radeji pockala, co bude na tehu testu, protoze druha carka na ovu muze byt az do MS :/

pajushka1
17. zář 2021

@zrzeckas já ji měla takto. A další den těhotenský test ukázal ducha ,slabého ale viditelného. Jasně, ovulační test není určený k prukazkosti těhotenství, ale mě ji ukázal 😀

pajushka1
17. zář 2021

@zrzeckas měla jsem 1 den do MS.

zrzeckas
17. zář 2021

@pajushka1 to ja jich mela vic teda 🤔 treba ovu test slabne jak sili tehu test 😃.... 🤔 To uz by sla snad udelat i studie 😃

vaseli16
17. zář 2021

@tasimia já moc dobře vím že ovulační test měří hladinu LH hormonu🙂ale LH hormon a HCG hormon jsou si hodně podobný, tudíž ovulační test zachytí i těhotenství.Nekomu se LH hladina zvedne ovšem i před MS tudíž to nelze brát jako ukazatel, že je žena těhotná. I já měla slabší čárku po dobu celého cyklu,krom ovulace.To byl test vždy jasne pozitivní.Silnejsi než během cyklu byl i v době před MS,kdy jsem byla těhotná.Jinak bych to sem nepsala 🙂 sdílela jsem mou zkušenost. Také záleží zda je potvrzená ovulace.

pajushka1
17. zář 2021

@zrzeckas to si taky myslím!kam to nadhodit? Aby udělali studie?😀

zrzeckas
17. zář 2021

@pajushka1 to netuším 😃 jestli treba doktorovi, nekteri maji nejake studie ne? 🤔

sudylichozrout
17. zář 2021

@tasimia hCG a LH jsou ze stejne skupiny hormonu. Ovulacni test na hCG reaguje, tehotensky na LH ne.
@katerinacernaa Ovulacni test, ktery diagnostikuje tehotenstvi (vetsinou od 9. dne po oplodneni) vypada extremne pozitivne. Toto neni pozitivni OT.

tasimia
17. zář 2021

@sudylichozrout děkuji ;)