Menstruace nepřichází, test negativní

katkapavlik
8. pro 2017

Ahoj chtěla bych vás poprosit o radu už 3 týdny mám zpoždění těhotenský test negativní už si nevím rady děkuji

lv
8. pro 2017

Bez na krev, jako samoplatce

zutinka
8. pro 2017

Zajdi k dr.

katkapavlik
autor
8. pro 2017

no určitě se v po hned objednám a nemáte někdo zkušenosti co to může být v říjnu sem vysadila antikoncepci brala jsem cca 5 let

jaanicce
8. pro 2017

@katkapavlik Může to být cokoliv od těhotenství pro hormonální změny po vysazení..

snazilkakamilka24
8. pro 2017

Stalo se mi to, cekala jsem 55dni, testovala a nic..a pak sla k dr... byla to cysta, ktera sama praskla.. dostala jsem injekci a cca za 5dni jsem to dostala. Tak uvidis 🙂

snazilkakamilka24
8. pro 2017

Kazdopadne k dr si fakt dojdi...

mifisa
8. pro 2017

Muze to byt tim vysazenim. Nektere zeny po vysazeni takto reaguji. Pred pouzivanim antikoncepce jsi mela pravidelnou ms?

caseopea
9. pro 2017

@katkapavlik Může to způsobit vysazení té antikoncepce, tělo se bude čistit a teď budeš mít opravdovou menstruaci a ne vyvolávanou antikoncepcí. Můžeš mít díky tomu vysazení rozhozený cyklus. Mě po vysazení trvalo asi tři měsíce než se mi to ustálilo a měla jsem to pravidelně.

cinam
9. pro 2017

Po vysazení HA nemusí cyklus najet hned jak hodinky, nemluvila bych tady o zpoždění. Já MS dostala až tři měsíce po vysazení a pak teprve se to začalo pomalu urovnavat.

katkapavlik
autor
9. pro 2017

Ano při HA pravidelný cyklus cca 5 let. Dnes ráno jsem si zkusila udělat po týdnu znova těhotenský test a objevila se tam hodně slabá druhá čárka. uvidíme v pondělí. Všem vám děkuji za rady a zkušenosti.

mifisa
9. pro 2017

@katkapavlik Pri HA je ms pravidelna, protoze to je to umela ms. Ja myslela pred temi 5 lety, nez jsi zacala uzivat ha. 😉 Telo se ti muze vycistit hned, nebo to muze trvat i dele, je to individualni. Pokud se Ti objevil duch (slaby prouzek), nemusi to znamenat, ze jsi tehotna, jen ze je v Tobe oplodnene vajicko, ktere se teprve musi uchytit. Zkus za 3 dny test znova, pokud bude carka silnejsi tak nejspis se povedlo. Ale jiste Ti to potvrdi az lekar, ale nechod prilis brzy, pokud mas slaby prouzek, pockej aspon tyden, jinak na ultrazvuku nemusi mimco videt.

jaanicce
9. pro 2017

@katkapavlik ja otehotnela pres antikoncepci a pozitivni test jsem mela az v 9tt, pred tim byly snehobile..

katkapavlik
autor
9. pro 2017

Před HA menstruace pravidelna nebyla snad nikdy co jsi pamatuji. Slabá čarka tam byla ale opravdu jen patrně určitě zkusím v příštím týdnu znova. Pak uvidíme jak to dopadne děkuji

snazilkakamilka24
9. pro 2017

@mifisa ja jsem si myslela, ze HCG se začíná produkovat když uz je vajicko uhnizdeny...

mifisa
9. pro 2017

@katkapavlik V tom pripade po vysazeni budes mit ms opet nepravidelnou. S ohledem na to, bude nepravidelna i ovulace. Dle toho co pises, to vypada, ze ovulace probehla pozdeji a ted se ceka, zda se vajicko uhnizni nebo ne.

mifisa
17. led 2018

@snazilkakamilka24 hcg se produkuje i kdyz jeste neni uchycene, ale je velmi nizke, avsak dostacujici aby na testu se objevil duch

snazilkakamilka24
29. led 2018

@mifisa Ve chvíli, kdy se oplodněné vajíčko zahnízdí do zbytnělé děložní sliznice, začínají první buňky, které tvoří základ placenty, uvolňovat do krevního oběhu chemické látky a hormony. Ty zabrání příchodu další menstruace. Jde hlavně o humánní choriový gonadotropin (hCG), který jako jeden z prvních ukazatelů prokáže, zda je žena těhotná.
Také těhotenské testy jsou založeny na přítomnosti tohoto hormonu, který se v době, kdy je již vajíčko bezpečně uhnízděno v děloze, objeví i v moči. Doba zahnízdění bývá u žen různá, většinou nastává až kolem data očekávané menstruace. Proto nemá cenu dělat si tento test dříve a už vůbec ne, několik dní po souloži. I ty nejcitlivější testy jsou schopny zachytit hCG až v koncentraci od 10mIU/ml, většina z nich pak až od 20 mIU/ml.

mifisa
29. led 2018

@snazilkakamilka24 To sice ano, ale někdy není uchyceno dobře a ačkoli se již začíná tvořit HCG (ačkoli začala se částečně tvořit placenta), stále je velká pravděpodobnost, že to prostě nevyjde a vajíčko se může odtrhnout a MS je na cestě.