Menstruace, dlouho a silná. Je to problém?

safulik
8. lis 2023

Zdravím holky,

mám možná trochu blbý dotaz. Před rokem jsem vysadila antikoncepci, než se tělo srovná tak to trvá. Za ten celý rok bylo krvácení slabé, trvalo třeba jen pár dní pak dlouho nepřišlo, nebo jsem jen špinila atd. Prostě hrůza. Teď ale poslední 3 měsíce nastala úprava. Chodí pravidelně, a poslední menstruace trvají zhruba těch 8 dní. Nyní jsme se začali snažit o miminko. Začala jsem užívat pyridoxin a od dnešního dne ještě homeoplus (železo, kyselina listová, vitambín C) + po ovulaci bych chtěla přidat drmek. A chci se jen zeptat není to nějaký problém když je menstruace tak dlouho a silnější?

lencaa11
8. lis 2023

@safulik záleží jak dlouhé máte cykli 8 dní je už delší Ms ale jsou ženy které to tak mají normálně

safulik
autor
8. lis 2023

@lencaa11 no vychází mi většinou cyklus tak 30-31 dní

palja
8. lis 2023

@safulik já jsem vždycky měla MS 9-12 dní, z toho 7 dní velmi silnou. Cykly mám 34 dní. Nikdy v tom problém nebyl. Máme 2 dcery.

safulik
autor
8. lis 2023

@palja a nikdy jste to neřešila s lékařem? Takže myslíte že délka menstruace 8 dní a celková délka cyklu těch 30 dní je přiměřená?

palja
8. lis 2023

@safulik řešila a nic na to neříkala, ovulace normálně probíhala, sliznice k zahnizdeni byla dostatečně vysoká. Plod jsem vždy donosila až do konce těhotenství.