Menstruace a otěhotnění po laparoskopii. Kdy přišla? Kdy jste otěhotněly?

piggy123
15. čer 2020

Ahoj vespolek.

Mám krátký dotaz - kdy vám přišla menstruace po laparoskopii a jaká byla (zpoždění, normální, silná, slabá....) ? A kdy se vám podařilo otěhotnět?

Já byla na laparoskopii před dvěmi týdny, kde mi odstranili spoustu endometriózy a slepé střevo. Děkuji za vaše zkušenosti.

denissima
15. čer 2020

@piggy123 Já jsem měla docela dost zpoždění a pak byl průbeh klasický, stejně silná, jako vždycky. Otěhotnět se mi od té doby ještě nepodařilo a je to už skoro rok od laparoskopie (měla jsem srusty + endometrialni cystu). Tak přeju, at to u tebe dopadne líp 😊

jasmina1992
15. čer 2020

@piggy123 Já měla revizi a druhý den laparku mimodeložní těhotenství, ms dorazila za 32 dní a otěhotnět jse mi podařilo po 3 měsících ale nastal potrat.

klarka36
15. čer 2020

@piggy123 Já měla laparoskopii na začátku března kvůli mimodeložnimu těhotenství, MS přišla za 27dni a otehotnela jsem hned po ní. Teď nervózně vyhlizim I.screening, jestli je vše O.K.

klokanka31
15. čer 2020

@piggy123 Já měla v říjnu laparku po mimoděložním (odstranění vejcovodu). MS asi za měsíc, v červenci potrat, a v srpnu otěhotnění s krásným koncem-mám krásnou holčičku.

piggy123
autor
16. čer 2020

@denissima já měla také endometriální cystu na vaječníku a ještě spoustu endometriózy všude možně. To mě mrzí, že se vám ještě nezadařilo 😔 Co radí doktor? Nenavrhl nějaké metody umělého oplodnění? 👀 Mě už v nemocnici po operaci navrhli jako další krok IUI, až budu fit.

@jasmina1992
@klarka36
@klokanka31
Neuvěřitelné, jak často ženy potkává mimoděložní těhotenství. Je mi to moc líto a v případě, kdy odeberou i vejcovod, mě to mrzí dvakrát tolik 😔😔😔 Já ale věřím ve šťastné konce 😊 Určitě se na všechny postupně usměje štěstí - na někoho dříve, na někoho později 🤞🍀

denissima
16. čer 2020

@piggy123 Chodím pořád jen ke své gynekolozce, na poslední návštěvě už mi doporučila CAR. Já ale umělé oplodnění ani IUI nechci, takže tím pro nás asi snažení o druhé dítě končí a budeme se muset spokojit jen s jedním.

klokanka31
16. čer 2020

@piggy123 Určitě se každá dočká, tak jako já, i když jsem ztrácela naději...

klokanka31
16. čer 2020

@denissima Nikdy neříkej nikdy 😉 jak už jsem několikrát psala, na mimčo jsem čekala spoustu let, jedla jsem hormony na srovnání cyklu a na ovulaci. A nic. Doktorka mě chystala na to, že když mi menstruace vynechává i několik měsíců, tak prostě nemám šanci na otěhotnění normální cestou. Ale já umělé oplodnění odmítala, že buď nám Bůh miminko dopřeje, nebo ne... Pak se stal zázrak, já otěhotněla ale mimoděložně, doktorka mě zas chystala na to, že bez menstruace a s jedním vejcovodem neotěhotním. A ono jo, a dvakrát během 3 měsíců 😊

piggy123
autor
22. čer 2020

@denissima
@klokanka31
Já taky IVF nechci, ale proti IUI nic nenamítám. Když se nám nezadaří přirozeně a nebo pomocí IUI, tak nám bohužel není souzeno mít děti... A nebo potom jako poslední možnost adopce, i když nevím, jestli bych to citově zvládla.

Jinak menstruace po zákroku stále nepřichází. Dneska už 40.DC (a 20 dní od operace) 😕

klokanka31
22. čer 2020

@piggy123 Hlavně nemyslet na otěhotnění 😉 já vždy otěhotněla až když jsem si řekla že na to kašlu, a začla si plánovat že si prožiju život podle svého. A mám dnes vedle sebe krásnou princeznu 😊

piggy123
autor
26. čer 2020

Menstruaci jsem dostala den po tom, co jsem tu psala 😂 Takže v úterý. Takže cyklus trval 40 dní. BEZBOLESTNÁ menstruace 🤗 konečně poprvé v životě!!! Druhý a třetí den velice silné krvácení, ale bez bolestí 🤘Yeh!

I kdyby se nám nepodařilo otěhotnět, operace se vyplatila, protože mě poprvé v životě nebolí menstruace a můžu normálně fungovat. Otěhotnění by byl teď už jen bonus navíc. Tak uvidíme, co přinesou další (plodné) dny 😎