Menstruace a otěhotnění. Co dělat?

chlapecektehu
5. bře 2023

Ahojte, jsem již 14 měsíců po porodu syna. Nyní jsme se s přítelem dohodli že se chceme snažit o druhý mimčo. Problém je ale s mojí menstruací, už mi 3x úplně vynechala. Podle mojí gynekoložky je vše v pořádku a dole nemám podle ultrazvuku žádný problém.
Poslední menstruace byla od 30.1-4.2 po vyvolávací injekci. Vzhledem k tomu že cykly mám různě dlouhé a to až 36 DC tak ani nevím kdy menstruaci očekávat.
A jestli se nedostaví tak mám jít zase na injekci?
Čím popřípadě srovnat cyklus? A jaké vitamíny bych mohla užívat abych napomohla otěhotnění?.
Ovulační testy jsem si dělala a vycházeli mi pozitivní 24.2-.25.2
Nyní jsou těhotenské testy negativní ( jsem 11dpo)
By
Děkuji za odpověď

chlapecektehu
autor
5. bře 2023

@lencaa11 dobře děkuji podívám se ☺️

bejuna29
5. bře 2023

Pokud byla ovulace dle testu cca 26.2.-27.2. Tak LF muze být max 16 dní... tzn tak nějak kolem 14.3. by se asi dala MS očekávat.

bejuna29
5. bře 2023

Pokud jsi měla pozitivní ovulacni testy 24-25.2. dá se spíš předpokládat ovulace 26.-27.2. Pak bys byla i jen 8DPO

chlapecektehu
autor
5. bře 2023

@bejuna29 vidíš to mi vlastně nedošlo že to bylo později 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ furt jsem to počítala od toho 24.2 🤷🏻‍♀️
To by dávalo smysl proč bych měla i ty testy negativní 🤔

pepickovapavlinka
5. bře 2023

Mě po 3 letech snažení k otěhotnění pomohl Inofolic

chlapecektehu
autor
5. bře 2023

@pepickovapavlinka a to jsou prášky nebo něco do vody?

pepickovapavlinka
5. bře 2023

@chlapecektehu jsou to sáčky s práškem

chlapecektehu
autor
5. bře 2023

@pepickovapavlinka
@lencaa11 děkuji a upravilo vám to i tu menstruaci nebo tu jste měla pravidelnou?

pepickovapavlinka
5. bře 2023

@chlapecektehu mě to pomohlo i s MS (ale byla jsem po laparoskopii)

chlapecektehu
autor
5. bře 2023

@pepickovapavlinka a po jak dlouhé době se zadařilo od té doby co jste to začala užívat?

pepickovapavlinka
5. bře 2023

@chlapecektehu Za 2 měsíce

pepickovapavlinka
5. bře 2023

@chlapecektehu za 2 měsíce

chlapecektehu
autor
5. bře 2023

@pepickovapavlinka ty jo, to byla celkem rychlost😮 a ještě přemýšlím jestli neřeknu doktorce o ten utrogestan🤔

lencaa11
5. bře 2023

@chlapecektehu než léky tak ultrazvuk nestačí nechat si vzít krev ,moc atd ...ale zas bych asi nejdříve šla cestou zatím vytaminy ,ženský čaj atd....možná štítnou žlázu jeďte nechat udělat

chlapecektehu
autor
5. bře 2023

@lencaa11 krev mi brali nedávno a v pořádku. A o štítné žláze si myslím že není zrovna můj případ, nikdo to nikdy v naší rodině neměl, byla by velká náhoda že bych to měla zrovna já. Jediný s čím mám akorát poslední dobou problém jsou kvasinky 🤔 a že by to mělo vliv takhle na menstruaci nevím 🤷🏻‍♀️
A vitamíny určitě brát budu a když to nezabere budu řešit dál
U prvního těhu jsme se snažili 4 měsíce bez vitamínů a hlídání si ovulace, bohužel to skončilo revizí v 7tt
A druhýho těhotenství se zadařilo hned na poprvé a brala jsem jenom femibion

lencaa11
5. bře 2023

@chlapecektehu ono je to hodně o hormonech jste přes rok po porodu a někdy i ta štítná žláza dělá své a nemusíte o ní vědět a ani zda to má někdo v rodině to nemusí mít souvislost ...vůbec jako další věci kolem třeba je to jen že tělo se dává ještě hormonálně dohromady ...chce to čas ještě no ...

chlapecektehu
autor
5. bře 2023

@lencaa11 je mi to jasný, ale tu štítnou žlázu bych dala asi jak poslední variantu.
Znám pár ženských co je plus mínus stejně po porodu jako já a taky jim menstruaci stále vynechává, ale já bych právě potřebovala aby se mi srovnala a hlavně se vždy dostavila 😏 proto se ptám jaký vitamíny atd by mi to pomohli navrátit zpět.

pepickovapavlinka
6. bře 2023

@chlapecektehu utroš je k ničemu ten vám na otěhotnění nepomůže

alpakovo
6. bře 2023

@chlapecektehu za mě takový trošku důležitý detail. Kojíte ještě? Pokud ano, může být menstruace rozhozená

chlapecektehu
autor
6. bře 2023

@alpakovo nekojím 🤷🏻‍♀️
No myslím si že kdyby to viděla moje doktorka jako důležitý tak mi to asi navrhne ne?

nellinka123
6. bře 2023

Na srovnání cyklu je dobrý Gynex. Já brala Drmek, je dobrý na ovulaci.
Rozhozený cyklus udělají hormony a pokud se delší dobu nedaří, dělá se horm.profil, kde jsou vidět i nějaké výsledky ze štítné žlázy, takže bych nejdřív udělala toto. Krev na horm.profil se nabírá 2-5 den MS.

chlapecektehu
autor
6. bře 2023

@nellinka123 no ale my se snažíme teď první měsíc 🤷🏻‍♀️ a další věc je to že jsem se sice ptala na vitamíny pro podporu na otěhotnění ale neřekla jsem že se nám nedaří nebo nedařilo 😮
A s tou menstruací jsem to myslela že je po tom porodu prostě nepravidelná jednou ji dostanu po druhé ne tak jsem chtěla vědět jestli neexistují nějaký vitamíny neboj čaje které fakt zabírají aby mi to tu pravidelnost vrátilo zpět.

chlapecektehu
autor
6. bře 2023

@pepickovapavlinka ten utrogestan jsem nemyslela na otěhotnění ale na menstruaci. Někteří doktorky nebo doktoři to dávají na menstruaci

nellinka123
6. bře 2023

@chlapecektehu jasný, já to psala informativně u toho horm.profilu. Protože pokud to je více, než pár dnů, tak vitamíny moc nepomohou.
Jak jsem psala, na rozhozenou MS je dobrý Gynex, jsou to bylinné kapky. Kamarádce na rozházenou MS fakt pomohly, k otěhotnění bohužel nikoliv. Čaje jsou také, já pila od Juklu čaj dle dr. Mojžíšové, je jich více.
Jako 36 dní není až tolik, kamarádka měla i kolem 50-60 dní. Důležité je, aby hlavně probíhala ovulace, a to se kolikrát dle MS takto ani nepozná. Já mám třeba MS jako hodinky, snad na hodinu přesně už od 6N a i tak jsem loni měla 3 cykly bez ovulace (zjišťováno ultrazvukem, takže úplně nejpřesněji).
Vitamíny nic nezkazíš a třeba se brzy zadaří 😉

chlapecektehu
autor
6. bře 2023

@nellinka123 to mi je jasné že kdybych měla třeba 20 dnů zpoždění a opakovaně že vitamíny to asi spravit nepůjde. Proto jsem teď naposledy byla na vyvolávací injekci.
Gynex jsem užívala když jsem chtěla otěhotnět po druhé ale tam nebyl problém s tím že by mi nedocházela menstruace. Jeden cyklus jsem nechala být bez snažení a u toho druhého už jsme se snažili a to se zadařilo hned tak že jsem menstruaci vůbec neřešila.
A jestli by mi ten gynex pomohl těžko říct, spíš mě přišlo že mě to třeba tlumilo menstruační bolest.
Tak já si dělám ovulační testy tak jako před tím a vyšel mi pozitivní tak nevím 🤔
Každopádně jestli se mi třeba nedostaví do 20.3 tak jdu na gyndu

pepickovapavlinka
6. bře 2023

@chlapecektehu utrogestan je ale proti krvácení ne na to aby vyvolal menzes

chlapecektehu
autor
6. bře 2023

@pepickovapavlinka zajímavé, já slyšela něco jiného

bartk
6. bře 2023

Já jsem brala macu a pila kontryhel a za dva měsíce bylo vymalováno