Máme s mužem krevní skupinu A-, bude 2. dítě postižené?

lucijenkaa
25. pro 2015

Dobry den,mam dozaz,ja,manzel i dcerka mame stejnou krevni skupinu A rh negativni ,budeme mit druhe dite postizene?jake je riziko?setkaly ste se stim nejaka presne stouto situaci a jak to u druheho mimi dopadlo? Dekuji noc za odpovedi

klara.t
25. pro 2015

@lucijenkaa nebude postižené, myslím, že problém by byl, kdyby jeden z vás byl Rh pozitivní. Ale pokud jste oba negativní tak je to myslím v pořádku.

lucijenkaa
autor
25. pro 2015

@klara.t dekuji no prvni dcerka je v naprostym poradku ale tchyne rikala ze az bude nekdy druhe tak riziko je velky

andelka
25. pro 2015

A kde se to psalo že riziko postižení je podle krevní skupiny?
U nás byla nekompatibilita RH faktorů, ale i to se dá řešit velmi dobře. Jinak neznám předpoklad,který by cokoliv odvozoval jen z rozdílných krevních skupin. Tchýně zbytečně stresuje.

lucijenkaa
autor
25. pro 2015

Takze kdyz ja dcerka i manzel mame A rh negativ tak se nemusim bat?

ppejskova
26. pro 2015

Bože, tchyně je asi velice inteligentní žena, zaprvé problém krevní skupiny není riziko postižení ale to,že tělo může dítě odmítat tudíž proti němu tvoří protilátky toť za A,a za B pokud má někdo problém tak určitě ne někdo, kdo má stejný rh faktor ale naopak jako já a můj muž, tedy já jsem negativní on pozitivní, dítě nejspíš po něm a dneska už to nikdo nenechá zajít tak daleko prostě pokud je gynekolog normální dostaneš injekci mezi 21-28tt a pak po porodu a problém vyřešen... Tyhle povídačky jedna paní povídala v době kdy dohledat info trvá asi tak 10minut mě fascinují...

melanitta
26. pro 2015

@lucijenkaa ne, stejná krevní skupina ani stejný rh faktor nezvyšují riziko postižení

andelka
26. pro 2015

@lucijenkaa a čeho jako? Spousta lidí neví jakou má skupinu,natož aby to před snažením zjišťovali. Sledují se úplně jiné věci než ks. Navíc pro zdravotníky je otec neznámý,takže zjišťují jen RH matky,ta je jistá. Pokud máte oba rh- tak nemusis řešit vůbec nic. Obě moje děti mají úplně stejnou ks i RH jako já. Otcovy jsem převálcovala 😅
Když tak se zeptej doktora, ale tchýně je fakt padla na hlavu,stresovat vás takhle dopředu. Nechápu zes jí uvěřila.

andelka
26. pro 2015

Přečti si něco o RH faktorech,třeba tady ve wiki. A pošli tchyni někam. Naopak to že máte oba rh- je výjimečné a super a nemusíte řešit vůbec nic,mimi bude mít RH taky -. Tudíž si tělo protilátky dělat nebude a tehu i mimi budou v pořádku.

lucijenkaa
autor
26. pro 2015

Dekuji vsem za Vase odpovedi moc jste me uklidnily 🙂 no ono to bylo takle,sedime,povidame si a ja rekla,ze mame vsichni 3 krevni skupinu a tim to zaclo

andelka
26. pro 2015

Já jsem byla vyplasena jak jsem se u dr dověděla že mám rh-, asi tak 30 minut než jsem doma zasedla k netu. Tchýně ( nejen ty teda) občas něco blbe pochopí,něco si přidají a pak akorát nasadí brouky do hlavy.

lucijenkaa
autor
26. pro 2015

@andelka no ja si po pravde taky myslela ze je vtom problem ale na gynekologii by mi neco rekly urcite a tchyne tvrdi ze prave prvni je zdrave ale druhe se rodi postizene kdyz mame vsichni 3 stejnou krevni skupinu

andelka
26. pro 2015

@lucijenkaa a to vyčetla kde?
Krevních skupin je pár,takže kolik by asi bylo postižených dětí od rodičů kteří mají stejnou? Je velká pravděpodobnost že dva budou mít stejnou,není to žádná výjimka. Pokud jde o RH,tak je to přesně naopak, když je stejný,je to výhra. Dříve než se to zjistilo,tak se stávalo,že první dítě rh- matky a RH+ otce bylo zdravé,protože tělo si tvoří protilátky až po porodu,když je dítě taky RH+, a to je pak nebezpečné v druhém těhotenství. Ale i to se dneska řeší, protilátky se sledují,injekce se dávají dokonce dvě,v tehu preventivně, po porodu podle skutečného RH miminka
Fakt na to kašli, postižení jsou většinou náhodná, nebo genetická,ale určitě ne jen díky stejné ks

leniczka23
26. pro 2015

@ppejskova Možná 10 vteřin..😀

luj89
26. pro 2015

@lucijenkaa Možná jsem nechápavá, ale vůbec jsem nepochopila otázku... Resp. nechápu spojitost mezi krevní skupinou 1.dítěte, manžela, matky a onemocnění druhého dítěte... Můžeš to trošku vysvětlit?

madlis
26. pro 2015

viz @andelka 🙂 napsala to perfektne 🙂 je supr,že mate stejny rh faktor, nemusi se resit ani protilátky 🙂 o nejakym postižení kvuli krevní skupine nebo rh faktoru jsem fakt nikdy neslyšela 😀 a kdyz si tělo zacne tvořit protilátky, tak je spis problem potrat nez postižení... ale to u vas opravdu nehrozí 🙂

lucijenkaa
autor
26. pro 2015

Dekuji vam moc za vase odpovedi,taky jsem nikdy nad tim nepremyslela az od vcerejska ,to my jeste tchan rika at si radeji druhe nedelame,nebudu je poslouchat

andelka
26. pro 2015

@lucijenkaa mám dojem že vás chtějí od druhého zradit a vymýšlí takovou blbost.

lucijenkaa
autor
26. pro 2015

No ale to maji smulu,my miminko chceme casem a jsem rada ze ,to neni tak jak ony tvrdi

janie1988
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lucijenkaa
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pajiji
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lucijenkaa
autor