Ahoj holky, mám otázku ohledně krevních skupin. Já i manžel máme krevní skupinu B+ a snažíme se o miminko už od loňského srpna. Po 12ti cyklech jsem otěhotněla a v 10tt jsem musela na revizi, protože to bylo zamlklé těhotenství, teď jsem 3 cykly od revize a díky revizi jsem zjistila, že mám krevní skupinu B+. Manžel byl darovat krev a zjistili mu taky B+. Vůbec nevím, jestli ty naše krevní skupiny k sobě sedí, nikdy jsem po tom nepátrala, ale protože se nám rok nedařilo a ještě jsme o to malé přišli sotva se zadařilo, tak mě nahlodává pochybnost, jestli naše stejné krevní skupiny k sobě jdou co se týče početí. Pomůže mi to někdo vysvětlit a objasní mi, jak je to s těmi krevními skupinami?
Tou krevni skupinou to urcite nebude... Jedine riziko je u rh- matky a rh+ otce, pri druhem tehotenstvi pokud by nedoslo k podani protilatek matce po prvnim tehotenstvi. Ve vasem pripade je co se tyce krevnich skupin vse ok. A jedno zamlkle jeste nic neznamena, az kdyby jich bylo vic za sebou, mohl by byt nekde problem. Drzim palce, at se brzy zadari 🙂
Nebude to problem my oba s manželem mame A+ zadny problem, akorat deti mame A- a 0-
U ABO systému a Rh je to jedno. Jediné co, máte jistotu, že dítě bude na 99% B+
Pokud máš až takové pochyby, zajdi si k lékaři, ať vás pošle na hematologii, aby vám oběma vyšetřili i antigeny a další "krevní skupiny", které se nevyšetřují až tak běžně. Třeba budete zrovna ta jedna z milionu vyjímek...
taky máme oba B+ a malá je naprosto v pohodě a podle se otěhotnět téměř hned
Na krevní skupině vůbec nezáleží. 😀
Krevní skuinou to není. Dnes už ani RH faktor nevadí.
Příčina může být v imunitě či genetice. Je třeba se nechat řádně prohlédnout/testovat.
Ahoj.také máme s manželem oba B+ a rozhodně to nevadí. Zamlklé těhotenství bývá většinou když nenastartuje srdíčko nebo jiná vrozena vada neslučitelná se životem. V dnešní době každé 3 těhotenství končí potratem do 12 tt. Proto většinou ani nedají dřív průkazku. A řešit to začínají až po 2-3 potratu.
Vaše děti můžou mít skupinu B a 0 (50%)
Dobrý den když má krevní B+ i partnerka muzem mýt spolem dítě?
Partnerce rekl Ginekolog i v nemocnici i řekli na ginde že to nejde že by se buďto v rychlosti musela vyměnit krev ale povětšinou že se to nestihne a zemře to dítě a to ji řekli odborníci ...
@ondrejgallas jasně, že ho spolu můžete MÝT 🙈
@ondrejgallas Ta krevní skupina bude asi nejmenší problém.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ja pokud vim tak to neva. Jedine co se resi je kdyby bylo + a -. To muze byt u porodu problem.
Je docela velka pravdepodobnost, ze najdes chlapa se stejnou skupinou.