Mám po vysazení antikoncepce s otěhotněním počkat?

dajounka
5. únor 2015

Dobrý den,sem tu úplně nová, ikdyž fóra jsem přečetla, nenašla sem konkrétní odpověď.
Tak se tedy ptám.. 🙂 HA neberu 14 dní, je možné otěhotnět už takhle brzo? Četla sem, že nemá cenu tělo nějak čistit apod. Brala sem anti půl roku, a nějak sem nezpozorovala, jak se tělo mění, a na radu doktorky, prý mám první dva měsíce kontrolovat tělo, jak se mění, psát si plodné a ovulky, a pak se snažit, ale tohle mi zrovna nesedí, jelikož i tady se píše, hned po vysazení a tulit, tulit a tulit. 🙂

alen_ka
5. únor 2015

@dajounka a co vlastně myslela doktorka tím snažením? častý sex bez ochrany si můžete klidně dopřávat už teď ne? 🙂

dajounka
autor
5. únor 2015

@alen_ka Řekla, že teď ať máme ochranu, a až budu mít zjištěné jak tělo se mění, ať začneme bez ochrany. 😕 😨

petapetruska
5. únor 2015

@dajounka podle me to neni treba....prvni tri mesice po vysazeni mas pry nejvetsi sanci,ze se zadari,dneska zu neni treba nechat telo cistit,jakmile ti nabehne ovulace,tak muzes otehotnet...🙂 a mit sex bez ochrany podle me muzete i ted a uvidite...nechat to osudu proste

dajounka
autor
5. únor 2015

@petapetruska také vím 🙂 jenže doktorka mě furt straší, že ovulaci nemusím vůbec mít klidně i půl roku. A i přesto, že sem mladá a zdravá.

dajounka
autor
5. únor 2015

A dnes mám zase pocit, jako bych to měla dostat ☹ takže možná ovulka, kruci, co já vím 😀 :O

linee
5. únor 2015

@dajounka tak to pak vůbec nechapu, protože pokud by si neovulovala, nemusíš se "bat" otehotneni a nechapu, proc mas mit ochranu....Neznam důvod proc ti to rekla, ale pripada mi to jako nesmysl. První mesic po vysazeni se muze stat, ze se uvolni vice vajíček, ale další mesice v tom nevidim realny důvod. Otehotnet muzes i přes brani HA (jsou pripady).Pokud plánujete rodinu, tak se nechrante a nic nepocitej, proste si to užívejte a nechte na prirodu.

jaenik
5. únor 2015

@dajounka Ahoj, pokud plánujete miminko, vykašli se na všechno okolo a od samého začátku se snažte. Pokud by se nedařilo třeba 3 měsíce, začla bych se soustředit na plodné dny a možnou ovulaci/neovulaci. Možná bych už tehdy zašla za doktorem, aby mi zkontroloval, zda ovulace probíhá, možná bych počkala do půl roku neúspěšného snažení, nevím. Já vysadila prášky, 14 dní na to jsme se začali snažit a ani ne za 4 týdny jsem otěhotněla. Udělala jsem pro otěhotnění jen to, že jsem 2 měsíce před vysazení HA začla brát kyselinu listovou, po vysazení HA začla pít 2x denně kontryhelový čaj a soustředila se na to, abych si srovnala nepravidelnou MS, která se mi samozřejmě po vysazení HA rozhodila... Absolutně jsem neřešila, jestli jsou zrovna plodné dny, nebo ne. Prostě jsme si užívali 🙂 Jo a pro úplnost dodávám, že jsem HA brala 11 let vkuse 😉

mysonek
5. únor 2015

@dajounka podle mě je zbytečné na něco čekat. Tím, že budete čekat maximálně zjistíš jak dlouhý máš cyklus a bude se lépe určovat event. termín porodu. Nicméně ten lze přesně určit i ultrazvukem. Také jsem někde četla, že hned po vysazení antikoncepce je větší šance na dvojčata, ale nevím co je na tom pravdy. My nečekali na nic a podařilo se po 4 měsících od vysazení antikoncepce. Nějaké plodné dny jsme opravdu neřešili, od začátku jsme tomu dávali volný průběh. Jen jsem stejně jako @jaenik brala tu kyselinu listovou už před vysazením antikoncepce.

polaks
5. únor 2015

@dajounka Dle môjho gyn by sa malo pol roka po vysadení HA počkať s oplodnením,je pravda,že hneď po vysadení je žena najplodnešia,ale vraj to nesie riziko pre mimi a cievny systém ženy...

alen_ka
5. únor 2015

@dajounka nechápu, proč byste měli mít ochranu, taky mi to přijde jako nesmysl, naopak je lepší využít ten začátek pro bezstarostné užívání bez ochrany a zároveň bez úpěnlivé snahy o dítě

svetlus_pepca
5. únor 2015

Já nevím, nic se nemá přehánět 😉 Fakt bych to takhle neřešila. Nějaké pozorování a očišťování. Vím, o čem mluvím. Brala jsem HA 10 let bez nějaké pauzy. Vysadila jsem, odmenstruovala. Hned první den po MS jsem otěhotněla 😀 Těhotenství v pořádku, já i miminko zdraví 🙂 Klidně na to vlítněte 😀

katchula
5. únor 2015

@dajounka Já bych tedy na nic nečekala a začala se snažením hned (jinak řečeno: rozhodně bych se nechránila). Znám spousty holek, co otěhotnělo do třech měsíců po vysazení HA a děti mají zdravé. Navíc když píšeš, že jsi brala HA jen půl roku... Já jsem tedy nezjišťovala, kdy mám přesně ovulaci, neměřila jsem si BT a normálně jsme do 6-7 měsíců otěhotněla bez nějakých stresů. Kdyby to trvalo dýl, tak bych pak už víc řešila plodné dny apod. Být Tebou, tak na nic nečekám 😉

dajounka
autor
5. únor 2015

Všem děkuju 🙂 samozřejmě, že nějak se nechráníme, ale pak sem si říkala, jestli to vážně nemá svůj důvod, když i zde na fóru píšou ženy, které otěhotněli až po MS. Jestli sem to správně pochopila,tak po MS bez anti. Což já už po MS mám těch 14 dní, kdy sem vzala poslední placebo, a pak už nic. A taky hodně zvažují změnu doktora 😕

jandus25
5. únor 2015

Ahojky, taky si myslím, ze nějaké čekáni je úplně zbytečné. Já brala HA 9 let v kuse. Pak jsem vysadila, přišla první MS a pak sem hned otěhotněla. Na počítáni plodných dnů je podle mě zbytečně brzy a bude te to jen stesovat. Nech to na přírode...ono to přijde ;). Ale ta kyselina listova není vůbec špatná.

jaja01k
5. únor 2015

Moc nerozumím tomu, proč ti doktorka doporučuje ty dva měsíce čekat. Sledovat změny a plodné dny a ovulaci přece můžeš, i když se budete snažit, to se nevylučuje. S tím čekáním kvůli pročištění, někteří doktoři doporučují čekat tři měsíce, někteří půl roku, moje doktorka mi řekla, že to není potřeba, ať se snažíme hned. Já si myslím, že jestli se tělo potřebuje pročistit, tak si počká a stejně neotěhotníš, a jestli otěhotníš hned, tak to není žádný problém a tělo je na to připravené 🙂 Jinak já jsem brala antikoncepci rok, po vysazení jsem hned měla pravidelný cyklus i ovulaci a trvalo nám rok, než se zadařilo. Myslím, že problém byl hlavně moje psychika, že jsem se na to moc soustředila, pořád to řešila a měla jsem strach, co když to nepůjde. Ale nebudu ti radit, ať nic neřešíš a nemyslíš na to, protože dobře vím, že to jen tak nejde. V každém případě držím palce, ať se miminka co nejdřív dočkáte 🙂

v2e2rka
5. únor 2015

Já jsem musela HA vysadit kvůli jiným lékům na problémy s kyčlemi po 9 letech, tyto léky taktéž bránily ovulaci. Vysadila jsem v srpnu, v polovině prosince dobrala léky na kyčle a 1.1. otěhotněla =) Malý je zdravý, já taky, takže bych to nijak zvlášť nehrotila, HA jsi brala dost krátkou dobu, pokud chcete založit rodinu, nemá smysl pozorovat cyklus a pod.

dajounka
autor
5. únor 2015

No, jak vidím, na nic vážně čekat nebudu, a možná se zadaří brzo. Od včerejška mám zvláštní pocity, že se zadařilo, i na pohmat mě bolí podbřišek, a mám neskutečné změny nálad, což sem neměla, ale myslím si, že je to brzo, abych takhle něco poznala, testovat asi nemá cenu. A taky možná to je ovulka, mě mě to tak bolí i při pohnutí.. Myslíte, že by to doktorka podle sliznice poznala už po týdnu?

fillipepi
5. únor 2015

Já jsem otěhotněla hned druhý měsíc po vysazení HA, a to jsme se v podstatě vůbec nesnažili. 🙂 Doktoři jsou tady od toho, aby strašili, kdyby se něco nepovedlo. Tělo si umí říct samo, kdy je připravené, takže bych se nebála a s chutí do vyrábění 🙂

jitavm
10. únor 2015

@svetlus_pepca Ahojky, chtěla jsem se tě zeptat. Ty jsi otěhotněla hnedka první den po skončení MS? 😉 Já si právě myslela, že otěhotnět můžeš pouze v plodných dnech... Omlouvám, se, pokud je dotaz trochu mimo hihi, ale od ledna se taky snažíme, tak do těch sousta informací začínám pronikat... 😎

ladyhacek
10. únor 2015

Můj gynegolog mi řekl, že až vysadím tak se můžeme hned pokoušet (HA jsem brala asi 8 let) Nám se to skutečně povedlo hned druhý měsíc (vysadila jsem HA normálně dostala menstruaci a další měsíc už ne) > každý to má však jinak a i každý doktor ti jinak poradí.

@jitavm z vlastní zkušenosti nevím, ale otěhotnět můžeš i mimo ovulaci - hodně lidí zkouší metodu soulože mimo plodné dny a také už pár miminek takto je, takže dle mě nemusíš otěhotnět v plodných dnech, ale je to větší pravděpodobnost. Ať se brzo zadaří 🙂

jitavm
10. únor 2015

@ladyhacek Ahojky, děkuji za odpověď. Tak doufám, že se nám brzy zadaří. Jinak u Tebe koukám, že se Ti už termín blíží. Tak hlavně ať Ti vše dobře dopadne! 🙂

svetlus_pepca
10. únor 2015

@jitavm No, asi je prostě všechno možné 😀 Ale opravdu jsem otěhotněla hned ten první den. Asi to máme v rodině, protože moje mamka na tom byla stejně jak u mě, tak u ségry 😀 A celkově už jsem to od pár ženských slyšela. Nějaké plodné dny jsem fakt řešit nestihla 🙂

jitavm
10. únor 2015

@svetlus_pepca No tak to teda opravdu můžu gratulovat 🙂
To je paráda, tím jsem i ráda, že i v jiný dny než ty plodné je náhoda prostě otehotnět 🙂 Tak uvidíme kdy se to povede.

svetlus_pepca
10. únor 2015

@jitavm 🙂 Tak budu držet pěsti, ať se povede co nejdřív! Hlavně žádný nervy ale 😉

jitavm
10. únor 2015

@svetlus_pepca Děkuju moc, určitě to bude bez nervů. Chci to taky nechat na přírodě, až se zadaří a zbytečně se nestresovat. Jen si říkám, že moje kamarádky ze stejné vesničky jako já čekají, tak by bylo fajn, kdyby mě to vyšlo taky, aby děti chodily do stejné třídy a měly si s kým hrát 🙂

svetlus_pepca
10. únor 2015

@jitavm Tak když to nebudou zrovna tyhle děti, budou to jiné 🙂 Ale jasný, chápu tě.