Už dlouho se snažíme o prcka. Nedávno jsem zjistila, že jsem 0 negativní. Manžel je A pozitivní. Četla jsem, že když je žena - a muž +, musí se žena hlídat v těhotenství. Nevíte někdo jestli to má vliv i na otěhotnění nebo máte osobní zkušenosti? O tom se totiž nikde moc nepíše. Děkuju za odpovědi
Já mám B mínus, přítel je + a myslím, že vliv na otěhotnění to nemá.... Teď během těhotenství mě 2x kontrolovali krev kvůli protilátkám. Je dobré o tom vědět,ale nemyslím, že by to něco ovlivňovalo....
Ahojky, ja mam taky 0 rh- a pritel maB rh+ nase mala ma B rh- takze mi protilatky nepichali protoze ma mala minus🙂 🙂 kdyby mela plus tak i v tehu ti berou krev na protilatky a kdyz je mas zvysene tak dostanes injekci, a i po porodu aby si u dalsiho mimca svyma protilatkama ( kdyby druhe melo zase jiny rh faktor) mu neublizila..takze se nemas ceho bat 😉
Jsem mínus a manžel plus a vliv na otěhotnění to nemělo (otěhotněla jsem pokaždé druhý měsíc snažení) 🙂 V těhotenství ti budou brát krev a hlídat množství protilátek. Po porodu dostaneš injekci proti protilátkám.
Mám stejnou skupinu jako ty, otec dětí je + a jiná skupina. Na početí ani těhotenství to vliv nemělo,v těhu se 2x kontrolují protilátky a injekce se dává kdyžtak po porodu, až se zjistí,jaký Rh dítě má. Moje obě mají -, takže OK.
To je teda pěkný nesmysl. Jsem A-, manžel AB+. Máme krásné zdravé dítě takříkajíc na první šup. Malinká má stejnou krevní skupinu jako já, takže mi žádné protilátky potom nepíchali. Kdyby se mělo těhotenství hlídat kvůli faktorům a kupinám, nedělali by doktoři nic jiného. Toto vypusť z hlavy 😒
@vespinka nezlob se, ale nemůžu nereagovat... Víš, když má někdo dítě "takříkjíc na první šup" asi těžko pochopí, jak je lidem kteří se marně snaží i roky - to pak hledáš důvod prostě všude. A to, že je-li žena Rh- a muž Rh+ je více hlídaná, je prostě fakt. Ale díky za info, že Rh +/- je to fuk, otěhotnět se dá. Děkuji i všem ostatním za vyvrácení zbytečného bubáka, taky mě to napadlo.
Nezlob se, nemyslela jsem to zle... A chápu, že to musí být strašný tlak, člověk zvažuje všechny možnosti... Hodně štěstí, ať jsi brzy maminkou 😉
@kafr Mám rh-, manžel rh+ a obě těhotenství se nám podařila jak říkáš "na první šup" a to doslova z jednoho uklouznutí. Takže vliv to nemá. Ať se brzy zadaří 🙂
Manžel je + a já -, první těhotenství byla nehoda, takže z jednoho styku, o druhé jsme se snažili cca 5 měsíců, ale taky se zadařilo. Takže to si nemyslím, že by to mělo vliv. Jen po druhém porodu jsem dostala injekci.
Dobrý den.Snad se dočkám odpovědi.Už rok a půl se snažíme o miminko.Přítel má syna a já dcer,ale chceme společné dítě.Jenže já mám A + stejně,jako přítel!Je v tom velký problém? ☹děkuji MOC za odpověď.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@ewerette v prvním těhu se to neřeší vubec, při dalším se píchají myslím v 27 tt protilátky a pak do 72 hod od porodu dostaneš další injekci, nic víc, žádny problém 🙂