Luteální fáze pouze 9 dní. Zkušenosti s otěhotněním?

klarakyt
28. zář 2020

Zdravím,
jsem 4 měsíce po porodu a minuly měsíc jsem již dostala M/S. Jenže,... po ovulaci, která byla 13 DC následovala pouze 9 dni LF. A jelikož se “snažíme” o další mimi, tak mě zarazilo, ze LF byla takto krátká. Před těhu byly cykly nepravidelné, ovu byla vždy potvrzována testy a LF byla 13 dní.
Jelikož bych chtěla mít malé rozestupy u děti, tak mě toto zarazilo. Všude čtu, ze LF by měla být minimálně 10 dnů.
Má někdo pozitivní zkušenost s krátkou LF a otěhotněním?
Zatím to nechci řešit hormonama, přece jenom jsem chvilku po porodu.
Všem moc děkuji za postřehy 🙂

cinam
28. zář 2020

Před porodem jsem měla lf 10 dní a dvakrát jsem takto otěhotněla na třetí pokus. Po porodu se mi zkrátila na těch 9 dní a otěhotněla jsem jednou na pátý a podruhé na druhý pokus. Na prodloužení lf se doporučují větší dávky pyridoxinu.

petralp
28. zář 2020

Taky to teď řeším. V květnu jsem prodělala zamlké těhotenství a revizi. Od te doby MS sice pravidelná ale mám pocit že podle ovulačního hlenu probíhá ovulace cca 7 dnů před MS. Užívám gynex a zatím nic nepozoruji. Dřív jsem tyto věci vůbec nesledovala a ani jsem nevěděla že nějaká LF existuje. Ale po těchto zkušenostech vyhledavam více informací a asi se moc pozoruju. Tady jsem.se dočetla taky o vitaminu B6. Existuje i lutealni joga ale v mém okolí nejsou žádné lekce.

damae
28. zář 2020

Moje zkušenost: první dceru mám po 6 letech snažení a z KET. Bohužel jsem za tu dobu stihla také nastudovat ledacos o menstruaci, cyklech a tak. Po dceři jsme s manželem nepoužívali žádnou ochranu, dceři byly loni v prosinci tři roky, já už minimálně dva roky zcela pravidelnou MS a někdy na podzim jsem byla asi tři nebo čtyři dny před MS u doktora a ten mne informoval, že mám těsně po ovulaci. Říkám si supr, takhle fakt druhý dítě nebude. No a na začátku února ne a ne přijít moje pravidelná mrcha, manžel to smetl za stolu, koneckonců já taky, sex jsme měli v tomto cyklu jen tři dny před očekávanou MS... a ehem výsledek čeká v mém břiše snad každý den na porod. Čili kraťoučká luteální fáze a ejhle prakticky neplodný pár má z toho dítě.

gruyerre
28. zář 2020

@klarakyt to je normální, tělo se tím brání dalšímu těhotenství brzy po porodu, časem se to vrátí k normálu. Pravděpodobně každý další cyklus bude LF trochu delší. Můžeš zkusit brát pyridoxin.

danvitka
30. zář 2020

Teď to řeším, už úplně cítím že to dostanu. 5 luteální fáze, max 6...asi důvod proč nám to nejde. Jen nevím co s tím. Prý celkový nedostatek vitamínů, nebo nadměrně estrogenu 🤔

kacimilek
30. zář 2020

Minulé dva cykly jsem taky měla LF jen 9 a 8 dnů, ale jsem po vysazení antikoncepce. Koupila jsem si drmek a vitamin C, prý by snad taky měly mít nějaký účinek na prodloužení luteální fáze, ale potvrdit to nemůžu, užívám je teprve první cyklus 🙂

cinam
30. zář 2020

@danvitka ale podle grafu už jsi víc dpo, vypadá minimálně na 8

danvitka
30. zář 2020

@cinam nejsem odborník, ale ovulační test pozitivní v tom poklesu (21) a lutealni fazi to označilo na 5 dní...nebo se v tom orientují špatně? Kdyžtak poraďte 😊 děkuji

cinam
30. zář 2020

@danvitka 22.dc je už vzestup teplot (dost zřetelný), tak soudím že ovulace byla 21.dc. nevidím tedy předchozí teploty, ale podle mě aplikace to označila blbě (pozdě)

baraskaska
30. zář 2020

Ja mela 10 - 11 lf a otehotnela na prvni dobrou. Ale je fakt ze by nebylo spatne si lf prodlouzit. Mozna obycejny kontryhel nebo drmek. 🙂 nejde jen o fakt otehotneni ale i udrzeni pripadneho tehotenstvi 🙂

danvitka
30. zář 2020

@cinam to zní nadějně 👍