Zdravím,
jsem 4 měsíce po porodu a minuly měsíc jsem již dostala M/S. Jenže,... po ovulaci, která byla 13 DC následovala pouze 9 dni LF. A jelikož se “snažíme” o další mimi, tak mě zarazilo, ze LF byla takto krátká. Před těhu byly cykly nepravidelné, ovu byla vždy potvrzována testy a LF byla 13 dní.
Jelikož bych chtěla mít malé rozestupy u děti, tak mě toto zarazilo. Všude čtu, ze LF by měla být minimálně 10 dnů.
Má někdo pozitivní zkušenost s krátkou LF a otěhotněním?
Zatím to nechci řešit hormonama, přece jenom jsem chvilku po porodu.
Všem moc děkuji za postřehy 🙂
Taky to teď řeším. V květnu jsem prodělala zamlké těhotenství a revizi. Od te doby MS sice pravidelná ale mám pocit že podle ovulačního hlenu probíhá ovulace cca 7 dnů před MS. Užívám gynex a zatím nic nepozoruji. Dřív jsem tyto věci vůbec nesledovala a ani jsem nevěděla že nějaká LF existuje. Ale po těchto zkušenostech vyhledavam více informací a asi se moc pozoruju. Tady jsem.se dočetla taky o vitaminu B6. Existuje i lutealni joga ale v mém okolí nejsou žádné lekce.
Moje zkušenost: první dceru mám po 6 letech snažení a z KET. Bohužel jsem za tu dobu stihla také nastudovat ledacos o menstruaci, cyklech a tak. Po dceři jsme s manželem nepoužívali žádnou ochranu, dceři byly loni v prosinci tři roky, já už minimálně dva roky zcela pravidelnou MS a někdy na podzim jsem byla asi tři nebo čtyři dny před MS u doktora a ten mne informoval, že mám těsně po ovulaci. Říkám si supr, takhle fakt druhý dítě nebude. No a na začátku února ne a ne přijít moje pravidelná mrcha, manžel to smetl za stolu, koneckonců já taky, sex jsme měli v tomto cyklu jen tři dny před očekávanou MS... a ehem výsledek čeká v mém břiše snad každý den na porod. Čili kraťoučká luteální fáze a ejhle prakticky neplodný pár má z toho dítě.
Minulé dva cykly jsem taky měla LF jen 9 a 8 dnů, ale jsem po vysazení antikoncepce. Koupila jsem si drmek a vitamin C, prý by snad taky měly mít nějaký účinek na prodloužení luteální fáze, ale potvrdit to nemůžu, užívám je teprve první cyklus 🙂
Ja mela 10 - 11 lf a otehotnela na prvni dobrou. Ale je fakt ze by nebylo spatne si lf prodlouzit. Mozna obycejny kontryhel nebo drmek. 🙂 nejde jen o fakt otehotneni ale i udrzeni pripadneho tehotenstvi 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Před porodem jsem měla lf 10 dní a dvakrát jsem takto otěhotněla na třetí pokus. Po porodu se mi zkrátila na těch 9 dní a otěhotněla jsem jednou na pátý a podruhé na druhý pokus. Na prodloužení lf se doporučují větší dávky pyridoxinu.