Laparoskopie vejcovodů

marketa1218
20. lis 2018

Ahoj maminky, těhulky a snažilky 🙂

Jsem tady nová a přicházím k vám s dotazem, zhruba dva roky pracujeme na miminku. Nedaří se, vypadá to, že v lednu mě bude čekat laparoskopie kvůli tomu, aby se zjistilo, zda mám průchozí vejcovody. Manžel má spermio v pořádku. Máte prosím někdo zkušenosti?

Docela se toho bojím, protože jsem nikdy neměla žádnou narkózu.

Podařilo se po laparoskopii některé z vás otěhotnět?

Děkuji moc za jakoukoliv reakci a přeji hezký den.

flabelina
Autor odpověď smazal
Zobraz
flabelina
20. lis 2018

je to logický krok,k zjištění neplodnosti,nemusíš se bát,operace trvá do 30 minut,budou dva malé řezy a neschopenka v práci 14 dní. Někomu to pomohlo někomu ne,ale oni hledají různé příčiny a to je jedna z nich-bohužel...ale pokud nechceš,tak nutit tě nemůžou,ale budeš mít větší jistotu,že jsi v pořádku.

marketa1218
autor
20. lis 2018

@flabelina Díky, to já samozřejmě půjdu, jenom nevím, co mě čeká. Na co se připravit a tak mám trošku obavy. Pokud se nám nepodaří přes svátky otěhotnět, tak právě ta laparka. Ale nebudu první ani poslední, tak věřím, že to nebude tak hrozné..

flabelina
Autor odpověď smazal
Zobraz
flabelina
20. lis 2018

@marketa1218 zvládneš to,my ženský to máme složitější a musíme taky víc vydržet,zatím na to nemysli,bude to dobrý!

kkacca
20. lis 2018

Byla jsem na průchodnosti bez narkozy a v pohodě, nepříjemné, ale dá se. Pak jsem byla na revizi v narkoze a taky jsem přežila a ted jdu na drilling vaječníků - navrtání děr do vaječníků a už se nebojim 🙂

anita003
20. lis 2018

Ja na tom byla v květnu, byla jsem pod narkozou asi 20 minut, takže operace fakt rychlovka. Probuzení samozřejmě horší, ale každý to má jinak, někdo zvrací někdo to snáší lépe. Mně teda bylo nejvíc zle z hladu... Jinak to bolelo asi 2-3 týdny (ale možná to bylo tím, že jsem měla horší průchodnost 1 vejcovodu). A otěhotněla jsem pak do 2 měsíců ( taky po předchozím 2-letém snažení).

marketa1218
autor
20. lis 2018

Děkuju za odpověďi 🙂

marketa1218
autor
22. lis 2018

@anita003 za tu vidinu toho miminka to stojí. Díky za reakci

anita003
22. lis 2018

@marketa1218 osobně mi to nepřišlo až takové hrozné. Mám lékařské prostředí celkem ráda, tak jsem si užila, jak mě vozili na lůžku na sál a ze sálu, jak kolem mě kmitali anesteziologové, lékaři v rouškách, když jsem poprvé dostala celkovou anestezii... Kromě 1.noci po operaci, kdy každá leží na JIPu, to vlastně byl fajn zážitek, po kterém zbyly jen 2 jizvičky 🙂)

marketa1218
autor
22. lis 2018

@anita003 Teda, tak to fakt závidím tu lásku k lékařskému prostředí 😁 Já to jednoduše budu muset přežít 😁

verajan
25. lis 2018

Ahojky byla jsem pred 3 tydny ,taky se snazime uz 2 roky. Byla jsem 2 tydny doma a 3 dny v nemocnici. Neni to nic hrozneho.

soleilll
25. lis 2018

@marketa1218 Laparoskopie je jedna z nejlepších diagnostických metod, pokud se nedaří počít. Ničeho se neboj - do nemocnice půjdeš den předem nebo až v den operace, budeš muset být 12 h před zákrokem nalačno a bez tekutin. Než půjdeš na sál, dají ti nějakou "dobrotu" na uklidnění, pak napíchnou žílu a do ní pustí narkózu - nenapočítáš ani do 10-ti a spíš. Zákrok trvá chvilku, probuzení je všelijaké, já třeba po celkové anestezii hodně zvracím, ale na všechno jsou "dobroty" - jen stačí říct sestřičkám. Jakmile se rozchodíš (pár hodin po zákroku), vydělají ti drény a můžeš se osamostatnit. Břicho trochu bolí, ale není to nic drastického, asi jako při menzesu. Horší je i několik následujících dní trvající bolest u klíčních kostí, jak se tam hromadí vzduch - při laparce ti totiž dutinu břišní naplní vzduchem, aby tam dobře viděli. Je potřeba si říct o Espumisan nebo něco podobného, co pomáhá při nadýmání. Já šla 3. den po operaci (dost obtížné - trvala 2,5 hodiny místo obvyklých 30 minut) normálně do práce, takže 14 dní neschopenka není ani potřeba. Jak kdo chce. A během následujícího cyklu jsem otěhotněla (i když v rámci IVF, ale to už je jiná story).

marketa1218
autor
25. lis 2018

@soleilll děkuju moc

snazilka2018
27. lis 2018

@marketa1218 ahoj taky se nám nedaří a na LPK jsem byla ale kvůli dermoidu na vaječníku bylo to v září kvůli velkému dermoidu jsem řezy měla 4 byla jsem tam 5 dní a jsem strašný posera a taky mám z nemocnice úplnou fobii ale když to děláme pro miminko je to jako zaklínadlo 👶❤ ... takže je člověk takový odhodlaný a krom toho 1. dne po operaci se to dalo zvládnout a za ty nervy to nestojí tak jsem jen chtěla popřát moc štěstí ☘🍀a říct že to nestojí za velké nervovani 🙂🙂

marketa1218
autor
28. lis 2018

@snazilka2018 Děkuji moc, já to teď přes Vánoce vypustím, abych na to nemyslela a v lednu to prostě zvládnu 🙂 Přesně tak, jak to pro to mimčo, kéž by nám tohle zabralo! A jak to vypadás tou tvojí druhou čárkou na testu? Doufám, že sílí? Jsi to ty, viď? Jestli ne, tak se moc omlouvám.

klarinka10
2. pro 2018

Ahoj holky, tak jsem 9 dnů po revizi dělohy a 8 dní po laparoskopii levého vejcovodu, jelikož v něm bylo zjištěno mimoděložní těhotenství.. Byl někdo v podobné situaci? Kdy jste se začali snažit? Moje gyndařka mi řekla 1-2ms, ale raději po 2ms a v nemocnici mi řekli dát klid 14 dnů a pak po 1.ms začít jsem zdravá a druhý vejcovod je funkční...cítím se dobře nic mě nebolí, chut na sex se vrací a tělo se připravuje na ms cítím, že dojde každým dnem...

verajan
8. pro 2018

@klarinka10 asi byt vama tak pockam ,ja jsem po pruchodnosti mesic cekala ,rekla mi to i lekarka,zadny sex. Prece jen je to zasah do organismu a vse se to hoji.

kkacca
9. pro 2018

Ahoj,po revizi 12.den vše v poradku a vše povoleno,po laparoskopii vše po týdnu po kontrole od doktorky...

klarinka10
21. pro 2018

Ahoj holky jste tu některá po laparoskopii vejcovodu z důvodu mimoděložního těhotenství a snažíte se či se vám už zadařilo?Nám dnes k tomu všemu zjistili ještě špatnou morfologii spermií a máme si rozmyslet co dál zda se snažit přirozeně nebo ivf... Chlap i já bereme vitamíny, ale morfologie se tím asi nezlepší máme jen 1,5%...a mudr moc šancí na otěhotnění s touto vadou a bez vejcovodu nedává...tak hledám info... Ale snažit se už můžeme tak uvidíme snad to vyjde

verajan
9. led 2019

@klarinka10 ahoj Kláru jsem po Laparu byla jsem v 4/11 ale nic nenašli vše ok, tak teď stimulují na 2 IVF. Ale pokud má chlap spátnou morfologie asi bych brala vitamíny a na nic nečekala a šla hned na IVF to je asi nejshudnejsi. Kamarádky chlap měl třeba úplně nádherný spermiogram a za 3/4 roku se strašně zhoršil... A přitom nepije nekouří žije zdravé.... Takže bych to neodkladala.

jannie_s
8. kvě 2019

Ahoj holky, v pondělí mi dělali laparo, odebrali 2 malé cysty, jednu na vaječníku a malé ložisko endometriozy. Jediné s čím mám pořád potíže je ten plyn. Prý mám chodit aby se pomohlo jeho vyloučení. Jenže já mám takové stavy, že když si chci lehnout, jakoby mi dutinou břišní, přes žebra a až ke klíčním kostem projela obrovska bublina a je to hrozná bolest, že mi kolikrát až slzy vyhrknou. Pak to tak půl hodiny rozdýchávám, v sedě a uplně nehybně. Takže se pak bojím si znovu lehnout :( Jak dlouho bude trvat než se ten plyn dostane z těla? A dá se tomu ještě nějak pomoct? Díky všem za zkušenosti

verajan
9. kvě 2019

@jannie_s jo to znám mě strašně bolela záda až ke klíční kosti no hrůza. Ale na to ti asi neporadím proste to musí odejít nejhorší jsou Ty první 2 Dny.

jannie_s
9. kvě 2019

@verajan no mě už to trapí 3.den, tak si říkám kdy to skončí. Nepočítám to pondělí, které sem prospala 🤣

verajan
9. kvě 2019

@jannie_s a nedali ti sestřičky tabletky na bolest já si třeba brala první den na bolest Léky i domů mi sestra dala 2 prášky.

jannie_s
9. kvě 2019

@verajan dávali mi tam, injekci nebo prášek.. domů už ne. Ale to můžu v podstatě cokoliv ne? No dneska sem zkusila espumisan a fenyklový čaj, uvidím co to udělá...

verajan
10. kvě 2019

@jannie_s jo můžeš mě říkala že klidně ibalgin nebo cokoliv od bolesti doma můžu.