Ahoj holky,
Chci se vás zeptat,zda jste podstoupili laparoskopické vyšetření z důvodu toho,že nemůžete otěhotnět. Prý budou zkoušet jestli mám průchozí vejcovody nějakou modrou tekutinou.
S přítelem se snažíme už přes dva roky a pořád nic.
Dnes mi můj gynekolog Řekl ,že mám polycystický vaječník a že mám drobné folikuly bez dominantního folikulu. Prý to na ovulaci tento měsíc nevypadá. Ms mám pravidelnou,ale prý i při tom ,že je MS pravidelná ovulace nemusí proběhnout. Otěhotněla jste některá po zákroku ?
Měla jsem PCOS, dělali mi laparoskopicky drilling ovarií, našli ložiska endometriózy, která odstranili, průchodnost vejcovodů byla v pořádku, no a hned 28. den od operace přišla první přirozená menstruace a pak 16. den ovulace, kdy jsem otěhotněla, tedy hned napoprvé. Pak už jsem byla bez diagnóz, druhé těhotenství přišlo samo.
@reeeza ahoj dělám si ovulační testy. Minulý měsíc byl pozitivní test a potvrzená ovulace gynekologem.. tento měsíc prý nic nevidí.. už asi 2 měsíce docházím na gynekologii kvůli zánětům močového měchýře a děložního čípku měla jsem 4x antibiotika za sebou.. včera jsem šla na kontrolu vzal stěr a zjistil polycystický vaječník s tím že půjdu na laparoskopické vyšetření a když se do léta nezadaří,tak budu muset podstoupit umělé oplodnění.. jinak přítel byl na spermiogramu a tam má špatnou morfologii,ale přirozené početí má zachované.. já už jsem z toho zmatená snad se po tomto zákroku už konečně zadaří 🙈
Byla jsem. Našli jen srůsty mezi pánevní oblastí a střevy. Srůsty odstranili. Jinak vejcovody a vše ostatní ok. Tři měsíce po jsem otěhotněla a teď mám osmiměsíčního chlapečka. 🤍☺️ O miminko jsme se snažili dva a půl roku.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Já jsem byla na tzv. HyCoSy vyšetření průchodnosti vejcovodů. Byla jsem v 10 minutové narkóze takže si nic nepamatuju. Ale bolest žádná, ani po. Bylo to vše v pohodě. Není se čeho bát. U mě zjistili víc než 90% průchodnost, takže důvod proč se nám nedaří bude jinde.
Jinak taky mám mrtě folikulů a ms pravidelnou. Měříš si bt nebo děláš ovu testy? Já vše měřím, testy pozitivní a dle bt to taky vypadá na ovu. Jenže vše ukazuje pouze to že praskl dominantní folikul. To jestli v něm bylo uzrálé vajíčko, to ti testy ani bt neřeknou 🤷♀️
Myslím že se to dá zjistit jen po ovulci uktrazvukem. Pokud tam vidí žluté tělísko, ovu proběhla.
Pokud se mýlím, dejte nědo vědět prosím 😁😊