Ahoj holky je tu někdo koho čeká nebo je po laparoskopii na průchodnost vejcovodů? Mě čeká v září a vůbec nevím jak to probíhá a docela se toho i bojím. A jak je to po laparoskopii pak se snažení může se hned nebo se pak musí čekat? Předem děkuji za reakce
Jo a s tím čekáním...myslím, že ale 14 dni jsem měla mít pohlavní abstinenci, jinak jsme se pak po těch 14 dnech začali normálně snažit...
@ajja87 no právě že jsem je počítala taky. Ale chtěla jsem právě zkušenost někoho kdo jí má teď za sebou. A nebo někoho kdo je na tom stejně jako ja.
@vladuska29 a chceš vědět třeba ještě něco konkrétního? Narkozu jsem měla krátkodobou, cca hodinu jsem byla i s operaci pryč z pokoje...jinak to není podle mě nic hrozného, samozřejmě chápu tvoje obavy, ty jsem měla také.. Jinak me to dělali přes pupík, takže jizvy po vpichu ani nejsou vidět...
@ajja87 no mě právě dr říkal že budu mit 2 malé jizvicky tak nevím. Říkal že jeden den nastoupím deuhy den budu mit zákrok a 3 den půjdu domu když bude vše v pořádku a nebudou mi muset njc dělat.
@vladuska29 jo, 2 malé 1cm jizvičky. Přes břicho se zavede tím jedním vstupem kamera, druhým jeden nástroj a spodem se do čípku vstříkne barevná tekutina. Tou kamerou se pak sleduje, jestli prochází oběma vejcovody. Samotný výkon trvá cca 15-20 min.
@majsina jee super děkuji za info. No ja doufam ze tam bude vše v pořádku.
@vladuska29 já byla před dvěmi a půl měsíci. Zprůchodnění vejcovodů a odstranění endometriózy pomocí laparoskopie. Ráno jsem měla nástup v 6:45 a operace začala v 10h. Trvala skoro 4 hodiny (nečekaně moc endometriózy 🙈 ). Mám 4 jizvy v rozmezí asi 2,5 - 1 cm. V nemocnici jsem zůstala dvě noci. Pohlavní styk a snažení nám povolili hned následující cyklus po první menstruaci po operaci.
@piggy123 aha no ja jsem zvědavá jak to bude probíhat a co se teda bude dít. Mám z toho docela strach. Ne z ty operace ale spíš z toho co zjistí
@vladuska29 a ty máš neprůchozí vejcovody?
@piggy123 to já právě nevím to právě budou zjišťovat. Jestli tam není nějaký že se nám nedaří otěhotněn. Ja doufám že není. Jedno dítě uz mám. A ted s nynějším přítelem už jsem 2 krát otěhotněla ale asi jednou to nevyšlo. A teď už nam přez 2 roky nejde ani za pomoci IUI se nezadarilo. Tak mě dr řekl že skusi udělat laparoskopie
@vladuska29 existuje mnohem šetrnější způsob zjištění průchodnosti vejcovodů - metoda HyCoSy. Provádí se bez narkózy přímo v ordinaci gynekologa. Jen zavede kontrastní pěnu a potom pomocí ultrazvuku sleduje, jestli přichází vejcovody, a nebo se někde zasekne a nejde dál.
Já osobně bych “pod kudlu” a s narkózou dobrovolně nešla, když by byla jiná možnost....
Mě právě prvně dělali již zmíněnou HyCoSy s výsledkem neprůchodné vejcovody. Proto potom ta laparoskopie...
Ahoj, já byla na lps před skoro 2 lety, nedařilo se mi otěhotnět a bylo podezření na endometriozu. Operace v poho, první noc nic moc, člověk je nátlakovaný plynem, který do břicha pouští kvůli lepší přehlednosti při operaci. Jinak hojení v pohodě. Endo naštěstí ne, jen myom na děloze, a neprůchodné vejcovody. Takže jsme byli s přítelem na IVF.
Holky děkuji za reakce jsem zvědavá co najdou u mě.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@vladuska29 ja byla letos, ale podle toho co jsem si tu četla starší diskuze, tak to probíhá všude různě. Z mě první den ráno nástup, druhý den laparo a další den domů. Jinak mě třeba cca tyden hrozně bolely ramena, je to o toho, jak do teb nafouknou jakýsi plyn na zjištění té průchodnosti. Jo a trochu břicho, ale to proti ramenum byla jen taková,, nafouknuta,, bolest