Ahoj holky, čeká některou z vás v brzké době diagnostická laparoskopie?? S manželem se již 14 měsíců snažíme o mimi a pořád nic :( jste na tom některá stejně?
Ahoj, asi mě lapatka taky čeká. Měsíc sme v Caru, žádný velký problém nezjišten, ale rok se nedaří. Chci na laparku před iui. Objednávali jste se s doporučením od dr.? A do nemocnice? Jak dlouhá je objednávací doba? Bych nejraději do 14 dnů nastoupila na operaci 🙂
Nam prave nic nezjistili, jenom nam rekli, ze kdyz nic nezjistili a vse mame v poradku, tak uiu musi vyjit. Jsme domluveni na tri iui, potom laparka. 6 iui mas zdarma. Jinak treti iui jsem zatim neabsolvovala, utrogestan mi rozhodil cyklus tak, ze se mi nedostavila ovulace. Mne rekli, ze na tu laparku me vezmou hned,takze zadne cekani. Ale myslim, ze kazdy car to ma jinak..takze jsem pochopila, ze nechodis jeste do zadneho caru???
@lenickaslunicko já sem teď měla 3 měsíční léčbu Clostilbegytem a asi se nic nepohlo, takže 1.7. jdu na kontrolu a uvidíme, doktorka mi řekla, že pokud do těch 3 měsíců nezapadnu pošle mě na laparo kuknout jestli tam není nějaký problém, který ona nevidí. Hormonální profil mám OK a mažel je taky v pořádku, má jen o něco málo lenivější spermijky, ale to mudr říkal, že je banalita....JInak jsem před cca 6 lety absolvovala už jednou laparo pro endometriozu, tak se jen modlím, aby tam nebyla znovu, ikdyž žádné problémy jako minule na sobě nepozoruju...a ty jdeš na tu laparku přes CAR?
@maslicko jj, pres car. Jezdim sto km do caru, tak mi to udelaji tam. Nekdo tady psal, ze se vypije nejaka tekutina a uvidi se jestli mas ty vajecniky pruchozi. Nekdo jde zase pod kudlu. Vubec enetusim jak to ma Dr. namyslene, nic mi nerekl...
@lenickaslunicko tak jestli te muzu ujistit, jsem zdravotnbi sestra a po vypiti tekutiny určitě neuvidií průchodnost vaječníků🙂 dělá se tzv. nástřik vaječníků, je to dosti bolestivé, když máš srůsty a stejně pak většinou holky co mají nějaký problém skončí na laparu, takže se od této metody upouští...🙂🙂
@maslicko děkuji ti za info. Hodně holek po laparce otěhotní přirozeně. Jéééjda, už aby to bylo za mnou... mám celkem strach. Nevíš jaká je na tenhle zákrok čekačka???
no to nevím, já když jsem byla před šesti lety v Brně na Obilnáku,tak sem myslím za měsíc šla...jinak v nemocnici je to pak otázka 3-4 dní podle toho co ti tam dělají..já byla 3 dny...taky sem z toho nervozní, v pátek mě čeká kontrola a dozvím se jestli se to pohlo nebo už laparka...už se dívám kam bych šla a ty jsi odkud?
@lenickaslunicko zapomnela sem te oznacit 🙂
@maslicko jéjda, tak to je rychlovka 🙂 Jezdíme do Caru FN Olomouc. Jezdili jsme do Zlína, ale po roce jsme přešli. Takže držím palečky ať ti vše vyjde na výbornou... nám vyšlo vše výborně, jak mně tak manžílkovi, ale nedaří se.
@lenickaslunicko jojo jeden den přijdeš, druhý jdeš na sál a třetí domů, pokud se dělá větší zákrok, tak za dva dny domů. Já pojedu do Ostravy s tím, že si zjišťuji jestli do nedělají i v gyncentru v ostravě abych nemusela do nenocnice
@maslicko ahojky, tak nakonec jsem nebyla na laparce, ale dělaly mně jen profuky nějakým invazivním gelem.. týden jsem trošku cítila břicho, ale potom v pohodě. Hned další měsíc jsem po iui otěhotněla. Za týden jdu na testy, tak snad bude vše o.k. 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@maslicko jj, mam jit na laparku pristi mesic. Co me ceka zhruba vim, tak to snad zvladnu. My se snazime 25 mesicu, podstoupili jsme dve iui a nezjistili nam problem ani u jednoho z nas. Rok uzivame ruzne vitaminy, snazime se sportovat, jist zdrave a stale nic. Clovek musi verit, ze to jednou vyjde 🙂 ty jdes kdy na tu laparku??