Ahoj, omlouvám se za zvláštní dotaz ale pro nás dost důležitý. Ted 29.10. Jdeme na laparku a já se chci zeptat za jak dlouho po ní můžeme mít sex? Mě totiž ovulace vychází na 1.11. Tak by jsme ji neradi prosvihli.
A za jak dlouho jste po laparce našli své // na testiku?
Mockrát děkuji za odpovědi
Dva dny po laparaskopii si sex opravdu nedovedu predstavit, nevim co ti delali, ja byla na drillingu a pruchodnosti a dva dny po jsem měla problem vstat..minimalne pockej po kontrole..
Já teď měla dělaný prolapse laparkou a zákaz byl na 6 týdnu. Ono záleží proč tu laparku mas. Pokud banalita uvidíš co ti řeknou. Ale určitě bych dodržela dobu co mi dr nařídí. Před slety sem měla laparku kvůli bolestem srůsty atd a tam myslím nebylo čekání tak dlouhé. Poslouchej své tělo.
Jdu na profouknuti jinak mi nic není. Ale 4 roky to stále nejde no tak jsme už zoufalí
Byla jsem na laparce, vejcovody byly ok, ale dělali drilling vaječníků. Měla jsem z rány drén. V nemocnici jsem byla 3dny a když jsem jela domů, bolelo mě každé hrknuti auta...ten týden jsem byla jak lemra a sex byl až tak po 2tydnech nejdřív, co si pamatuju. Podle mě je fakt blbost, abyste do toho hned bušili. Musí se ti zahojit stehy. Když to nešlo 4 roky, ten měsíc se už nezblázní 👍 a teda mě osobně ta laparka nepomohla, byla jsem na ni v listopadu 2014 a otěhotněla v lednu 2018 . Tak ať ti to dobře dopadne a brzy se podaří, držím palce 😊
@martaskaaa jáký stehy mě nic o operaci neříkala budou mi to dělat ambulantně pak hned půjdu domu. Ty jo teď jste mě rozhodily
@katule22 My se začali pokoušet týden po laparce. 😀 A hned se zadařilo :D
Ale stehy mít budeš :D já mám jeden v pupíku a dva malinký v podbřišku ;)
určitě až po vytažení stehů a mně teda břicho bolelo tak, že jsem na to neměla ani pomyšlení. A ve výsledku to nepomohlo, až IVF..
Tak to nevím jakou laparo ti budou dělat ambulantne ale dva dny po určitě na sex chuť mít nebudeš 🙊
@katule22 Budes mit jen treba 2 maly stehy, moji kamaradku taky pustili jeste ten den domu.
@bernicka Kdyz se dela laparka jen aby se zjistilo jestli nejsou srusty nebo profuky, tak poustej klidne ten den jeste domu.
Ty jo, zírám na vás. Já jsem měla diagnostickou laparoskopii s tím, že pokud něco najdou, tak to hned budou řešit. Našli endometriózu, takže čistili, čistili. Měla jsem jen asi tři stehy v pupíku plus další vstup vlevo dole na břiše (bez stehů). Tři dny jsem skoro nemohla chodit, po asi 14 dnech jsem se konečně vydala do práce. Sex jsem měla 3 týdny zakázaný a ani bych do toho dřív nešla! Bolelo mě to břicho opravdu dost. Navíc teda manžel řekl, že o dítě z takto zdrogovaného vajíčka ani nestojí (narkóza plus velké dávky léků proti bolesti potom) 😂😂 Tak bylo vymalováno. Ale nepomohlo to, po zhruba roce jsme se dopracovali k IVF.
@princezna8 u nás se třeba i diagnosticka dělá, jako klasická s hospitalizaci. Jen průchodnost vejcovodu jde i mimo laparku.
Mam s tím bohaté zkušenosti.
@bernicka Moje sestrenka byla kvuli pruchodnosti, normalni laparka s narkozou, za nejaky 4 hodiny ji pustili domu. Ale s tim ze mela doprovod a mel se o ni kdo starat.
Ano, to jsem neřekla. Mně dělali zároveň test průchodnosti (tu modrou kapalinu), a zároveň čištění endometriózy. A byla jsem v nemocnici také jen ambulantně, zabralo to asi půl dne. Museli jsme podepsat, že budu 24 hodin po propuštění pod nonstop dohledem, a že vím, kam jet když tak do nejbližší nemocnice. Manžel si vzal den ošetřovatelského volna.
@katule22 ale laparoskopie je operační zákrok, takže ambulantní je úplně jiná metoda, to pak teoreticky se snažit můžete, ale asi bych se zeptala dr
@martaskaaa Jde o ambulantní operaci. Tj. přijdeš, odoperují tě, někdo tě odveze domů. Rozdíl je jen v tom, že neležíš pak v nemocnici.
Ja byla na operaci kyly, zadna laparoskopie, 10cm rez, a mohla jsem jit domu hned dany den, ale z vlastni vule jsem zustala do druheho dne rana, a pak sla domu. Ale bolesti jsem teda mela opravdu velike jeste dost dlouho, nebyla bych 2dny pote schopna ani roztahnout nohy. Drzim pesti.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@katule22 Tam asi zalezi proc na laparku jdes... Ja mela laparku kvuli mimodeloznimu, vzali mi vejcovod, a po tydnu jsme to zkusili, a vse bylo OK. Svagrova mela laparku kvuli pruchodnosti vejcovodu, a tam mohli hned, kdyz se na to citila.