Kyselina listová, prodává se jinak než v tabletách?

luj89
30. pro 2015

Prosím o radu.. Cca za půl roku se začneme snažit o miminko, a tak si už teď shánim informace o přípravě právě před snažením. Prodává se kyselina listová i v jiné formě než v tabletách?
Děkuju za zkušenosti.

andrejka3741
30. pro 2015

Prodává. Ve veškeré listové zelenině,v zelené zelenině,v ovoci,v ořechách,v některých mléčných výrobcích a např. v játrech.Při veškerém vaření,dušení atd. ale kyselina listová hodně vyprchá a defacto ti z ní zbyde v potravinách jen opravdu málo toho,co by jsi jako snažící se maminka měla celkově přijímat.Proto je lepší jíst tyto ptraviny syrové a ve větším množství,když už tedy tabletky nechceš 🙂

luj89
autor
30. pro 2015

@andrejka3741 Spíš jsem měla na mysli třeba sirup, kapky, sáčky se sypkou směsí atd. Přesto děkuju za odpověď 🙂. Přemýšlela jsem i nad touhle variantou - přírodní. Ale právě mě odradilo, že se toho do těla nedostane dostatek.

andrejka3741
30. pro 2015

Tak to už pak třeba INOFOLIC,ale to je to co ty nechceš.Doplněk stravy s kysel.listovou.Jinak v sáčcích jsem jí někde taky viděla,ale je to stejné jako ty tabletky.Sirup znám,jmenuje se Ravit,je tam přídavek kys.listové ale obsahuje i jiné vitamíny a přídavky.