Kyselina listová. Braly byste ještě zvlášť?

15. led 2023

dobrý den, z duvodu planovaneho tehotenstvi chci zacit uzivat k.listovou .
momentalne beru vitaminy b-complex v nemz je k.listova obsazena a dale beru zelezo take s pridavkem k.listove.
zajima me zda by jste si ji jedte nasadili sólo jeste primo jen listovku, nevim zda v techto 2 predeslych doplncich stravy toho neni jak kdyz stekne pes.

sorboni30
15. led 2023

Jedla jsem vitamíny a i sólo kyselinu listovou.

autor
15. led 2023

@sorboni30 na tom zeleze pisou ze listovky je tam 0.35mg coz mi prijde jako kdyz prdne

ukki
15. led 2023

No denní dávka kys. listové by měla být 800 mg

mysh_me
15. led 2023

Moje doktorka mi to radila i s davkovanim - v obdobi planovani tehotenstvi 400 mikrogramu denne, po pozitivnim tehotenstkem testu 800 mikrogramu. Pokud mas spravne jednotku, tak 0,35mg miligramu, je 350 mikrogramu.

misakrausz
16. led 2023
kkkt
16. led 2023

Mam tuto hlavnr se fakt vstrebava

janule0123
16. led 2023

Kup si ve formě folátu.. je dražší, ale je nastepana a mas jistotu ze ji tělo využije… celkem velký procento lidi ji neumí štěpit a tak nějak to sama nepoznas v kterým táboře jsi

brambora28
17. led 2023

Doporučuji Verra komplex: https://verra.cz/obchod/fertility-pregnancy-com...
Nevím, v jaké formě, množství a proč bereš to Bcko a Železo, ale tady je vše (je potřeba si zjistit, jestli ti to množství ale stačí). Já beru Verru už od plánování těhotenství (my se tesa snažili 3 roky, to ještě ani neexistovalo a brala jsem předtím Femibion), ale beru k tomu ještě vitamín D a železo, protože dle krve mám nedostatek (jsem v 9.mesici).
Jinak u listovky je opravdu potřeba správně vybírat jakou zvolit 😊
Přeji, ať se brzy zadari!

viktorie586
Dnes v 10:01

Ahoj, jedla bych zvlášť, není to zas tak drahý doplněk stravy 🙂