Zdravím vás,
s manželem bychom se po návratu ze svatební cesty Španělskem, chtěli už pokoušet o mimčo. Chtěla bych si ale koupit nějaké knihy, ráda si i počtu v klídku vstřebám nějaké informace a nechci jen sedět u PC či jiného monitoru a vše hledat jen online. Jen nevím, knih je hodně a ráda bych, jestli by mi některá z vás nějakou poradila, budu vděčná 🙂, díky moc 🙂🙂
- A. Pařízek , Kniha o těhotenství, porodu a dítěti , má 3 díly, zatím mi stačil první, před porodem koupím další dvě
- E. Kiedroňová - Něžná náruč rodičů
- E. Kiedroňová - Rozvíjej se děťátko (až budeš těhotná, je to už o pohybovém aparátu mimča a staršího prcka, tj abys věděla co kdy od něj čekat, co nedělat, jak stimulovat a podobně, ještě nemám pročteno, ale je to obsáhlé)
- M. Behinová a spol., - Velká kniha o mateřství
@pavlina212
@vanea Moc děkuju dámy! 🙂
Já po dobu těhotenství louskám:
- Co čekat v radostném očekávání (Murkoffová,Eisenbergová a a Hatwayová) - je tam snad uplně všechno, takže si to průběžně pročítám opravdu od prvního měsíce, ke každému měsíci je tam velká kapitola.
- Velká kniha o mateřství (Behinová a spol) - do tý kouknu sem tam, je až do tří let dítětě
- Hovory s porodní bábou (Doležalová, Königsmarková) - tu mám půjčenou, je tenká a fakt zajímavá knížka o porodu a všem kolem, docela mi to utřídilo pohled na to, jak bych si porod představovala a co můžu očekávat.
A teď jsem koupila - Návod na přežití pro bejby (Igor Bukovský) - ještě jsem nečetla, ale líbí se mi ta knížka celkově, jak je stylizovaná, dala jsem teda za ní 700, což je docela pecka.
@cascabel Moc díky 🙂 cením si toho
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Těžké odpovědět. Záleží na tom, jak si těhotenství, péči o miminko a výchovu představuješ. Knihu, kterou ti jedna doporučí, může druhá označit za žvásty a naopak. O těhotenství a porodu jsem žádné knihy neměla, takže píšu o knihách když už je miminko na světě.
Za opravdu užitečné považuju:
Něžná náruč rodičů (Kiedroňová) - bez té části, kde se píše o péči
Kontaktní rodičovství (William Sears)
Praktický návod na dojčenie (Poloková, mamila.sk)
Aha rodičovství (Markhamová)